به گزارش ایرنا، سایت مولدسازی دولت، لیستی را منتشر کرد که در آن مدارس قابل فروش استان یزد درج شده بود که نام ۲ مدرسه خیری، از جمله دبستان پسرانه خیری "افشار" اردکان نیز در آن ذکر شده بود، همین موضوع باعث واکنش های زیادی در فضای مجازی و اعتراض برخی از کاربران و سایت های خبری استان یزد و یکی از مسوولان سابق اردکان شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان در گفت و گو با صدا و سیمای یزد در این زمینه توضیحاتی داد و فروش مدارس خیری را منتفی اعلام و تاکید کرد که فروش اینگونه مدارس حقیقت ندارد .
فرماندار سابق اردکان در اعتراض به بحث فروش این مدرسه در مطلبی کوتاه که یکی از کانالهای خبری استان منتشر کرد، نوشت: دبستان خیری مرحوم افشار از اموال دولت نیست که آن را در لیست مولدسازی قرار دادهاید و به دنبال آن یکی دیگر از کانال های خبری یزد از توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش بعنوان "تهمت مدیرکل به منتقدان فروش مدرسه خیری" یاد کرد.
این کانال خبری نوشت "مدیرکل اموزش و پرورش استان یزد یا بی خبر است یا با دروغگو خواندن دیگران به دنبال فرار رو به جلو است؛ کافی است فایل لیست مدارس قابل فروش استان یزد در هفته قبل سایت مولدسازی دولت را مطالعه میکرد تا بدانند اسم یک مدرسه خیری در لیست هست؛ اگر اشتباهی شده به جای متهم کردن دیگران، با عذرخواهی اشتباه را می پذیرفت".
این ماجرا در گروههای فرهنگیان استان یزد نیز بازتاب های زیادی داشت و با انتقاداتی همراه شد.
در این ارتباط، خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت و گوی اختصاصی با مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد جزئیات بیشتری در خصوص این موضوع را مورد پرسش قرار داد.
محمدکاظم رحیمی نژاد در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مدارس خیری، وقفی و دارای مدعی، به هیچ وجه قابل فروش یا واگذاری نیستند و بحث فروش مدرسه زمانی مطرح می شود که علاوه بر این که خیری یا وقفی نباشد، دانش آموز نیز نداشته باشد در حالی که مدرسه خیری افشار هم اکنون ۲۱۲ دانش آموز دارد و فعال است.
وی تصریح کرد: موضوع فروش این مدرسه اصولا مطرح نبوده و نیست؛ نام آن در لیست ارائه شده بوده و در ستون آخر جدول آن توضیحاتی هم داشت و اعلام شده که قابل فروش نیست اما فرد یا افرادی با شیطنت رسانهای، قسمت توضیحات آن را حذف و بقیه آن را منتشر کردند.
وی وارد شدن نام این مدرسه در این لیست را تمام شدن عمر مفید ساختمان آن عنوان کرد و گفت: پس از نارضایتی خیر مربوطه، نام این مدرسه از لیست خارج شد ضمن آنکه لیست ارسالی از استان مهم نیست بلکه لیست نهایی که توسط وزارتخانه منتشر می شود، ملاک عمل است.
مدیرکل آموزش و پرورش یزد ادامه داد: اکنون ۲۲۰ مدرسه بلااستفاده در استان وجود دارد اما به علت وضعیت خیری، وقفی و یا داشتن مدعی، قابل فروش نیست و فقط ۱۰ مدرسه قابل واگذاری یا فروش در استان شناسایی شده است؛ این ۱۰ مدرسه نیز برای احیای مجدد یا تکمیل طرحهای نیمه تمام در لیست فروش قرار گرفته است.
رحیمی نژاد این را هم گفت طبق قانون، مدارسی که فروش آن منع قانونی نداشته باشد را می توان به فروش رساند و از محل درآمد آن برای تکمیل طرحهای آموزشی هزینه کرد ضمن آنکه تمام هزینه های فروش یک مدرسه صرف تکمیل فضاهای آموزشی می شود.
وی افزود: بخشی از موفقیت و فضاهای آموزشی موجود در استان به خاطر نگاه مردم نیک اندیش و خیر استان یزد است و تلاش ما بر این است که املاک خیری همچنان محفوظ بماند و قرار نیست اقدامی شود که موجب نگرانی مردم، خیران یا واقفان را فراهم کند.
رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش هم اخیرا گفته بود: بنا نیست مدرسه خیرساز یا وقفی در لیست مولدسازی داراییهای وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.
به گزارش ایرنا پس از واکنشهای مختلف در فضای مجازی، مصطفی بابابی رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با انتشار پیامی در حساب کاربری توییتر خود نوشت: با تشکر از حمایت جامعه محترم خیرین مدرسه ساز کشور از طرح مولدسازی داراییهای دولت، تاکید میکنم که بنا نیست مدرسه خیرساز یا وقفی در لیست مولدسازی داراییهای این وزارتخانه قرار گیرد.
استان یزد ۲۶۰ هزار دانش آموز دارد که در ۱۴۰۰ مدرسه تحصیل می کنند.