ناصر صدفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اعتبار با نظر کارشناسان حوزه گردشگری اماکن تاریخی جهت احداث آلاچیق و مکان های سرپوشیده برای اسکان موقت گردشگران هزینه خواهد شد.
وی اضافه کرد: مهیا بودن اماکنی برای اسکان و استراحت گردشگران در مجاورت آثار تاریخی و باستانی می تواند نقش مهمی در جذب گردشگر و بازدیدکنندگان این اماکن تاریخی داشته باشد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد گفت: سال ۱۳۹۹ نیز در راستای ساماندهی راه دسترسی به مناطق گردشگری، قطعه دوم مسیر دسترسی به گوردخمه سنگی فخریگاه به طول ۴۰۰ متر و عرض ۵.۵ متر آسفالت شد که بر آن نیز یک میلیارد ریال هزینه شد.
وی از گردشگران و میهمانان نورزی این اثر تاریخی خواست در نزدیکی آن از برپایی چادر، روشن کردن آتش، نوشتن و حک کردن یادگاری و خاطره بر پیکر آن خودداری کنند.
دخمه سنگی «فخریگاه» مهاباد مقبرهای مربوط به دوره مادهاست و در مجاورت روستای «اگریقاش» این شهرستان قرار دارد.
در این دخمه که بالای کوه قرار دارد چهار ستون سنگی و سه گور خالی وجود دارد و از نظر حجاری و ستون بندی در رده مقبرههای مهم دوره ماد است.
این اثر تاریخی در ۲۹ آذر ۱۳۱۶ با شماره ثبت ۲۸۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهرستان مهاباد ۹۲ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که سد مهاباد، غار آبی تاریخی سهولان، تالاب بینالمللی کانیبرازان، موزه مردم شناسی و حمام میرزا رسول، دخمه سنگی فخریگاه، بردهکنته و مسجد جامع از مهمترین آنهاست.
سالانه حدود ۳۰۰ هزار نفر از جاذبههای گردشگری این شهرستان بازدید میکنند بیشترین تعداد گردشگران به ترتیب از بازارچهها و مراکز تجاری، سد مهاباد، غار آبی سهولان و تالاب بینالمللی «کانیبرازان» بازدید کردند.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.