بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی از وزیر نفت قول مساعد گرفت که عملیات اجرایی خط انتقال گاز دشتک - زابل - سربیشه به‌زودی آغاز شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز شنبه در مراسم تقدیر از کارکنان شرکت گاز استان در دوران افت فشار گاز طی تماس تلفنی با وزیر نفت، آخرین روند اجرای پروژه خط انتقال گاز به خراسان جنوبی از سمت سیستان و بلوچستان را پیگیر شد تا این استان علاوه بر خط انتقال گاز از خراسان رضوی، به شبکه سراسری از سمت جنوب نیز متصل شود.

وی در این ارتباط تلفنی از خدمات جهادی کارکنان شرکت گاز در بحران سرمای اخیر تشکر کرد و گفت: در شرایطی که در استان‌های همجوار با فشار ۱۶۰ پی اس آی قطعی گاز را شاهد بودیم به همت تدابیر کارکنان شرکت گاز، خراسان جنوبی با فشار زیر ۵۰ پی اس آی نیز قطعی گاز نداشت.

استاندار خراسان جنوبی به نشست هفته گذشته خود با وزیر نفت در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: بنا به مباحث مطرح شده در آن جلسه، پروژه خط انتقال گاز دشتک - زابل - سربیشه مورد موافقت وزارت نفت قرار گرفت و عملیاتی خواهد شد.

وی سپس از وزیر نفت برای حضور در خراسان جنوبی دعوت کرد و گفت: به مردم خراسان جنوبی این قول را بدهید که به‌زودی مراسم آغاز عملیات اجرایی این پروژه را با حضور شما شاهد خواهند بود.

وزیر نفت نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های تیم مدیریتی استان در پیک مصرف گاز گفت: طی ارتباط‌هایی که همه روزه برقرار می‌شد، تلاش شبانه‌روزی و جهادگونه تیم مدیریتی استان کاملاً محرز بود.

جواد اوجی با قابل تقدیر خواندن اقدامات کارکنان شرکت گاز خراسان جنوبی ادامه داد: همه آن تدابیر ارزنده و کار جهادی سبب شد در خراسان جنوبی قطعی گاز نداشته باشیم و این پیک سخت را به خوبی پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به نتایج خوب نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: به‌زودی با سفر به خراسان جنوبی یا به شکل ویدئوکنفرانسی نسبت به کلنگ‌زنی پروژه اجرای خط انتقال گاز دشتک - زابل - سربیشه اقدام خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی همچنین در مراسم تجلیل از نیروهای شرکت گاز عنوان کرد: ارتباط تلفنی با وزیر کار راحتی نیست اما صداقت و حاصل کار صادقانه نیروهای تلاشگر شرکت گاز خراسان جنوبی که این تماس برقرار شد.

وی تکمیل زیرساخت‌های گازی در استان را از موضوعات مهم شروع فعالیت خود در خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: افت فشار گاز معمولا با سرما و برودت هوا اتفاق می‌افتد و همیشه باید آماده چنین شرایطی باشیم. تجربه تلخ افت فشار گاز سال ۸۶ در استان مازندران هم رخ داد.

قناعت با اشاره به اینکه تبادلات گازی ایران ترکمستان اظهار داشت: امسال به خاطر برودت هوا حتی کشور ترکمنستان هم نتوانست نیاز مردم را تامین و صادرات را قطع کرد لذا چند استان کشور دچار کمبود گاز شدند.

وی اظهار داشت: خراسان جنوبی در انتهای خط انتقال گاز قرار دارد و فقط از سمت شمال استان تغذیه می‌شود لذا با هر تنش سرمایی و افزایش مصرف گاز دچار مشکل افت فشار می‌شویم.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: کار تیمی همه نیروهای شرکت گاز زمان بحران سرما در مدیریت شبکه با تعویض به موقع فیلترها بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه حتی از لحاظ فنی اگر فشار به زیر ۱۰۰ پی اس آی برسد گاز قطع می‌شود یادآور شد: با همت نیروهای شرکت گاز استان که شان از دلسوزی و پار کار بودن دارد حتی با فشار ۴۰ پی اس آی هم گاز در استان قطع نشد.

قناعت عنوان کرد: شرکت گاز تاکنون اقدامات مهم زیرساختی در راستای توسعه استان انجام داده و همواره با نگاه جهادی برنامه‌های دولت سیزدهم را دنبال کرده لذا شاهد برگزاری جشن پایان گازرسانی به جمعیت شهری و روستایی استان بودیم.

