تهران- ایرنا- سرپرست مرکز نوآوری قوه مقننه گفت: یکی از راه‌های ورود نوآوری به بخش عمومی، «آزمایشگاه خط مشی» است. در این آزمایشگاه می‌توان با استفاده از اکوسیستم نوآوری به بررسی مسائل پرداخت و سناریوهای مختلفی برای نحوه مواجهه با مسائل فناورانه و نوآورانه داشت.

به گزارش ایرنا، مراسم افتتاحیه آزمایشگاه خط مشی، با همکاری مشترک مرکز نوآوری قوه مقننه و دانشگاه تهران، با حضور «بابک نگاهداری» رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، «بابک حمیدیا» سرپرست مرکز نوآوری قوه مقننه و «علی اصغر پور عزت» رییس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، در تالار امام خمینی مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

نگاهداری در سخنانی با ابراز خرسندی از تأسیس دانشکده حکمرانی، گفت: دو نهادی که تقریباً هم‌سن و سال هستند یعنی مرکز نوآوری قوه مقننه و دانشکده حکمرانی دست در دست هم داده‌اند تا یکی از مهم‌ترین نهادهای واسط تقویت‌کننده و توانمندساز در عرصه حکمرانی، سیاستگذاری و قانونگذاری یعنی آزمایشگاه خط مشی را ایجاد کنند که این بسیار جای امیدواری دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مسائل حکمرانی نقطه پایانی ندارند افزود: نباید به مسائل حکمرانی به دید پروژه‌ای نگاه کرد بلکه فرآیندی هستند و نیازمند یک اکوسیستم دائمی است و این آزمایشگاه در خلق این اکوسیستم دائمی بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

نگاهداری با اشاره به موضوع مردمی‌سازی و نقش آن در موضوع حکمرانی بیان کرد: مردمی سازی و دانش بنیان 2 رکن اصلی حکمرانی هستند زیرا با تعامل بیشتر گروه های مردمی، شکاف ذی نفعان به حداقل می‌رسد و هر چه این شکاف کمتر باشد اجرای خط مشی موفق‌تر خواهد بود.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان تاکید کرد: برای موفقیت آزمایشگاه خط مشی حتما باید 2 بال نظر و عمل نوآورانه کنار هم دیده شوند. و برای این مدل مشارکتی در مرکز پژوهش‌ها ما مرکز نوآوری داریم که در این امر مشارکت کرده و مثل دیگر مراکز نوآوری بخش عمومی با شبیه‌سازی تصمیمات و طرح‌ها و لوایح عملا در کنار نهاد علم میتواند در بال عمل به صورت مثمر ثمر عمل کند.

در ادامه جلسه «علی اصغر پورعزت» رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران در ابتدا از خیز چندین باره در سنوات گذشته و تاریخچه تشکیل دانشکده حکمرانی در دانشگاه تهران گفت و از مرکز پژوهش‌ها و مرکز نوآوری قوه مقننه برای مشارکت در تاسیس آزمایشگاه خط مشی تشکر کرد و معتقد بود بدون حضور نهادهایی مثل مرکز پژوهش ها و مرکز نوآوری قوه مقننه فعالیت های آزمایشگاه میتواند ناقص بماند.

همچنین «بابک حمیدیا» سرپرست مرکز نوآوری قوه مقننه در مورد ویژگی‌های قانون خوب صحبت و ورود نوآوری به بخش عمومی را یکی از عوامل کمک کننده در تدوین قانون خوب برشمرد.

وی افزود: یکی از راه‌های ورود نوآوری به بخش عمومی، «آزمایشگاه خط مشی» است. در این آزمایشگاه می‌توان با استفاده از اکوسیستم نوآوری به بررسی مسائل پرداخت و سناریوهای مختلفی برای نحوه مواجهه با مسائل فناورانه و نوآورانه داشت.