قم-ایرنا- فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) قم گفت: درحوزه فعالیت‌های اجتماعی در ۱۱۶ محله این استان فعالیت‌ و طرح‌های محرومیت‌زدایی برای کاهش آسیب‌های پیرامون محلات در حال انجام است.

سردار محمدرضا موحد روز پنجشنبه به مناسبت فرارسیدن روز پاسدار در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون ایجاد ۴ مرکز مشاوره در سطح استان قم و ارائه خدمت به بیش از ۱۰ هزار نفر و راه‌اندازی ۹۲ دفترخانه مهر در۹۲ محله به‌منظور ترویج سبک زندگی و تحکیم بنیان خانواده از فعالیت‌های بارز سپاه استان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی بوده‌است.

وی اضافه کرد: صیانت از خانواده معتادان و فعالیت در راستای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و سازمان‌دهی و به‌کارگیری بیش از ۲ هزار نفر در حوزه امربه‌معروف و نهی از منکر به همراه اجرای گشت تذکر لسانی در ۱۱ نقطه به‌صورت روزانه و ایجاد کمپ کرامت و نگهداری، درمان و صیانت معتادین متجاهر به میزان ۸۰۰ هزار و ۴۳ نفر روز نیز بخش دیگری از اقدامات سپاه قم در حوزه فعالیت‌های اجتماعی بوده‌است.

اعزام ۲ هزار و ۶۰۰ نفر به اردوی راهیان نور

فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) قم بیان داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون یکهزار و ۶۴۵ نفر در قالب ۴۰ اتوبوس به اردوی راهیان نور اعزام شدند که ۹۶۵ نفر از این ‌بین دانش‌آموز دختر و ۶۸۰ نفر نیز پسر بودند.

موحد ابراز داشت: اعزام راهیان نور دانشجویی از جمعه هفته جاری آغاز می‌شود و طی آن ۲هزار و ۶۰۰ نفر در قالب ۱۰ کاروان به تفکیک یکهزار و ۴۰۰ نفر خواهر و یکهزار و ۲۰۰ نفر برادر به مناطق عملیاتی اعزام خواهند شد.

وی تصریح کرد: کاروان راهیان نور امسال در ۲ مرحله انجام می‌گیرد؛ در مرحله نخست آن از۱۱ اسفند،۶ کاروان خودرویی خانوادگی هر کاروان به تعداد ۱۵۰ نفر و در مرحله دوم که به‌صورت جمعی انجام می‌گیرد ۲۰ دستگاه اتوبوس از ۲۳ اسفند به تعداد یک‌هزار نفر به مناطق عملیاتی اعزام می‌شوند.

توزیع ۱۰۰ هزار بسته معیشتی در مناطق محروم

فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب (ع)قم در ادامه عنوان کرد: در بخش جهاد سازندگی نیز از ابتدای طرح آماده‌سازی اراضی ۵۶۰ هکتاری منطقه پردیسان وارد میدان شده و مشغول آماده‌سازی این اراضی برای اسکان حدود ۳۵ هزار خانوار است.

شهرک پردیسان در منطقه هشتم شهرداری قم و در جنوب غربی این شهر قم واقع‌ شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.

وی خاطرنشان کرد: اهدای ۹۵۰ سری جهیزیه به نیازمندان به همراه اهدای بیش از ۱۰۰ هزار سبد معیشتی که ۱۶ هزار سبد از آن طی دهه فجر انجام‌شده نیز بخشی از اقدامات سپاه در این عرصه است.

موحد اظهار داشت: توزیع ۴۰ هزار بسته لوازم‌تحریر به دانش‌آموزان کم برخوردار، خدمت‌رسانی گروه‌های جهادی در ۲۲ روستا جهت سم‌پاشی جایگاه بیش از ۱۲ هزار رأس دام، آب‌رسانی ،حفر چاه ، احداث مخزن آب برای ۲۰ روستا، احداث ۱۰۰نیروگاه‌ خورشیدی خانگی و اجرای پروژه‌های عمرانی _محرومیت‌زدایی در قالب ۱۱۰ پروژه به همت سازمان بسیج جهاد سازندگی قم انجام‌ گرفته‌است.

