به گزارش ایرنا، حامد قادرزاده روز چهارشنبه در همایش روز جهانی پاسداشت زبان مادری در دانشگاه کردستان ضمن اشاره به دیدگاه قرآن در رابطه با تنوع و تفاوت زبانی و قومی، اظهار کرد: پاسداشت زبان مادری وظیفه همه است و باید در سطح کلان به آن توجه داشت.
وی ادامه داد: تنوع قومی و زبانی در ایران اسلامی، ظرفیت بسیار ارزشمندی است که باید از آن برای توسعه بیشتر استفاده کرد.
مدیر گروه زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان هم گفت: کودک از زمان تولد تا سن هفت سالگی با سعی و تلاش مادر میتواند به زبان مادری خود صحبت کند پس ضروری است که این تلاش و زحمت مادرانه را قدر بدانیم و با حفظ زبان مادری رنج چندساله مادران را نادیده نگیریم.
دکتر یدالله پشابادی افزود: در مورد زبان مادری نکات بسیاری گفته شده و امیدواریم افرادی که مسئولیتی در این زمینه دارند به اهمیت زبان مادری پی برده و به پژوهش محققان در زمینه اهمیت آموزش زبان مادری گوش دهند.
وی افزود: متاسفانه هنگامی که کودک به زبانی غیر از زبان مادری آموزش میبیند استعدادها و سرمایههای فکریاش سرکوب میشود و بی شک جامعه ما به آموزش به زبان مادری احتیاج دارد.
در ادامه این مراسم دکتر فرزاد باباخانی استاد دانشگاه کردستان نیز با اشاره به جنبه تاریخی اهمیت زبان مادری افزود: تاریخچه پیدایش روز جهانی زبان مادری به حرکتهای دانشجویان دانشگاههای بنگلادش در سال ۱۹۵۲ برمیگردد.
وی یادآور شد: سازمان ملل متحد در مورد اینکه ۴۳ درصد از ۶ هزار زبان زنده جهان با خطر نابودی روبرو هستند، هشدار داده و براساس آمار سازمان ملل هر ۲ هفته یکی از زبان های زنده دنیا از بین میروند.
دکتر باباخانی افزود: نابود شدن و مرگ هر زبان باعث میشود تا مجموعهای از فرهنگ، آداب و رسوم، تاریخ و تمدن گروهی از بین رفته و به فراموشی سپرده شود.
در ادامە این مراسم، موسیقی، مسابقە و برنامههای شاد فرهنگی نیز برگزار شد.
از سال ۲۰۰۰ میلادی روز ۲۱ فوریه توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد «یونسکو» به عنوان «روز جهانی زبان مادری» نامگذاری شده است و این روز در دانشگاه کردستان با حضور پرشور دانشجویان برگزار شد.