ویکتوریا نولاند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی در مصاحبه با واشنگتن پست گفت: همانطور که به توانایی دفاع هوایی بلند مدت برای اوکراین نگاه می کنیم, ما همچنان به این گفتگوها هم در داخل آمریکا و هم با اوکراین ادامه می دهیم. برخی از کشورها در اروپا علاقه مند به ارائه این جنگنده ها به کی یف هستند.
این مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در مورد اینکه آیا این گفتگو ها مربوط به تامین احتمالی جنگنده های نسل چهارم یا پنجم از سوی غرب به کی یف است، گفت: همانطور که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است این انتخابی است که کشورهای اروپایی انجام خواهند داد.
نولاند ادامه داد: این یک رویداد در حال تحول است و ما نیازهای اوکراین را درنظر می گیریم.
ایالات متحده بر اساس آمارها از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در پنجم اسفند سال گذشته تاکنون، حدود ۶۸ میلیارد دلار به کییف کمک نظامی و مالی کرده است. دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایتهای نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیریها و تشدید تنشها در اوکراین است.
این در حالی است که ۱۹۳ عضو سازمان ملل از روز گذشته در حال بررسی پیشنویس قطعنامه ای پیشنهادی هستند که خواستار «توقف خصومتها» و خروج نیروهای نظامی روسیه از خاک اوکراین در داخل مرزهای شناختهشده بینالمللی است.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.