به گزارش خبرنگار ایرنا مراسم انعقاد قرارداد و آغاز عملیات اجرایی احداث مدول اول تصفیهخانه فاضلاب شهر قاین و شبکه جمعآوری فاضلاب با هدف تامین آب پایدار مورد نیاز مجتمع فولاد قاینات روز چهارشنبه با حضور رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، استاندار خراسان جنوبی، نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، مسوولان شرکت ملی فولاد ایران، شرکت آب و فاضلاب و مسوولان محلی در فرمانداری قاینات برگزار شد.
این موافقتنامه که به روش بیع متقابل اجرا میشود، بین شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی و شرکت سرمایهگذار به امضا رسید تا در راستای تکمیل پروژه اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب شهر قاین، اتصال انشعابات و ساخت تصفیهخانه فاضلاب این شهر عملیاتی شود.
فاز اول مجتمع فولاد قاینات شامل واحد احیای مستقیم برای تولید آهن اسفنجی با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن، ۲۴ آذر امسال در سفر دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی افتتاح شد و با اجرای پروژه تصفیهخانه فاضلاب قاین یکی از دغدغههای مردم منطقه درخصوص احداث تصفیهخانه و تامین آب کارخانه فولاد قاینات برطرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در این مراسم گفت: استان نیمه خشک خراسان جنوبی بیش از ۲۲ سال است که تحت تاثیر خشکسالی و تهدیدات ناشی از تنشهای آبی قرار دارد که سبب افت شدید آبخوانهای سطح استان شده به نحوی که علاوه بر کاهش آبدهی چاهها، افت کیفیت آب استحصالی را نیز به دنبال داشته است.
مهدی دوستی افزود: این وضعیت در آینده نزدیک، تامین آب شهرها و روستاها را با تنش جدی مواجه خواهد کرد لذا علاوه بر ضرورت سازگاری با کمآبی و تغییر الگوی مصارف آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعت، استفاده از پساب تصفیهخانه فاضلاب یکی از راهکارهای عملی و موثر برای حفظ ذخایر آبی است.
وی گفت: بر همین اساس واگذاری امتیاز استفاده از پساب مدول اول تصفیهخانه فاضلاب شهر قاین به روش بیع متقابل با شرکت سرمایهگذار (پلنت کانسراکشنن کیش) به توافق نهایی رسید و ارزش سرمایهگذاری این طرح در بخش تاسیسات فاضلاب بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان و در بخش انتقال پساب به مجتمع فولاد قاینات بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: شرکت سرمایهگذار با تکمیل شبکههای جمعآوری شهر قاین، احداث مدول اول تصفیهخانه فاضلاب به ظرفیت هشت هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانهروز به روش لجن فعال، ایستگاههای پمپاژ و ساختمان های مورد نیاز همچنین نصب انشعابات طی دوره ۲ ساله اقدام خواهد کرد.
وی افزود: همچنین این شرکت با بهرهبرداری از این تاسیسات به مدت ۳۰ سال، حجم ۷۰ میلیون متر مکعب فاضلاب را تصفیه و برای تامین آب مورد نیاز مجتمع فولاد منتقل میکند.
دوستی گفت: اجرای این طرح علاوه بر ارتقای سطح بهداشت عمومی شهروندان موجب افزایش اشتغال جوانان منطقه در دوره ساخت و بهرهبرداری پروژه میشود و مهمتر اینکه به عنوان تنها منبع تامین آب پایدار برای استمرار فعالیت مجتمع فولاد قاینات است.
وی افزود: البته ظرفیتهای بالفعل در شهرهای بیرجند، فردوس و سربیشه برای سرمایهگذاری استفاده از پساب در بخش صنعت و کشاورزی فراهم است که میتواند در توسعه صنعت استان نقش بسزایی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: همچنین ظرفیت بالقوهای در استفاده از پساب فاضلاب شهرهای خوسف و طبس وجود دارد که با روش بیع متقابل امکان بهرهمندی از این پساب فراهم میشود.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر قاین مرکز شهرستان قاینات در ۱۱۰ کیلومتری بیرجند است.
شرکت آب و فاضلاب احداث تصفیهخانه و شبکه جمعآوری فاضلاب در سایر شهرهای استان از جمله بیرجند، فردوس و سربیشه را هم در دست اجرا دارد.