کلیم الله وثوقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: هم اکنون شاهد بارش برف در اکثر مناطق استان از جمله در محورهای مواصلاتی اردبیـل - آستارا، اردبیـل - سرچم تا محدوده خلفلو، اردبیل - سرعین، نیر - سراب، اردبیل - مشگین شهر و اردبیل - گرمی هستیم.
وی با اشاره به بارش پراکنده باران در محورهای مواصلاتی شهرستانهای پارس آباد و بیلهسوار اظهار کرد: با تلاش راهداران، هم اکنون تمامی محورهای مواصلاتی استان اردبیـل باز بوده و تردد در آنها جریان دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل با بیان اینکه راهداران استان در قالب ۷۵ اکیپ مشغول عملیات راهداری زمستانی در راه های ارتباطی استان هستند، به شهروندان توصیه کرد از سفرهای غیرضروری خودداری کرده و در صورت ضرورت، ضمن رعایت سرعت مطمئنه، خودروهای خود را به تجهیزات ایمنی و زمستانی از جمله زنجیرچرخ مجهز کنند.
وثوقی همچنین به مردم توصیه کرد، قبل از سفر با سامانه ۱۴۱ و یا با شماره تلفن ۳۳۷۴۵۹۰۲ مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل تماس گرفته و از آخرین وضعیت راهها مطلع شوند.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۶ هزار و ۷۳۶ کیلومتر راه ارتباطی استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۳۵ کیلومتر راه اصلی، ۷۱۴ کیلومتر راه فرعی، ۴۷ کیلومتر راه درون شهری و بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی است، از بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۷۴ کیلومتر آسفالت، هزار و ۳۵ کیلومتر شنی و هزار و ۲۲۱ کیلومتر خاکی است.
استان اردبیل در مجموع هزار و ۸۹۵ روستا و آبادی دارد که از این تعداد ۶۰ روستا تک خانواری و یا فاقد سکنه، راه ارتباطی ۹۲۸ روستا آسفالت، و راه ارتباطی ۸۷۱ روستا شنی و یا خاکی است.
این استان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر ، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند هستند. این وضعیت جغرافیایی باعث شده است ارتباط استان اردبیل با سایر استانها از طریق هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران ، صایین ، کجل، نقدوز ، الماس ، لنگان ، قرهآغاج و اسالم برقرار شود که در فصلهای سرد اغلب برف گیر هستند.