تهران - ایرنا - صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین سازمان بیمه‌ای کشور در یکسال گذشته به دنبال رفاه و تأمین معیشت بازنشستگان از جمله رشد ۲ برابری وام ضروری افراد تحت پوشش، افزایش حق‌عائله‌مندی و اولاد، اقدامات برای تأمین مسکن و فعالیت صندوق بازنشستگی در بورس بود.

گروه جامعه ایرنا - براساس جدیدترین آمارهای صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد حقوق‌بگیران تحت پوشش صندوق حدود یک میلیون و ۶۳۰ هزار و ۱۵۳ نفر هستند که ۳۴ درصد جامعه حقوق‌بگیران با آمار ۵۵۳ هزار و هشت نفر را بانوان و ۶۶ درصد آنان یعنی یک میلیون و ۷۷ هزار و ۱۴۵ نفر را مردان تشکیل می‌دهند.

پرداخت ۳۷۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی و اسناد هزینه درمان بازنشستگان و پرداخت کسور این افراد، تشکیل کمیته‌های تخصصی برای برنامه‌ریزی حل و فصل مطالبات و مشکلات بازنشستگان با حضور روسای کانون‌های بازنشستگی، تشکیل کمیته راهبردی برنامه هفتم توسعه و تدوین برنامه جامع صندوق بازنشستگی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و طرح‌های رفاهی از جمله اقدامات این صندوق است.

پس از سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بزرگ بیمه‌ای، اکنون یک میلیون و ۶۳۰ هزار بازنشسته را تحت پوشش دارد که این صندوق با استفاده از بودجه دولتی حقوق و مستمری افراد بازنشسته و حقوق‌بگیر را پرداخت می‌کند.

براساس اطلاعات و آمارهای موجود، بیش از ۹۰ درصد منابع فعلی صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین سازمان بیمه‌گر با ماهیت اجتماعی و اقتصادی از منابع عمومی دولت تامین می‌شود.

صندوق بازنشستگی کشوری با انجام فعالیت‌های بیمه اجتماعی در امور بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت مشمولان مقررات بازنشستگی دولتی را با رویکرد توجه به تسهیل و تسریع در انجام امور در ۳۱ استان کشور عهده‌دار است.

افزایش حق عائله‌مندی و اولاد بازنشستگان

صندوق بازنشستگی کشوری در سال ۱۴۰۱ موضوع افزایش حق عائله‌مندی و اولاد بازنشستگان تحت پوشش این صندوق را اجرایی کرد.

در راستای اجرای مفاد بندهای (۲) و(۱۰) مصوبه هیات وزیران در ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ درباره «تعیین حقوق و مزایای کارکنان شاغل و بازنشسته»، بازنشستگانی که تاریخ ازدواج خود و تاریخ تولد فرزندان آنان قبل از سال ۱۴۰۱ باشد، امتیاز ۱۲۱۵ برای عائله‌مندی و امتیاز ۳۱۵ برای حق اولاد تعیین شد.

براین اساس، مبلغ عائله مندی برای این افراد ۴۰۷ هزار و ۳۸۹ تومان و حق اولاد نیز ۱۰۵ هزار و ۶۱۹ تومان محاسبه شد. براساس مصوبه دولت در صورتی که تاریخ ازدواج بازنشسته و تاریخ تولد فرزند یا فرزندان وی در سال ۱۴۰۱ ثبت شده باشد، امتیاز عائله‌مندی و حق اولاد به ترتیب به ۲۴۳۰ و ۹۴۵ افزایش یافت و مبلغ عائله‌مندی ۸۱۴ هزار و ۷۷۹تومان و حق اولاد نیز ۳۱۶ هزار و ۸۵۸ تومان شد.

پرداخت تسهیلات اعتباری چهار میلیون تومانی سفر به بازنشستگان

پرداخت تسهیلات اعتباری چهار میلیون تومانی سفر به بازنشستگان

پرداخت تسهیلات اعتباری چهار میلیون تومانی سفر به بازنشستگان و وظیفه‌بگیران تحت پوشش، به صورت قرض‌الحسنه از دیگر اقدامات صندوق بازنشستگی کشوری در سال ۱۴۰۱ بود.

این تسهیلات بانکی با دوره بازپرداخت یک ساله و نرخ کارمزد چهار درصد به متقاضیان ارائه و بازپرداخت این تسهیلات یک ماه پس از پرداخت، از حقوق فرد بازنشسته کسر شد.

