به گزارش خبرنگار ایرنا، بازخوانی برخی نکات تاریخی درباره عملیات فتح المبین (دوم فروردین ۱۳۶۱) همزمان با نزدیک شدن به سالروز این عملیات بهعنوان یکی از افتخارآمیزترین و بزرگترین عملیاتهای رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس از اهمیت خاصی برخوردار است.
در روزهای پایانی سال ۱۳۶۰ و در همین ایام، در حالی که رزمندگان ایرانی برای عملیات بزرگ فتح المبین آماده میشدند، جلسات زیادی میان فرماندهان برای طراحی عملیات برگزار شد.
در یکی از این جلسات در بهمن ماه، محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع فرماندهان تحلیلی از آینده تقابل ایران و آمریکا و تحولات منطقهای ارائه کرد که بعدها در دست نوشته شهید حسن باقری که خود در این جلسه حضور داشت، از آن رونمایی شد.
آنچه در دستنوشته شهید باقری در رابطه با پیشبینی و تحلیل محسن رضایی از آینده تقابل ایران و آمریکا و همچنین تحولات منطقه غرب آسیا آمده، خواندنی و قابل توجه است.
شهید باقری در دست نوشته خود از سخنان محسن رضایی گفته بود؛ «برادر محسن گفت آمریکا همانطور که از منافقین و بنیصدر به نتیجه نرسید از این جنگ، هم به نتیجه نخواهد رسید؛ ولی بعد از جنگ دو کار علیه ما انجام خواهند داد، اول اینکه ایران را محاصره اقتصادی میکنند و دوم اینکه اعراب را به جای اسرائیل روبهروی ما قرار خواهند داد».
در ادامهی دستنوشته شهید باقری آمده است: صحبت برادر محسن رضایی در مقابل تهدیدات آمریکا، دو دیدگاه در برابر روابط ما وجود دارد؛
۱. آمریکا در انتها با انقلاب ما به یک سازش میرسد مثل کُره.
۲. اگر حداقل اعتقادات خط امام را در نظر بگیریم آمریکا ما را تحمل نخواهد کرد؛ هرچند معتقد به صدور انقلاب اسلامی بهطور مسلحانه به خارج نشویم. درگیری ما در آینده رویارو و شدید خواهد بود علاوه بر آن موقعیت استراتژیک ایران در خلیج فارس.
در ادامه این دستنوشته به نقل از فرمانده وقت سپاه آمده است: این یک واقعیت است که آمریکا در داخل هر کاری که میتوانست انجام داده است. مانند مجاهدین کردستان، ابوالحسن بنی صدر و جنگ. در تمام موارد دو نکته مورد توجه بوده؛ یکی اینکه ما را به سازش و مردم ما را به سقوط بکشانند، [اما] پس از این که کاری از پیش نبردند از خارج دو اقدام صورت میگیرد:
۱. منزوی کردن ایران در خارج در زمینه سیاست خارجی
۲. محاصره شدید اقتصادی.
برای این دو کار از وسایل مختلف مانند نفوذ سیاسی و شانتاژ تبلیغاتی استفاده می کنند بلواهای سیاسی نیز زمینه ساز میباشد مانند مساله آمل. تلاش دیگر اتحاد کشورهای عربی است.
این نکته که دیگر اسرائیل دشمن اعراب نیست بلکه ایران دشمن اعراب است و تعویض اسرائیل با ایران. قدرتها و دولتها توان جمع کردن هر مقدار نیروی نظامی را ندارند. لازم است که تسلط حزبی و سیاسی روی نیرو داشته باشند.
آنچه از پیشبینی محسن رضایی از ابتدای دهه ۶۰ بهخوبی آشکار و نمایان شده، این است که آمریکاییها از آن زمان تاکنون همواره کشور ما را تحت سختترین تحریمهای اقتصادی قرار داده و میبینیم که پیشبینی نخست محسن رضایی در این زمینه تحقق پیدا کرد.
اما پیشبینی دوم او که میتوان آن را شگفتانگیز دانست، طبق دستنوشته شهید باقری، آقا محسن گفته بود آمریکاییها تلاش دارند اعراب را به جای اسرائیل روبه روی ایران قرار دهند؛ کما اینکه اکنون شاهد پروژه بزرگ عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و اعراب در قالب پروژه «صلح ابراهیم» هستیم که براساس آن نه اسرائیل بلکه ایران به عنوان دشمن و تهدید اعراب تصویرسازی شده است.