وی افزود: پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی برای یکهزار و ۵۰۰ نفر و ایجاد ۱۰ کارگاه اشتغال‌زایی در سطح استان، تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی عام‌المنفعه ( آسفالت معابر و جاده‌های روستایی) ، ویزیت رایگان پزشکی برای ۳۰ هزار نفر، تعمیر ۵ هزار دستگاه لوازم‌خانگی نیازمندان، تشکیل و سازمان‌دهی یکهزار و ۲۰۰ گروه جهادی، اعزام ۱۰۰ هزار روز نفر اردوی جهادی، برگزاری کلاس‌های تقویتی دانش‌آموزان بی‌بضاعت، آزادسازی ۳۰ زندانی و افتتاح ۱۰ صندوق قرض‌الحسنه مردم یار بسیج نیز گوشه دیگری از اقدامات بسیج سازندگی قم است.

تولید ۶۰ مستند از شهدا و جمع‌آوری ۱۵۰ هزار سند از اسناد جنگ تحمیلی در قم

فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) قم ادامه داد: در حوزه حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز سپاه استان از ابتدای امسال تاکنون افزون بر ۵۰۰ یادواره شهدا برگزار کرده و علاوه بر آن ۱۵۰ هزار سند از اسناد رزمندگان و شهدا شامل عکس، صوت و فیلم را گردآوری نموده‌است.

وی اضافه کرد: انجام ۲۵۰ ساعت مصاحبه تصویری با فرماندهان لشکر۱۷ امام علی (ع)‌، خانواده شهدا و رزمندگان،اعزام بیش از ۵۰۰ راوی به کاروان‌های راهیان نور، مدارس، مساجد و یادواره‌های شهدا، برگزاری دوره روایت‌گری ویژه فرهنگیان و طلاب جوان استان، تولید محتوا از خاطرات شهدا در قالب عکس و دلنوشته و پادکست به تعداد ۳هزار مورد، تولید پوستر شهدا با موضوعات شهدای شاخص، سوم خرداد، دانش‌آموزی و شهدای انقلاب و تولید ۴۵ عنوان کتاب جدید نیز در سالجاری نهایی شده‌است.

موحد بیان داشت: تولید ۶۰ مستند از شهدا و سوژه‌های دفاع مقدس،برگزاری هفته دفاع مقدس در قالب نمایش فصل شیدایی به مددت ۲۰ شب و استقبال بی‌نظیر مردم ولایی استان قم، بازسازی و روتوش تصاویر شهدا به تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ عکس،ارائه منابع و آرشیو صوت و تصویر از لشکر ۱۷ به هنرمندان جهت تولید آثار و برگزاری اجلاسیه نهایی کنگره ملی شهدای استان بخشی از اقدامات سپاه قم در حوزه حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بوده‌است.

تلاش بی‌وقفه سپاه قم در حوزه اطلاع‌رسانی و انعکاس اقدامات

فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ساخت و پخش ۱۰ مستند و پخش از سیمای قم و تولید بیش از ۳۰ کلیپ کوتاه از فعالیت‌های کنگره ملی شهدای استان به همراه سازمان‌دهی ۱۴۳ خبرنگار بسیجی جهت انعکاس اخبار سپاه و بسیج استان قم نیز از ابتدای سالجاری تاکنون عملیاتی شده‌است.

وی همچنین آموزش خبرنگاری سطح مقدماتی برای ۶۵ نفر از بسیجیان،ارتباط مستمر با شبکه خبرنگاران بسیجی پایگاه‌ها و حوزه‌های بسیج و کسب رتبه اول بین خبرگزاریهای بسیج استان‌ها در سه ماه سوم ۱۴۰۱ به‌صورت مشترک با سمنان بخشی از موفقیت‌های سپاه استان درحوزه اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی بوده‌است.

سوم شعبان سالروز ولادت با سعادت امام حسین (ع) به عنوان روز پاسدار نامگذاری شده‌است.