ارایه خدمت به بازنشستگان در ۵۳ خانه امید

اکنون ۵۳ خانه امید در ۲۶ استان کشور برای ارائه خدمات به بازنشستگان در سطح کشور فعالیت دارد که فقط پنج استان شامل تهران، البرز، ایلام، اردبیل و بوشهر فاقد خانه امید هستند.

زمین موردنیاز برای ساخت خانه‌های امید توسط شهرداری‌ها تامین و صندوق بازنشستگی کشوری هزینه ساخت، تجهیز و اداره خانه‌های امید را برعهده دارد.

در خانه‌های امید خدماتی اداری صندوق بازنشستگی شامل بیمه، بیمه تکمیلی، خدمات پزشکی رایگان، تورهای گردشگری و خدمات آنلاین و همچنین آموزش مهارت‌های زندگی، آشنایی با انواع بیماری‌ها مانند آلزایمر و راههای پیشگیری از آن ارایه می‌شود و بازنشسته برای استفاده از آنها باید به کافی‌نت‌ها مراجعه و در خانه‌های امید دریافت کند.

فعالیت صندوق بازنشستگی در بورس

صندوق بازنشستگی کشوری در سال گذشته اعلام کرد: این صندوق نخستین صندوق املاک و مستغلات کشور است که در مهر سال ۱۴۰۱ در فرابورس ایران با نماد «ارزش مسکن» پذیره‌نویسی را آغاز کرد.

با این اقدام صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت‌های تابعه، منافع آن علاوه بر عموم مردم، نصیب بازنشستگان این صندوق شود. صندوقی که ابزار مناسبی را فراهم می‌کند تا افراد با سرمایه کم از جمله بازنشستگان کشوری نیز بتوانند در بازار مسکن سرمایه‌گذاری کرده و از منافع آن استفاده کنند.

صندوق املاک و مستغلات (REIT) عملاً نوعی سرمایه‌گذاری خُرد در حوزه املاک و مستغلات توسط مردم و سرمایه‌گذاران کوچک است و افراد می‌توانند به جای خرید یک واحد کامل ملکی، اعم از مسکونی، تجاری یا اداری نسبت به خرید بخش کوچکی از یک ملک با سرمایه‌گذاری‌های اندک خود اقدام کنند.

صندوق املاک و مستغلات، یک ابزار مفید و کاربردی برای مولدسازی دارایی‌های دولت است؛ به گونه ای که اگر دارایی‌های دولت از جمله املاک، در داخل این صندوق‌ها وارد شود، می‌توان منافع حاصل از آن املاک را در قالب مثلا اجاره ملک و در دوره‌های خاصی به مردم پرداخت کرد.

ضمن اینکه اگر بتوان مولدسازی دارایی‌های صندوق های بازنشستگی را هم در همین قالب انجام داد، به طور حتم ارزش افزوده بهتری از اموال و املاک دایر و قابل بهره‌برداری صندوق بازنشستگی و دولت ایجاد خواهد شد که در نهایت نفع آن به بازنشستگان و ذینفعان صندوق‌های بازنشستگی خواهد رسید.

فعالیت اصلی این صندوق، جمع‌آوری سرمایه از سرمایه‌گذاران و اختصاص آن به خرید و تملک دارایی‌های غیرمنقول موضوع سرمایه‌گذاری، اجاره دادن املاک و مستغلات در تملک، فروش دارایی‌های غیرمنقول موضوع سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری در واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق های املاک و مستغلات و صندوق‌های زمین و ساختمان و سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار شرکت های ساختمانی پذیرفته شده در بورس است.

همچنین فعالیت فرعی صندوق املاک و مستغلات، سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار رهنی، سرمایه‌گذاری در واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های در اوراق بهادار با درآمد ثابت، سرمایه‌گذاری در سایر ابزارهای مالی در اوراق بهادار با درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی و گواهی سپرده بانکی و دریافت تسهیلات است و این صندوق، عواید ناشی از این فعالیت را بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌کند.

بیمه ‌تکمیلی عمر و حادثه برای بازنشستگان

ثبت‌نام اینترنتی بیمه تکمیلی عمر و حادثه «صبا» برای بازنشستگان و وظیفه‌بگیران این صندوق یکی دیگر از اقدامات این صندوق بود که این طرح برای همه افراد تحت پوشش این صندوق با خالص حقوق دریافتی آنها با بیش از ۱.۵ میلیون تومان اجرا شد.

