به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی این جلسه روز پنجشنبه در اتاق جلسه فرمانداری مراغه برگزار و موارد متعدد و متنوعی در خصوص فعالیت مرغداریهای مجاز و فاقد پروانه، صادرات سیب، تغییر کاربری اراضی و غیره مطرح شد؛ جلسهای که به دلیل تعداد بالای دعوتشدگان با حاشیههایی نیز همراه شد.
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار ویژه مراغه در ابتدای این جلسه احیای ۳۲ واحد مرغداری راکد این شهرستان و تعیین تکلیف ۲۲ مرغداری فعال اما فاقد پروانه را خواستار شد و اضافه کرد: اگر فعالان این بخش مسیر قانونی را طی کنند، از بروز مشکلات عدیده جلوگیری میشود.
وی همچنین مشکلات فعالان بخش کشاورزی در زمینه تسهیلات بانکی را یادآوری کرد و افزود: این جلسه برای رفع برخی از مشکلات عمومی فعالان بخش کشاورزی تشکیل شده است.
«مجتبی حائری»، مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداریهای تخمگذار مراغه ابتدا به مشکلات تامین نهاده مرغداران اشاره کرد و افزود: مرغداران اکنون به پشتیبانی از طریق توزیع نهاده دولتی نیاز دارند و انتظار میرود در کنار تلاش مسئولان برای احیای مرغداریهای غیرفعال، در مسیر رفع مشکلات مرغداریهای فعال نیز گام بردارند.
نماینده تعاونی مرغداران گوشتی نیز از طولانی بودن مدت بازگشت سرمایه، زمانی که مرغ به پشتیبانی امور دام استان تحویل میشود، انتقاد کرد.
«یعقوب امیرعباسی» از تجار سیب مراغه با بیان اینکه قیمت سیب تولیدی در مراغه بالاست، اضافه کرد: عوامل موثر در بالا رفتن قیمت از جمله چهاربار سمپاشی به دلیل پایین بودن کیفیت سموم باید شناسایی و رفع شود.
وی با بیان اینکه قیمت سیب ترکیه و لهستان در بازار روسیه پایینتر از سیب مراغه است، اضافه کرد: صادرات سیب مراغه با کشتی زمانبر و به صورت هوایی نیز امکانپذیر نیست؛ از سوی دیگر گمرک مراغه ترخیصکار ندارد و محصولات کشاورزی مراغه از گمرک سایر شهرستانها صادر میشود.
«ملک بقالی» به نمایندگی از مرغداریهای بدون پروانه نیز بیان کرد: ۴۰ تا ۵۰ مرغداری فاقد پروانه در این شهرستان وجود دارد که مشکل اصلی آنها صادر نشدن پروانه چاه آب و مشکل فاصله است.
وی با اشاره به اینکه حدود۸۰ درصد این مرغداران با محدودیت فاصله مواجه هستند، بیان کرد: بر اساس قانون باید ۴۰۰ متر از هم فاصله داشته باشند و اگر مشجر باشد، ۲۰ درصد کم میشود؛ وقتی هر دو طرف موافق هستند، چرا این محدودیت همچنان اعمال میشود؟
یکی از مرغداران عجبشیر نیز بیان کرد: ۴۵ واحد مرغداری در عجبشیر وجود دارد که تا چندی پیش ۱۱ مورد از آنها غیرمجاز بودن و ۹ واحد ساماندهی شدند.
وی با بیان اینکه حدود ۸۸۵ هزار قطعه مرغ در مرغداریهای عجبشیر وجود دارد و ۶۱ هزار قطعه از آن با اجرای طرح تولی قراردادی و ساماندهی اخیر افزایش یافته است، بیان کرد: مرغداران عجبشیر نیز با تامین نهاده مواجه هستند.
وی اضافه کرد: عجبشیر سه هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیرکشت گردو و ۶ هزار و ۵۰۰ تن تولید دارد و عمده مشکل واردات گردو است که قیمت را پایین میآورد.
وی همچنین با اشاره به اینکه روزانه ۳۵ تن شیر در عجبشیر تولید میشود، بیان کرد: دامداران بابت تاخیر در دریافت هزینه فروش شیر گلهمند هستند.
یکی دیگر از فعالان بخش کشاورزی عجبشیر نیز با اشاره به اینکه کشاورزان پیاز را در زمان برداشت با نرخ چهار هزار و ۵۰۰ فروخته بودند، اظهار داشت: قیمت پیاز اکنون بسیار بالاتر است و کشاورزان متضرر واقعی بازار هستند.
