به گزارش ایرنا محمد فنایی اشکوری شامگاه پنجشنبه در نخستین نشست "تدبر در قرآن کریم" که در مسجد چهارده معصوم آل محمد اهواز برگزار شد اظهارکرد: برخورداری از حکمت، درک بهتری از قرآن و جهاد تبیین را نمایان می کند؛ لذا در گام اول برای دعوت به حق مسلط بودن به زبان حکمت ضروری است.
این عضو هیات علمی موسسه امام خمینی (ره) در این محفل قرآنی افزود: پیامبران معلمان حکمت و عقلانیت هستند و این تکیه بر حکمت، باطل گر سخنان پوچ و سستی است که نمونه آن در رسانه های غربی دیده میشود.
این قرآن پژوه برجسته با اشاره به اینکه باورها و معارف دینی حکیمانه هستند گفت: همچنین در گام دوم به دعوت و جهاد تبین، نیاز به موعظه حسنه و دعوت بهخیر داریم بنابراین موعظه مشوق انسانها به سوی خیر است و همه انسانها نیازمند موعظه هستند.
وی تاکید کرد: موعظه باید از جنس حسنه باشد و سخن خوب را باید با شکل و رفتار مطلوب مطرح کرد و "خلق خوش" نیازمند موعظه است.
فنایی اشکوری با اشاره به شکلگیری جدال احسن در جامعه گفت: جدال احسن برای حق و حقیقت است و بر منطق امر به معروف و نهی از منکر استوار است.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه امروز رسانه های غربی دعوت گر باطل و پوچی هستند بیانکرد: حق را نمیتوان به روش باطل حمایت کرد بلکه حق با شیوه حقانی باید مطرح و بیان شود.
وی با اشاره به سلوک اخلاقی و معنوی حضرت امام خمینی در دعوت به حق گفت: امام (ره) حتی در دعوت فردی مثل گورباچوف به حق، شیوه احسن و اخلاقی پیش میگیرد و مورد خطاب قرار میدهند.
پرهیز از قضاوت در دعوت مردم بهحق
فنایی اشکوری افزود: در دعوت مردم به حق از قضاوت باید بپرهیزیم و به وظیفه خود عمل کنیم و این تاثیرگذاری سخن را بیشتر میکند.
وی با اشاره به اهمیت پاسخ به شبهات در جامعه گفت: رسانهها و خواص باید به حکمت و موعظه یا جدال احسن و مبانی امر به معروف و نهی از منکر مسلط باشند و مبانی دعوت مردم و گرهگشایی ذهن ها باید منطبق بر قرآن باشد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: قرآن ظرفیت بالایی دارد و باید سبک زندگی قرآنی بهترین شیوه در دعوت به حق است.