تبریز - ایرنا - فرماندار اهر با اشاره به وضعیت نامناسب ساخت‌وسازها در مناطق حاشیه‌نشین و سکونتگاه‌های غیررسمی شهرستان گفت: ساخت‌وسازهای غیرمجاز مدیریت حوادث غیرمترقبه را با چالش مواجه می‌کند.

به گزارش ایرنا، ابوالفضل غنی‌زاده روز شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان اهر بر لزوم آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی در برابر مخاطرات زلزله تاکید کرد و افزود: حوادث هیچ‌گاه اطلاع نمی‌دهند و باید دستگاه‌های اجرایی و امدادی سناریوهایی برای مدیریت بحران داشته باشند.

فرماندار اهر گفت: به منظور آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی در برابر حوادث غیرمترقبه و مدیریت بحران احتمالی، مانور زلزله در شهرستان اهر برگزار می‌کنیم تا مشخص شود کدام یک از دستگاه‌ها آمادگی لازم برای مدیریت بحران و اسکان اضطراری را دارند.

وی ادامه داد: آموزش نکات ایمنی و اقدامات در هنگام وقوع حوادث غیرمترقبه از سوی دستگاه‌های امدادی در مدارس جزو اولویت‌های کاری قرار گیرد.

با توجه به تجربه زلزله سال ۱۳۹۱ منطقه‌ ارسباران، باید شرایطی به وجود آورد که در صورت وقوع زلزله؛ دستگاه‌های اجرایی و امدادی غافلگیر نشوند چون مردم در ساعات و روزهای اول حادثه عملکرد مدیریت بحران را ارزیابی می‌کنند همان‌طور که در زلزله خوی شاهد بودیم.

فرماندار اهر از برگزاری کارگاه‌های آموزشی آمادگی در برابر مخاطرات زلزله و مصرف آب و انرژی توسط دستگاه‌های خدمات‌رسان و امدادی در مدارس شهرستان خبر داد و یادآور شد: آموزش نحوه برخورد با بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه را باید از مدارس آغاز کنیم، چون اگر دانش‌آموزان را آموزش دهیم رعایت الگوی مصرف آب و نحوه برخورد با شرایط بحرانی به جمع خانواده‌ها کشیده می‌شود.

وی از تدوین سند مدیریت بحران شهرستان اهر در دستگاه‌های اجرایی و امدادی شهرستان خبر داد و گفت: هیج یک از دستگاه‌های اجرایی و امدادی برای مواقع بحرانی، محلی برای اسکان اضطراری یا برپایی بیمارستان سیار پیش‌بینی نکرده‌اند و با این شرایط نمی‌توان حوادثی همچون زلزله یا سایر حوادث غیرمترقبه را مدیریت کرد.

غنی‌زاده همچنین بابیان این‌که ترافیک شهری و وضعیت منابع آبی شهرستان اهر در حد بحران است، تاکید کرد: شورای شهر و شهرداری مدیریت بحران ترافیک شهری را در اولویت قرار دهند .

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین بحران ما در شهرستان اهر بحران کم‌آبی است، ادامه داد: اینکه دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان منتظر یکدیگر بمانند تا دیگری بحران کم‌آبی یا ترافیک شهری را حل کند، عملاً به بحران دامن زده می‌شود.

به گفته شهردار اهر ۲۳ هزار نفر از جمعیت شهر در سکونتگاه‌های غیررسمی در ۲۷۰ هکتار از وسعت شهر همچنین ۱۱ هزار نفر از جمعیت شهر در بافت فرسوده میانی و تاریخی سکونت دارند، یعنی یک سوم جمعیت شهر ۱۰۰ هزار نفری اهر در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده ساکن هستند.