وی ادامه داد: ۴۷۰ روستای بالا ۲۰ خانوار و همچنین روستاهای زیر ۲۰ خانوار در استان گاز رسانی شده‌اند و حتی یکی از روستاهایی که امسال در بحران سرما دچار قطع گاز شده بود هم فقط هفت خانوار جمعیت داشت.

استاندار خراسان جنوبی گفت: این اقدامات به برکت خون شهداست که گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور هم تمام شده یا در حال انجام است و اکنون سراغ روستاهای زیر ۲۰ خانوار رفته اند.

وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۹۴ درصد مردم کشور از نعمت گاز برخوردار شدند که نشان از عدالت محور بودن نظام دارد و اگر در اوج سرما با کمبود گاز مواجه می‌شویم مربوط به عملکرد وزارت نفت نیست بلکه استفاده بیش از ظرفیت است.

قناعت خطاب به کارکنان شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: شما در مدیریت مصرف انرژی کاری کردید کارستان و تلاش مدیرعامل شرکت گاز استان و کارکنان این مجموعه جای تقدیر دارد.

وی افزود: در برودت هوا در زمستان سال جاری در مقطعی کمتر از یک درصد مردم ایران گاز نداشتند در حالی که میلیونها نفر در آمریکا قطعی گاز مستمر را داشتند اما رسانه های دشمنان تنها به برجسته مشکلات ما پرداختند و مشکلات کشورهای خودشان را انکار کردند.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: باید برای مردم به صورت منطقی علت قطع گاز و مقایسه وضعیت ایران با کشورهای منطقه و جهان تبیین و تشریح شود تا خودشان وضعیت مطلوب ما را نسبت به سایر کشورها مورد ارزیابی قرار دهند و به نتیجه منطقی برسند.

وی گفت: تعطیلی ادارات و مدارس، پیش‌بینی سوخت دوم و قطع گاز صنایع از جمله راهکارهای بود که در راستای پایداری گاز خانگی انجام شد.

قناعت اشاره به اینکه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و با حضور وزیر نفت تصمیمات خوب و مهمی برای استان گرفته شد، بیان کرد: اولین تصمیم اجرای خط لوله گاز از سه راهی دشتک زابل - سربیشه به قطر ۳۶ اینچ، طول ۳۰۰ کیلومتر و با اعتبار بالغ هشت هزار میلیارد تومان مصوب و ابلاغ شد.

وی افزود: در آینده نزدیک شاهد اجرایی شدن آن خواهیم بود، این اقدام بزرگی است که شبکه گاز استان را پایدار می‌کند و علاوه از شمال استان از جنوب استان هم تغذیه می‌شویم.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: موضوع دوم خط ۱۱ سراسری از هرمزگان به قطر ۵۶ اینچ و هزار و ۱۰۰ کیلومتر و با اعتبار ۷۰ هزار میلیارد تومان که برای پایدارسازی شبکه گاز شرق کشور در دست مطالعه و برنامه‌ریزی است که این موضوع هم مصوب شد و کارهای مطالعاتی آن شروع شود.

وی گفت: سومین موضوع اجرای خط انتقال فرآورده‌های نفتی به عنوان خط تابش به طول ۹۸۰ کیلومتر و با اعتبار ۱۲ هزار میلیارد تومان از رفسجان کرمان به خراسان جنوبی است که مطالعات انجام و مناقصه برگزار شده و در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تاکید شد که روند اجرای طرح سرعت گیرد.

قناعت تصریح کرد: اکثر استان‌ها خط انتقال فرآورده‌های نفتی دارند اما تامین فرآورده‌های نفتی در استان به وسیله تانکر حمل می‌شود و روزانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر توسط ۱۲۰ تانکر به استان حمل می‌شود که حمل آن مشکلات مختلفی دارند.

وی افزود: خط انتقال فرآورده‌های نفتی از رفسنجان به خراسان جنوبی باید در گذشته انجام می‌شود که اجرایی نشده و در دستور کار جدی دولت سیزدهم قرار گرفت.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در استان در خصوص کارهای زیربنایی مهم و ابر پروژه‌ها در گذشته بی‌توجهی شده است و پیگیری‌های آن در دولت سیزدهم در حال انجام است که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ارتقای زیرساخت‌های خراسان جنوبی باشیم.

وی خاطرنشان کرد: نگاه عدالت محور دولت سیزدهم به استان‌های محروم ویژه و خاص است که امیدواریم شاهد توسعه این مناطق از جمله خراسان جنوبی باشیم.

همچنین امروز با حضور استاندار خراسان جنوبی عملیات اجرایی پروژه احداث مرکز بهره‌برداری گاز بیرجند با اعتبار ۶۶۱ میلیارد و ۵۰۶ میلیون ریال آغاز می‌شود.