تهران- ایرنا- آیین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با معرفی هنرمندان برتر و برگزیدگان در بخش‌ رقابتی (باربَد) در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، آیین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه پنجشنبه (چهارم اسفند) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر، محمود سالاری معاون امور هنری، محمد اله‌یاری مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهزاد عبدی دبیر هنری، امیرعباس ستایشگر دبیر اجرایی این جشنواره و جمعی از مسئولان و هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد.

این دوره از جشنواره در بخش‌های استان‌ها، پژوهش، رقابتی، جایزه باربَد، غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستان‌های موسیقی، پاپ)، جشنواره جشنواره‌ها، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، سرود و بین‌الملل از ۲۸ بهمن‌ تا سوم اسفند برگزار شد.

معرفی برگزیدگان جایزه ترانه

در این بخش با حضور مسلم نادعلی زاده دبیر و علی محمد مؤدب، محمود اکرامی‌فر، محمد امین فروغی، ناصر فیض و محمود حبیبی‌کسبی داوران، از میلاد عرفان‌پور شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری به صورت ویژه تجلیل شد و از شاعران؛ محمدمهدی سیار، جواد اسلامی، سعید بیابانکی، قاسم ساجدی و نغمه مستشارنظامی تقدیر شد.

چهارمین جایزه موسیقی و رسانه

در این بخش با حضور حسین سرفراز دبیر، مصطفی اسدزاده، محمدمهدی مولایی، بهارک محمودی و احمد صدری، با گرامیداشت یاد ابوالحسن مختاباد روزنامه‌نگار فقید موسیقی، برگزیدگان در حوزه‌های خبرگزاری‌ها، مطبوعات و آثار دیداری و شنیداری معرفی شدند.

خبرگزاری‌ها؛ فاطمه رفاهتی برای مطلب «خیامی نوای حکیم نیشابوری از نای بوشهری‌ها» شایسته تقدیر شناخته شد.

آثاری شنیداری و تصویری؛ نفر اول؛ عبدالله طرفی مدهوش برای مستند «یادگار خوزستان»، نفر دوم؛ آزاده شاهرخ مهر برای مستند «نغمه در نغمه» و نفر سوم؛ محمد منسوجیان برای مستند «صلوات بر محمد(ص)).

مطبوعات؛ نفر اول؛ علی نامجو (برای گفت و گو با کوروس سرهنگ‌زاده؛ همزمان با شهرت در خوانندگی گزینه وزارت شدم)، نفر دوم؛ رضا نامجو (برای گفت و گو با فرهاد فخرالدینی؛ دل پرویز یاحقی را شکستند) و نفر سوم؛ سیدمهدی موسوی تبار برای مطلب (نقد) «آهنگ رسوایی» تجلیل شد.

تجلیل ویژه از هنرمندان پیشکسوت موسیقی

در این بخش با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور هنری و مدیرکل دفتر موسیقی از محسن نفر موسیقیدان، پژوهشگر، آهنگساز، نوازنده و مدرس پیشکسوت تار و سه تار و خالو قنبر راستگو موسیقیدان جنوبی و نوازنده پیشکسوت ساز جفتی تجلیل شد.

اهدای ۳ نشان درجه یک هنری

در این بخش نشان درجه یک هنری به غلامرضا صوفی (آوازخوان مقامی تربت جام)، غلامحسین غفاری (نوازنده و آوازخوان مقامی تربت جام) و وحید اسداللهی (نوازنده پیشکسوت ناغارا و قاوال (دایره)) اهدا شد.

اسداللهی پیش از دریافت نشان خود اظهارداشت: آرزوی من این است که این موسیقی اقوام که سینه به سینه منتقل شده است، در هنرستان‌ها و دانشگاه‌های ما تدریس شود تا سال‌های بعد بتوانیم یک ارکستر ملی در ایران داشته باشیم.

جایزه هنری گوهرشاد

این جایزه به علیرضا افتخاری به خاطر نماهنگ «تو مثل کوه محکم باش» با موضوع عفاف و حجاب اهدا شد. وی قطعه‌ای را زنده روی سن اجرا کرد و بعد از تجلیل حلقه گل خود را به سمت تماشاگران حاضر در تالار وحدت پرتاب کرد.

تقدیر از ایرنا به عنوان رسانه برتر

همچنین در اختتامیه سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از خبرگزاری‌ ایرنا، روزنامه ایران، خبرگزاری‌های مهر، فارس، صدا و سیما، آنا، برنا، صبا، ایسنا، باشگاه خبرنگاران و تسنیم به عنوان رسانه برتر از بین ۸۷ رسانه برای پوشش اخبار این جشنواره تجلیل شد.

معرفی برگزردگان بخش رقابتی (جایزه باربَد)

در این بخش برگزیدگان بخش رقابتی سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر (جایزه باربَد) و «مسابقه ملی موسیقی ایران» معرفی و تجلیل شدند.

بهزاد عبدی، مجید اخشابی، هادی آرزم، همایون رحیمیان، هوشنگ جاوید، رضا مهدوی، آنتوان تنتوف (آهنگساز و رئیس اتحادیه آهنگسازان روسیه)، اولگا خومووا (رئیس کنسرواتوار سنت پترزبورک) هیئت داوران جایزه باربَد سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر بودند.

برگزیده مردمی بخش سرود

گروه سرود «شمیم یاس» به سرپرستی فاطمه سادات قاضوی

مسابقه ملی موسیقی ایران

دیپلم افتخار بهترین گروه نوازی به گروه‌های «هور» به سرپرستی حسین روزبهانی از تهران و گروه «کوبان شمس» به سرپرستی مهدی حبیب‌وند از همدان اهدا شد.

برگزیده کتاب موسیقی

در بخش کتاب آموزشی؛ هوتن شرف بیانی برای کتاب «ردیف موسیقی ایرانی و ضربی‌های یوسفی فروتن»

در بخش کتاب‌های تئوری؛ مجموعه آثار امیر انجیری با کتاب «تئوری موسیقی رساله ریتم»

در حوزه کتاب‌های پژوهشی؛ محسن شریفیان برای کتاب «باب الهوا» با موضوع موسیقی و مردم‌شناسی کیش

موسیقی دستگاهی

آهنگسازی موسیقی بی‌کلام؛ دیپلم افتخار به محمدعلی نجف‌پور برای آلبوم «اوراد» اهدا شد.

خوانندگی موسیقی دستگاهی؛ دیپلم افتخار به سیدمحمد حسینی برای آلبوم «جز عشق ندارم هنری» اهد شد.

موسیقی نواحی

دیپلم افتخار به احسان جوکار برای آلبوم «حرا» و جایزه باربَد به محسن شریفیان برای آلبوم «لوکا» تعلق گرفت.

آهنگسازی موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی بی‌کلام؛ در این بخش امیرحسین سمیعی برای آلبوم «اروند» جایزه باربَد را کسب کرد.

بخش پاپ

دیپلم افتخار خوانندگی موسیقی پاپ و تلفیقی به غلامرضا صنعتگر برای آلبوم «خاطره باز» و عارف علیزاده برای آلبوم «تهران جان» و جایزه باربَد به وهاب ابراهیمی برای آلبوم «باید ستاره شد» اهدا شد.

اجرای گروه سرود «فرزندان ایران» با رهبری مهرداد سعیدا با قطعه‌های «صلح» و «ای ایران» و گروه شبدیز از بوشهر از دیگر بخش‌های این آیین بود.