اکبر فتحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بررسی موردی مشکلات در خصوص محدودیتهای فروش دستگاههای ضد سرما و ضدتگرگ در شهرستان بیان کرد: زمینهایی که حقابه دارد، با مصوبه این جلسه برای خرید این دستگاه محدودیتی نخواهند داشت.
وی در مورد درخواست برخی از فعالان در مورد بخشودگی جرایم مرغداران نیز بیان کرد: این بخشودگی منوط به بند «خ» ماده ۳۳ است و کمیته استانی آن باید به ریاست میرکل مدیریت بحران برگزار و با ارایه ادله کافی در مورد آن تصمیم گیری شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی در مورد مرغداری هایی که در جوجهریزی از نژاد آرین استفاده میکنند، بیان کرد: برای پرداخت تسهیلات جهت جوجهریزی نژاد آرین مشکلی وجود ندارد بلکه در سامانه سیتا امکان دریافت تسهیلات نژاد آرین و و طرح مردمیسازی به صورت توام امکانپذیر نیست.
فتحی در خصوص تامین نهاده از جمله سویا نیز بیان کرد: در خصوص تامین سویا مشکلاتی وجود داشت و بارگیری آن برای چند روز متوقف شد اما با توجه به تخصیص ارز برای واردکنندهها، بارگیری از طریق شرکتها از امروز آغاز شد.
وی در خصوص بالا بون قیمت سیب مراغه نیز بیان کرد: برای پایین آوردن قیمت تمامشده سیب در بازارهای کشورهای همسایه باید تولید در واحد سطح افزایش یابد و ارتقای کیفیت سم و کود نیز در این زمینه مفید خواهد بود.
وی در خصوص تغییر کاربریها نیز بیان کرد: اگر صرفا تغییر کاربری از گاوداری به صنایع تبدیلی و راهاندازی لبینات مد نظر باشد، مشکلی وجود ندارد و از نظر بنده بلامانع است.
فتحی همچنین در مورد فاصله مرغداران بدون پروانه نیز بیان کرد: اگر توافق لازم بین مرغداران صورت بگیرد، کم بودن فاصله از نظر جهاد کشاورزی بلامانه است اما تامین آب مورد نیاز برای این واحدها در حوزه اختیارات جهاد کشاورزی نیست.
وی در مورد تاخیر در پرداخت هزینه خرید شیر نیز بیان کرد: تا زمانی که صنایع تبدیلی بخش کشاورزی توسعه نیابد، و زنجیره تولید توسط فعالان این بخش شکل نگیرد، مشکلات این بخش پابرجا خواهد بود.
مدیرکل جهاد کشاورزی عجبشیر در مورد پیاز عجبشیر نیز بیان کرد: محصولات پرآب بری چون پیاز نباید در عجبشیر که در حوزه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد، کشت شود اما با این وجو خودمان را موظف میدانیم تا در بازاریابی کمک کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در جلسه پیشین فعالان بخش کشاورزی مراغه و عجبشیر با مسئولان که طی سال گذشته برگزار شده بود نیز موضوع تولید قراردادی مرغداریهای فاقد پروانه مطرح و این شهرستانها با پیشنهاد و پیگیری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به صورت پایلوت این طرح را اجرا کرد که نتایج درخشانی در پی داشت.
«علی علیزاده»، نماینده مردم مراغه و عجبشیر در این جلسه بیان کرد: در جلسه مشابهی که طی سال گذشته در فرمانداری مراغه و با تعداد محدودتری از شرکت کنندگان برگزار شد، موضوع ۹۰ مرغداری فاقد پروانه در مراغه و عجبشیر که صاحبان آنها امکان جوجهریزی نداشتند، مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این خصوص از وزیر جهاد کشاورزی سئوال کردیم و ایشان در کمیسیون هم حاضر شد و در نهایت به مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تفویض اختیار کرد و بخشی از مشکلات این مرغداران حل شد.
به گزارش ایرنا این جلسه با حاشیههایی نیز همراه شد که دلیل آن تنوع و تعدد دعوتشدگان به جلسه بود تا جایی که همه حاضران میخواستند مشکلات شخصی و گاهی عمومی را مطرح کنند و زمان کافی برای مطرح شدن همه آنها وجود نداشت.