بجنورد- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: با داشتن رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف غذاهای فست فودی می توان از ۴۰ درصد انواع سرطان جلوگیری کرد.

دکتر محمدرضا اکبری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گرچه سرطان یک بیماری چند علیتی است و عواملی مانند ژنتیک و محیط در آن تاثیر دارد اما تغذیه نقشی به مراتب مهمتر ایفا می کند به گونه ای که عادات و الگوهای غذایی منجر به سرطان می‌شوند.

به گفته وی؛ براساس داده ها و شواهد علمی؛ یک سوم ۵۸۰ هزار مرگ ناشی از سرطان به دلیل تغذیه است.

اکبری با بیان اینکه خراسان شمالی به دلیل تنوع ژنتیکی زمینه بروز سرطان را دارد، گفت: سبک زندگی متشکل از ۲ عامل تحرک کافی و تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری سرطان دارد.

وی، چاقی را اولین عامل مهم در بروز سرطان دانست و خاطرنشان کرد: با افزایش چاقی، سرطان نیز افزایش می‌یابد و سرطان‌هایی مانند روده بزرگ بسیار متاثر از تغذیه هستند.

گوارش در راس سرطان های خراسان شمالی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در ادامه گفت: شایع‌ترین سرطان‌ها طبق آمار سال ۹۷ در استان خراسان شمالی به ترتیب گوراش و پستان است.

وی با اشاره به کاهش سن سرطان در کشور، تصریح کرد: کاهش سن بیماری سرطان نگران کننده است، به گونه ای که در کشور ما به زیر ۴۰ سال رسیده و باید تمرکز آموزش به جامعه هدف مشخص باشد.

اکبری یادآور شد: هفت هزار و ۸۲ نفر در هفته اطلاع‌رسانی سرطان در استان غربالگری پستان و ۱۳۸ نفر ماموگرافی شدند که ۱۳ نفر آن غیر طبیعی و چهار نفر آن ها مبتلا به سرطان بودند.

اکبری با بیان اینکه خودمراقبتی بسیار مهم است و باید مورد آموزش قرار بگیرد، افزود: تغذیه مناسب ۴۰ درصد از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.

خراسان شمالی روی کمربند سرطان قرار دارد که از شمال ایران و از استان هایی همچون گلستان آغاز شده و تا شمال چین ادامه دارد و به همین دلیل آمار برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بیشتر است و روند افزایشی دارد.

این استان حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.