خراسان جنوبی به عنوان استانی بیابانی و کمآب، بیش از دو دهه با چالش جدی خشکسالی مواجه شده؛ موضوعی که پیامدهای منفی از جمله تخلیه برخی روستاها بهویژه در مناطق مرزی و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها را در پی داشته است.
بنابر اعلام اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی، اثرات خشکسالی سال به سال سطح بیشتری از مناطق استان را در بر میگیرد بهطوری که براساس آخرین اطلاعات رسیده، ۱۰۰ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی است، از طرفی خراسان جنوبی رودخانه دائمی ندارد و بخش عمده آب مورد نیاز در بخشهای مختلف از منابع زیر زمینی تامین میشود.
اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس یا دریای عمان به خراسان جنوبی سال ها مطرح بوده و در دولت سیزدهم عملیاتی کردن این طرح دنبال و در یک سال و نیم اخیر گشایشهای خوبی در این زمینه حاصل شده است.
بنابر اعلام مسوولان استان مناقصه اجرای خط انتقال آب از زاهدان تا این استان به طول ۱۸۰ کیلومتر آماده شده و عملیات اجرایی طرح انتقال آب از دریای عمان در قطعه سربیشه تا خضری به زودی آغاز میشود.
همزمان با اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان، انتقال آب از خلیج فارس به خراسان جنوبی نیز در دستور کار قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳
بیرجند- ایرنا - اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی سال ها مطرح بوده و در دولت سیزدهم عملیاتی کردن آن دنبال شده به طوری که تسریع در انتقال آب به استان از موضوعات مورد تاکید در دو سفر رئیس جمهور (شهریور ۱۴۰۰ و آذر ۱۴۰۱) بوده که در یک سال و نیم اخیر گشایشهای خوبی در این زمینه حاصل شده است.