همدان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: زنبورداران استان سالانه چهار هزار و ۴۰۰ تن عسل تولید و به بازار عرضه می کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی دولو» روز یکشنبه در بازدید از زنبورستان های استان همدان افزود: همدان یکی از استانهایی است که در تولید عسل در کشور در وضع مناسبی قرار دارد به طوریکه سه هزار و ۴۴۱ زنبوردار با ۴۱۶ هزار کلنی زنبور عسل در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه همدان یکی از استانهای مستعد زنبورداری است، تاکید کرد: برای بررسی های تحقیقاتی شمارش زنبورستان ها را هر سال به صورت میدانی انجام می دهیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: در برخی زنبورستان های موفق استان، بدون کوچ دادن زنبورها به نقاط دیگر که هزینه حمل و نقل بالایی دارد، عسل ارگانیک تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه کوچ ندادن زنبورها از انتقال بیماری ها و مشکلات پس از آن جلوگیری می کند، افزود: برخی زنبورداران در سرمای زمستان امسال همدان، زنبورها را در داخل کندوها سالم نگه داشتند و با تنظیم دمای مناسب داخل کندو ها، تخم ریزی هم صورت گرفت.

دولو یادآور شد: در حال تهیه ثبت جهانی زیست زنبور عسل در مناطق سردسیر هستیم که یکی از پروژه هایی موفقیت آمیز استان است.

وی گفت: اغلب زنبورداران در زمستان سرد به مناطق گرمسیری کوچک می کنند تا زنبورها را از خطرات سرمازدگی و دیگر عوارض محیطی مصون دارند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گرده افشانی زنبور را یکی از فوائد بسیار زیاد آنها دانست و تاکید کرد: در خیلی از کشورها، کشاورزان به زنبورداران مبالغی را می دهند تا زنبورها در زمین کشاورزی آنها حضور داشته باشند و گرده افشانی کنند و در ایران نیز این مساله جا افتاده است اما مقاومت هایی صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه زنبورداران استان همدان به طور غیر مستقیم و از طریق واسطه ها عسل را صادر می کنند تصریح کرد: پیگیر این مساله هستیم که زنبوردارن به طور مستقیم بتوانند عسل را از استان به دیگر کشورها صادر کنند.

دولو گفت: بر اساس شعار فائو، تصور دنیا بدون زنبور محال است و زنبور می تواند عامل غنی شدن مراتع و پوشش گیاهی شود و در نتیجه جذب آب را افزایش می دهد.