طرح بیمه تکمیلی عمر و حادثه صبا در قالب سه پوشش طلایی، نقره ای و برنزی برای متقاضیان اجرایی شد و حق بیمه‌ای که از حقوق بازنشستگان متقاضی به صورت ماهانه و برای هر فرد بیمه شده کسر می‌شود به ترتیب برای طرح طلایی ۵۵هزار تومان، نقره‌ای ۳۳هزار تومان و برای طرح برنزی نیز ۲۲هزار تومان به صورت ماهانه بود.

در طرح طلایی، پوشش غرامت فوت به علت غیرحادثه ۵۰میلیون تومان و برای غرامت فوت به علت حادثه ۱۰۰میلیون تومان است همچنین غرامت روزانه بستری در مراکز درمانی مجاز در اثر حادثه ۱۰۰هزار تومان تعیین شده است.

در طرح نقره‌ای نیز پوشش غرامت فوت به علت غیرحادثه ۳۰میلیون تومان و برای غرامت فوت به علت حادثه ۶۰ میلیون تومان است و غرامت روزانه بستری در مراکز درمانی مجاز در اثر حادثه نیز ۷۵هزار تومان تعیین شده است.

در طرح برنزی بیمه تکمیلی عمر و حادثه صبا پوشش غرامت فوت به علت غیرحادثه ۲۰ میلیون تومان و برای غرامت فوت به علت حادثه ۴۰ میلیون تومان بوده و غرامت روزانه بستری در مراکز درمانی مجاز در اثر حادثه ۵۰ هزار تومان است.

احیای ۵۶ واحد اقتصادی تحت پوشش صندوق بازنشستگی

احیای ۵۶ واحد اقتصادی تحت پوشش این صندوق به عنوان یکی از برنامه‌های اصولی این صندوق در سال ۱۴۰۱ بود زیرا با احیای این واحدهای اقتصادی در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، حداقل برای حدود ۲۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده و سودآوری حوزه اقتصادی صندوق افزایش می‌یابد.

اکنون تعداد واحدهای اقتصادی تحت پوشش این صندوق ۱۹۵ واحد است که از این تعداد، ۵۶ واحد غیرفعال و نیمه فعال بوده که سیاست صندوق بازنشستگی کشوری احیا و فعال‌سازی آنها است.

امضای تفاهم‌نامه صندوق بازنشستگی با شستا

نعمت‌الله ترکی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و ایفای نقش موثر در اجرای سیاست‌های کلی کشور در حوزه‌های اقتصاد مقاومتی و عمل به شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال‌آفرینی تفاهم‌نامه همکاری مشترکی با ابراهیم بازیان مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) امضا کرد.

هدف از این تفاهم‌نامه، مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک در صنایع دارو، نفت، گاز و پتروشیمی، سیمان و ساختمان، تولید برق و ساختمان نیروگاه، معدن و صنایع معدنی، همسوسازی سیاست‌های بنگاه‌داری، تقویت سرمایه‌گذاری با محوریت اشتغال‌آفرینی، محرومیت‌زدایی و تحقق عدالت سرمایه‌گذاری در کشور میان این دو سازمان بزرگ اقتصادی اعلام شد.

همکاری مشترک در تبادل اطلاعات جهت استفاده از ظرفیت‌ها، تولیدات، خدمات و محصولات شرکت‌های تابعه و همکاری در راهبری شرکت‌های دارای منافع و سهامداری مشترک بخش دیگری از محورهای همکاری این تفاهم‌نامه است.

افزایش ۱۰۰ درصدی مبلغ وام ضروری بازنشستگان

وام ضروری بازنشستگان از ۱۵ به ۳۰ میلیون تومان برای سال آینده افزایش یافت

افزایش ۱۰۰ درصدی مبلغ وام ضروری بازنشستگان و وظیفه‌بگیران این صندوق به عنوان یکی از مهمترین اقدامات برای تأمین معیشت و رفاه حال بازنشستگان بود زیرا مبلغ وام ضروری بازنشستگان از ۱۵ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان برای سال آینده افزایش یافت.

پس از اتمام دوره حدود یک ماهه ثبت نام اینترنتی از ۶ تا ۲۸ اسفند سال ۱۴۰۱، فرآیند بررسی تقاضای بازنشستگان و تعیین واجدان شرایط دریافت وام آغاز شده تا با هماهنگی بانک عامل، پرداخت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی ضروری بازنشستگان در سال ۱۴۰۲ عملیاتی شود.

