ناصر بهزاد روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این واحدهای تولیدی پروانه تحقیق و توسعه خود را در قالب طرح توسعه دریافت کردند تا از این طریق بتوانند ضمن افزایش تولید با بخش دانش بنیان نیز پیوند داده شوند.
وی اظهار داشت: افزون بر این با توجه به شعار امسال با عنوان "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" تاکنون ۲۰۰ واحد صنعتی در خراسان رضوی شناسایی شده است که تولید آنها قابلیت دانش بنیان شدن دارد.
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به تلاش استان برای رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۸۴ درصد از مصوبات کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان اجرایی و منجر به حفظ سرمایه، اشتغال و تولید استان در بخشهای صنعتی، کشاورزی، تجاری و معدنی شده است.
وی اظهار داشت: کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵۳ نشست با حضور مسوولان مختلف برگزار کرده که در آن ۹۲۰ پرونده بررسی شده و ۹۶۳ مصوبه در پی داشته و زمینه حل مشکلات واحدها در بخشهای مالیات، مسائل بانکی، بیمه تامین اجتماعی، زمین، زیرساختها، انرژی و محیط زیست را فراهم کرده است.
بهزاد بیان کرد: ۷۵۰ مصوبه از مصوبات کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی تا پایان دیماه امسال به اجرا رسیده است که تا پایان دی ماه در قالب افزایش ظرفیت تولید یا احیای واحدهای راکد منجر به حفظ ۱۷ هزار و ۲۳۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۱۵ هزار و ۸۶۰ نفر شغل در واحدهای تولیدی استان شده است.
وی عمده ترین محورهای پیگیری شده در کارگروه ستاد تسهیل استان را اصلاح فرآیند نحوه وصول بدهی تامین اجتماعی، جلوگیری از اعمال محدودیت های اجرایی بانکها، تسهیل در واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی، تسهیل صدور پروانه بهره برداری واحدهای تولیدی، تسریع در ورود ماشین آلات و تجهیزات معدنی، حل مشکل تغییر کاربری برشمرد.
پروانه تحقیق و توسعه گواهی است که از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت پس از بررسی کارشناسی و دارا بودن شرایط لازم ( از نظر تشکیلات سازمانی، تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی و تخصصی، نیروی انسانی متخصص ) و طی دوره های آموزشی ویژه مدیران تحقیق و توسعه برای دارندگان گواهی تحقیق و توسعه صادر می شود.
حدود ۶ هزار واحد صنعتی در خراسان رضوی با اشتغالزایی بیش از ۱۹۵ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند.