ساری - ایرنا - "صندوق حمایت از بیماران خاص" یکی از اقدامات خوب و ماندگار دولت سیزدهم از آبان امسال برای کاهش بار دغدغه این بیماران ،فعالیت خود را با هدف کاهش و رایگان کردن هزینه های درمانی آغاز کرده است اما برخی بیماران در مازندران هنوز از خدمات آن بی بهره ماندند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،پنجم مردادماه ۱۴۰۱ هیات دولت در اجرای تکلیف قانونی بند "ن" تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و با توجه به ضرورت تسریع در توسعه محافظت مالی از بیماران خاص و صعب‌العلاج، اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج را به تصویب رساند.

دولت سیزدهم این تصمیم را در راستای ایجاد وحدت رویه و انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران یاد شده و ایجاد عدالت در دسترسی و بهره‌مندی از خدمات درمانی اجرایی کرده است.

موضوع فعالیت صندوق یادشده فراهم‌کردن امکان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه برای مشمولان از طریق بانک‌های عامل، فراهم‌آوردن زمینه تامین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل آنان و نظایر آن که فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید، با استفاده از پایگاه اطلاعات و به منظور بهبود محافظت مالی برای مشمولان در قبال بخشی از هزینه‌های سلامت است.

سه ماه پس از تصویب این مصوبه نگذشت که دولت سیزدهم قدم های محکم تر برای اجرایی شدن این موضوع برداشت و در سوم آبان‌ماه ۱۴۰۱ صندوق حمایت از بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر با پوشش ۲۶ بیماری خاص، صعب‌العلاج و نادر با تزریق بودجه پنج هزار میلیارد تومانی رونمایی شد.

برخورداری از مزایای این صندوق چاره گشا از مشکلات هزینه گزاف درمان بیماران خاص ، صعب العلاج و نادر مسیر و راه خود را دارد که می بایست این مسیر طی شود.

طبق اساسنامه این صندوق، سازمان بیمه سلامت ایران اقدام به پوشش مازاد هزینه‌ دارو و خدمات بیماران خاص و صعب‌العلاج می کند و ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت این صندوق هستند که برای برخورداری از مزایای ترتیب داده شده در اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، این بیماران اعم از بیمه شدگان سایر سازمان‌های بیمه‌گر یا افراد فاقد پوشش بیمه پایه، می‌توانند در سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت ایران به آدرسbimehsalamatiranian.ir ثبت نام کنند.

در صورتی که اطلاعات متقاضی در بانک سامانه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج وزارت بهداشت(RDA) وجود داشته باشد، پس از تکمیل مراحل ثبت نام، انتساب مربوطه به شکل خودکار در سامانه شهروندی بیمه سلامت انجام خواهد شد و در صورتی که عنوان بیماری فرد در بانک سامانه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج وزارت بهداشت(RDA) موجود نباشد، پس از ثبت نام فرد، پیامکی مبنی بر ثبت درخواست وی به شماره موبایل ثبت شده ارسال می‌شود.

در روش دیگر بیمارانی که هنوز ثبت نام خود را انجام ندادند می بایست مدارک هزینه درمان خود را به ادارات بیمه سلامت تحویل دهند تا پس از بررسی مدارک توسط کارشناسان هزینه ازا اعتبار صندوق حمایت از بیماران خاص اخذ و به حساب آنها واریز می شود .

دکتر محمدرضا میرزایی ، مدیر کل بیمه سلامت مازندران

ثبت نام هفت هزار و ۵۰۰ بیمار مازندران در صندوق حمایت از بیماران خاص

مدیر کل بیمه سلامت مازندران با اشاره به اینکه حدود ۲۰ هزار بیمار خاص ، صعب العلاج و نادر در استان وجود دارد ، گفت: تاکنون هفت هزار و ۵۰۰ نفر از این بیماران مراحل ثبت نام خود را در این صندوق انجام دادند و از خدمات آن برخوردار هستند.

محمدرضا میرزایی بیماران برخوردار از خدمات این صندوق را شامل افرادی دانست که به ادارات و نمایندگی های بیمه سلامت در شهرستان های مازندران مراجعه کردند و یا اینکه در سامانه بیمه سلامت ایرانیان ثبت نام خود را انجام دادند.

وی ادامه داد: مازندران از نظر تعداد ثبت نام و برخورداری بیماران از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص رتبه اول کشور است .

مدیر کل بیمه سلامت مازندران تعداد مازندرانی های زیر پوشش این سازمان بیمه گر را یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: به تناسب تعداد بیمه شده در مقایسه با استان های دیگراز نظر بیمارانی که زیر پوشش این صندوق قرار گرفتند وضعیت مناسبی را در کشور داریم اما با هدف موردنظر برای پوشش همه این بیماران فاصله داریم.

وی افزود: این درحالیست در استانهایی که حدود چهار میلیون بیمه شده سلامت دارند تعداد بیماران خاص نشان دار شده در صندوق حمایت از بیماران خاص بسیار اندک از تعداد بیماران مازندران است .

به گفته میرزایی از زمان آغاز فعالیت این صندوق تاکنون بیمه سلامت در مازندران تلاش کرده است تا موضوع تشکیل صندوق مذکور را به افراد جامعه بویژه بیماران خاص ، صعب العلاج و نادر از طریق اطلاع رسانی شود.

ثبت نام و بارگذاری مدارک در سامانه ، شرط برخورداری از مزایای صندوق

وی برخورداری از مزایای این صندوق را شامل بیمارانی که در سامانه بیمه سلامت ایران ثبت نام و مدارک و اسناد خود را بارگذاری کنند ، دانست و گفت:در ابتدا علاوه بر بیمه سلامت ، نهادهای متولی امور بهداشت و درمان همچون دانشگاه های علوم پزشکی نیز بارگذاری این مدارک و ثبت نام این بیماران را در سامانه مورد نظر انجام می داد.

مدیر کل بیمه سلامت مازندران توضیح داد: اما در مراحل انجام کار بدلیل پاره ای مشکلات و سردرگمی ایجاد شده برای بیماران ، بیمه سلامت به عنوان تنها متولی ثبت نام بیماران و بارگذاری مدارک آنها مشخص شده و این کار در حال انجام است .

وی گفت : در حال حاضر با بارگذاری اطلاعات و اسناد هفت هزار و ۵۰۰ بیمار خاص ، صعب العلاج و نادر مازندران در سامانه بیمه سلامت ایرانیان این افراد از خدمات دولت در صندوق حمایت از بیماران خاص برخوردار شدند.

نشان دار شدن ۸۰ درصد بیماران ثبت نام شده مازندران

به گفته میرزایی از این تعداد حدود ۸۰ درصد از بیماران نشان دار شدند که به صورت سیستمی هزینه های درمان آنها رایگان شده است و از حمایت های صندوق مذکور برخوردار هستند .

نشان دار شدن به این معناست اطلاعات و مدارک بیماران خاص ، صعب العلاج و نادر زیر پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص در سامانه بارگذاری و توسط کارشناسان مربوطه تایید شده است.

وی عنوان کرد: آن تعداد بیماری که هنوز نشان دار نشده اند ،روند اداری و بررسی مدارک آنها در حال انجام است و پس از اخذ تاییدبه عنوان بیمار نشان دار از خدمات صندوق برخوردار می شوند.

مدیر کل بیمه سلامت مازندران گفت: در حال حاضر این بیماران پس از کسر هزینه های درمان توسط بیمه مکمل آنها با تحویل اسناد و مدارک هزینه های پرداختی به ادارات بیمه سلامت آن مبلغ به آنها بازگردانده می شود.

وی برخوردار نشدن بیمارانی از خدمات این صندوق را ناشی از مراجعه نکردن آنها به بیمه سلامت برای تحویل مدارک و یا وارد نکردن اطلاعات و مدارک در سامانه تعبیه شده در این خصوص اعلام کرد.

میرزایی گفت: در صورت ثبت نام بیماران در سامانه مورد نظر ۱۰۰ درصد هزینه درمان در بخش دولتی و ۸۰ درصد هزینه بخش خصوصی آنها پرداخت می شود و مابقی هزینه نیز با تحویل مدارک به ادارات بیمه سلامت و پس از تایید از اعتبارات محل صندوق بیماران خاص پرداخت می شود.

وی افزود: با روند کنونی هزینه ای از جیب بیماران صعب العلاج ، خاص و نادر کم نخواهد شد و تمام هزینه ها توسط این صندوق پرداخت می شود .

به گفته مدیر کل بیمه سلامت مازندران با وجود اطلاع رسانی گسترده در این زمینه هنوز بخش قابل توجهی از بیماران خاص ، صعب العلاج و نادر ثبت نام و بارگذاری مدارک خود را انجام ندادند و یا اطلاع ندارند که می توانند مدارک خود را به ادارات بیمه سلامت تحویل دهند تا ضمن ثبت نام در سامانه مورد نظر از مزایای این صندوق بهره مند شوند.

وی این موضوع را اصلی ترین دلیل در برخوردار نشدن این بیماران از مزایای خدمات این صندوق عنوان کرد و از آنها خواست تا در اسرع وقت برای ثبت نام اقدام کنند.

پنج بیمار خاص ام اس ، هموفیلی، تالاسمی ، دیالیز و پیوند کلیه به علاوه بیماری های نادر همچون بال پروانه ای و اوتیسم و ۱۰۷ بیمار صعب العلاج با ارائه اسناد و مدارک جزو افرادی هستند که می توانند از خدمات دولت در صندوق حمایت از بیماران خاص بهره مند شوند .

وی ابراز امیدواری کرد که با تصمیم دولت مبنی بر افزایش اعتبار این صندوق در سال آینده از هفت تا ۱۴ هزار میلیارد تومان روند کمک به درمان این بیماران تسهیل یابد .