بیشتر بخوانید

۲۵۰ هزار و ۷۶۸ نفر وام ضروری صندوق بازنشستگی کشوری را دریافت کردند

پرداخت ۶ مرحله تسهیلات ضروری به بازنشستگان

براساس آمارها و داده‌های صندوق بازنشستگی کشوری، با پرداخت ۶ مرحله تسهیلات، ۲۵۰ هزار و ۷۶۸ نفر از بازنشستگان و وظیفه‌بگیران تحت پوشش این صندوق وام ضروری قرض‌الحسنه در سال ۱۴۰۱ دریافت کردند.

صندوق بازنشستگی کشوری در راستای حمایت از بازنشستگان و وظیفه بگیران تحت پوشش در سال جاری ۶ نوبت تسهیلات ضروری ۱۵ میلیون تومانی در قالب وام قرض‌الحسنه با کارمزد چهار درصد و اقساط ۳۶ ماهه به افراد تحت پوشش این صندوق ارائه کرد.

طبق داده‌های آماری که به ۲۵۰ هزار و ۷۶۸ مورد تسهیلات ضروری از ابتدای سال جاری تاکنون به بازنشستگان و وظیفه بگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت شد، استان تهران با ۳۱ هزار فقره تسهیلات بیشترین میزان دریافتی این وام‌ها را داشت.

اقدامات برای تأمین مسکن بازنشستگان

مدیران عامل صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان ملی زمین و مسکن، تفاهم‌نامه‌ای را در قالب سند همکاری به منظور تامین مسکن مناسب برای بازنشستگان زیرپوشش این صندوق امضا کردند. این تفاهم‌نامه با موضوع همکاری در ساخت مسکن مناسب با استفاده از همه ظرفیت‌ها و امکانات صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان ملی زمین و مسکن برای تامین مسکن بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشوری براساس نیازمندی‌های شناسایی شده در چهار ماده تدوین، امضا و میان مدیران این دو سازمان تبادل شد.

همکاری دوجانبه برای تامین منابع مالی لازم و اولویت استفاده از فناوری‌های نوین در احداث واحدهای موضوعه، مطابق با برنامه‌های دولت از جمله موارد مهم مطرح در این تفاهم‌نامه است.

موضوع تامین مسکن بازنشستگان فاقد مسکن از جمله موضوعات مهم مطرح شده در نشست‌های مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با روسای کانون‌های بازنشستگان در تهران و سایر استان‌های کشور بود که با امضای این تفاهم‌نامه مشترک، بستر اجرای آن فراهم خواهد شد.

برای صاحب خانه شدن بازنشستگان، اولویت اول برای تامین مسکن بازنشستگانی است که فاقد مسکن هستند و اگر در طرح مسکن ملی ثبت‌نام کرده باشند با اولویت به این افراد داده می‌شود. براساس تعهد صندوق بازنشستگی در سال ۱۴۰۲ با همکاری وزارت راه و شهرسازی، این افراد بازنشسته تحت پوشش صندوق همچنان در اولویت قرار دارند.

افتتاح ۳۸ طرح صندوق بازنشستگی در دهه فجر

در دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی ۳۸ طرح اقتصادی کوچک و بزرگ شامل ۶ طرح کلنگ‌زنی و عملیات اجرایی و ۳۲ طرح قابل بهره‌برداری و افتتاح مربوط به هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه این صندوق به ارزش ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و ۱.۸ میلیارد یورو انجام شد.

از تعداد ۳۸ طرح پنج طرح مربوط به هلدینگ آتیه صبا، ۲۲ طرح مربوط به صنایع شیر ایران، هفت طرح مربوط به شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی یا همان صباانرژی و چهار طرح نیز مربوط به هلدینگ صبا عمران است.

در این ایام ۶ فروشگاه بازسازی شده کفش ملی با مجموع مساحت ۶۳۲ مترمربع و یک پاساژ در منطقه گلوبندک تهران با مساحت ۳۲۰مترمربع افتتاح شد.

همچنین خط تولید پولیش شرکت آپاداناسرام با ظرفیت تولید ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع در روز، خط تولید خوراک آبزیان شرکت مجتمع طیور فارس با ظرفیت تولید ۶ هزارتن درسال و انبار شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی در قم با مساحت یک هزار مترمربع و ظرفیت انبار ۶۰۰ تن به بهره‌برداری ‌رسید.

برچسب‌ها