به گزارش ایرنا، چاینا دیلی جمعه شب افزود، پرچم اوکراین متشکل از دو نوار افقی زرد و آبی، برای نشان دادن حمایت از کییف در درگیری روسیه و اوکراین، از سال گذشته در گوشه و کنار شهرهای اروپایی از جمله در نمای ساختمان بِرلیمونت (Berlaymont) که محل کمیسیون اروپا در بروکسل است، ظاهر شده است.
به گفته کارشناسان، این درگیری نظامی که یک سال پیش آغاز شد و پایانی برای آن متصور نیست، منجر به تغییرات بزرگی در چشمانداز امنیتی، سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا و ۲۷ کشور عضو آن شده است.
دینگ چون مدیر مرکز مطالعات اروپایی در دانشگاه فودان در شانگهای گفت: درگیری نظامی در اوکراین، صلح، آرامش و ساختار امنیتی در اتحادیه اروپا را شکسته و به رشد اقتصادی و ثبات اجتماعی آن ضربه زده و برنامهریزیهای این اتحادیه برای دوران نقاهت همهگیری کرونا را در کشورهای عضو نقش بر آب کرده است.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن که در مجموع از اوکراین حمایت میکنند و مخالف روسیه هستند، درگیر یک جنگ بیسابقه تحریمها و ضدتحریمها با مسکو شدهاند، برای توصیف وضعیت این اتحادیه به ضربالمثلی چینی اشاره کرد: این وضعیت اتحادیه اروپا را در شرایطی قرار داده است که اگرچه آنها هزار نفر از سربازان دشمن را میکشند اما ۸۰۰ نفر را از سربازان خویش را نیز از دست میدهند.
کمیسیون اروپا از کشورهای عضو خواسته است که تا روز جمعه دهمین دور پیشنهادی تحریمها علیه روسیه را تایید کنند، اما برخی سوالاتی را درباره دستاوردهای تحریمهای پیشین که قرار بود فلجکننده باشند، مطرح میکنند.
صندوق بینالمللی پول میگوید که اقتصاد روسیه برخلاف کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی که موسسههای مالی غربی پیشبینی کرده بودند، در سال گذشته فقط به میزان متوسط ۲.۲ درصد کوچک شده است. صندوق بینالمللی پول نیز رشد اقتصادی روسیه را ۰.۳ درصد در سال جاری و ۲.۱ درصد در سال آینده پیشبینی کرده است.
پیشبینی میشود آلمان بهعنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، امسال تنها ۰.۱ درصد و در سال آینده ۱.۴ درصد و ۲۰ عضو دیگر این اتحادیه در منطقه یورو ۰.۷ درصد در سال جاری و ۱.۶ درصد در سال آینده رشد اقتصادی داشته باشند.
در اتحادیه اروپا، قیمتهای بالای انرژی شرایط بسیار سختی را پدید آورده است. تحلیلی که توسط اندیشکده بروگل در بروکسل انجام شد، نشان میدهد که کشورهای اتحادیه اروپا ۶۸۱ میلیارد یورو (۷۲۶ میلیارد دلار) را به عنوان یارانه به خانوارها و شرکتها در مقابله با بحران انرژی در نظر گرفته یا تخصیص دادهاند.
در حالی که اتحادیه اروپا واردات انرژی روسیه را کاهش داد، ایالات متحده فروش سوخت فسیلی خود را به این اتحادیه افزایش داد و امسال به بزرگترین تامینکننده انرژی آن تبدیل خواهد شد.
سال گذشته، ایالات متحده تقریباً ۱۰ میلیون متر مکعب LNG در ماه به اتحادیه اروپا صادر کرد که ۱۳۷ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ بود که در همان سال نیز حدود نیمی از کل LNG وارداتی اروپا را تأمین میکرد.
برونو لومر وزیر دارایی فرانسه و رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان، هر دو آمریکا را به سود بردن از مناقشه اوکراین و بحران انرژی و وابستگی اروپا به LNG خود متهم کردهاند.
کوین یان یکی از تحلیلگران موسسه ارائهدهنده دادههای مالی «ریفاینیتیو» در اسلو، گفت: ایالات متحده به عنوان صادرکننده بزرگ انرژی، بدون شک سودهای بادآورده زیادی را در نتیجه افزایش تقاضای اروپا برای سوختهای فسیلی غیر روسی به دست آورده است.
وی افزود: بحران انرژی اتحادیه اروپا برغم کاهش اخیر قیمت گاز و زمستان نسبتا معتدلی که تجربه میکند، هنوز به پایان نرسیده است. با توجه به اینکه بازار جهانی گاز در حال حاضر با کمبود عرضه مواجه است و بهبود شرایط اقتصادی، تقاضای انرژی را افزایش میدهد، کشورهای اروپایی برای دریافت LNG مورد نیاز خود باید قیمت بالاتری پیشنهاد بدهند.
واشنگتن همچنین از افزایش فروش تسلیحات خود در سال گذشته سود هنگفتی برده است، زیرا کشورهای اروپایی به دلیل جنگ در اوکراین، برای خرید تسلیحات آمریکایی با یکدیگر در حال مسابقه هستند.
اوایل ماه گذشته، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که فروش تسلیحات آمریکا به اروپا که در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۳۴.۸ میلیارد دلار شد، در سال ۲۰۲۲ حتی ۴۹ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ نیز افزایش یافته است.
آلمان یکی از بزرگترین خریداران تسلیحات آمریکایی در اروپا بود که ژوئن سال گذشته ۳۵ جت جنگنده اف۳۵ را به همراه مهمات و تجهیزات آن به ارزش ۸.۴ میلیارد دلار سفارش داد.
مدیر مرکز مطالعات اروپایی در دانشگاه فودان در شانگهای در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه درگیری نظامی در اوکراین، اتحادیه اروپا را وادار کرده است تا تابوی خود مبنی بر ندادن تسلیحات به کشورهای درگیر در یک مناقشه نظامی را بشکند، تاکید کرد: این درگیری نظامی، بسیاری از کشورهای عضو را بر آن داشته تا بودجه دفاعی خود را افزایش دهند.
دینگ افزود: برخلاف سالهای گذشته که اتحادیه اروپا به اولویتهای خود شامل جهانی شدن، انقلاب سبز و سرمایهگذاری در حوزه دیجیتال افتخار میکرد، شاهد خواهیم بود که این اتحادیه برای مدت طولانی اولویتهای خود را به قدرت نظامی سخت (تجهیزات نظامی)، ژئوپلیتیک و امنیت تغییر خواهد داد.
وی اظهار کرد: این درگیری موجب رونق گرفتن پیمان تجاری و سرمایهگذاری «ترانس آتلانتیک»، احیای چشمگیر ناتو (احیای نظامیگری) و عقبگرد از جنبه استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا شده است.
اگرچه مکرون ناتو را به یک بیمار «مرگ مغزی» تشبیه کرد اما با اینحال شاهد هستیم که فنلاند و سوئد سال گذشته درخواستهایی را برای پیوستن به این ائتلاف نظامی ارائه کردند.
لای سوتی محقق مرکز مطالعات اروپایی در دانشگاه مطالعات خارجی گوانگدونگ در گوانگژو گفت: درگیری نظامی در اوکراین، اروپا و همچنین جهان را به گذشته یعنی دوران جنگ سرد بازمیگرداند.
وی افزود: چنین درگیری بزرگی در اروپا به اروپاییها یادآوری میکند که چرا آنها پروژه یکپارچگی اروپایی را آغاز کردند.