یداله سلطانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از اولین ساعات پس از وقوع زلزله، کمیته بحران در این شرکت تشکیل و گروههایی در جهت برآورد خسارت اولیه به تاسیسات آبرسانی شرکت ایجاد و به مناطق اعزام شدند.
وی با اشاره به اعزام تیمهای واکنش سریع، افزود: در راستای کمک رسانی بیشتر به شهروندان، ۱۳ تیم واکنش سریع، ۲۰ دستگاه خودروی امدادی و سواری، ۵۵ نفر نیروی عملیاتی، ۲ دستگاه واترجت و یک دستگاه لجن کش از شهرستانهای خوی، ارومیه، سلماس و چایپاره در آماده باش هستند.
سلطانی اضافه کرد: از زمان وقوع زلزله تاکنون بیش از ۴۵۰ تماس با سامانه ارتباطات مردمی شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوی ثبت شده و با توجه به آمادهباش تیمهای واکنش سریع، به ۹۰ درصد از تماسهای شهروندان رسیدگی شده است.
وی در رابطه با خدمات ارائه شده به زلزله زدگان گفت: سرویسهای بهداشتی از نیازهای اساسی در کمپها و مناطق اسکان موقت بود و از ابتدای وقوع زلزله این شرکت اقداماتی از جمله نصب بیش از ۱۵۰ دهنه سرویس بهداشتی، نصب ۱۴۰ مورد شیر برداشت، پنج مورد آبگرمکن، پنج مورد لباسشویی، ۲۵ مورد روشویی، ۱۳۰ مورد تخلیه چاه، ۱۴۰ مورد رفع گرفتگی، توزیع یک هزار و ۴۵۰ بسته کمک معیشتی را انجام داده است.
سلطانی به رفع اتفاق خط انتقال مخزن مجید آباد خوی اشاره کرد و یادآور شد: چند روز پس از وقوع زلزله بنابر گزارش به واحد ۱۲۲، همکاران جهت رفع اتفاق خط انتقال به محل اعزام و بعد از بررسیهای لازم متوجه اشکال در سه نقطه از خط انتقال ۴۰۰ میلی متری شده که در دمای ۷- درجه اقدام به تعمیر خط انتقال و برقراری آب پایدار همشهریان کردند.
به گزارش ایرنا، زلزلهای به بزرگی ۵.۹ ریشتری ساعت ۲۱ و ۴۴ دقیقه شنبه هشتم بهمن شهرستان خوی را لرزاند، روند رسیدگی به ساکنان مناطق آسیب دیده از زلزله به صورت جدی بعد از گذشت بیش از سه هفته همچنان ادامه دارد.
براساس اعلام مسوولان، در زلزله اخیر شهرستان خوی، ۲ هزار و ۱۲۰ واحد مسکونی بطور کامل تخریب و ۱۱ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی دچار خسارت از ۲۰ تا ۸۰ درصد شد همچنین ۸۴ مدرسه نیز آسیب دید که از این تعداد ۲۴ مدرسه باید تخریب و بازسازی شود.
با تدابیر ویژه و پیگیریهای استاندار آذربایجانغربی مصوبه هیات دولت به منظور جبران خسارت ناشی از زلزله در کمترین زمان به تصویب رسید و براساس این مصوبه برای مناطق شهری ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی با نرخ سود ۵ درصد و مناطق روستایی ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی با نرخ سود ۴ درصد تعیین شده است.
همچنین ۶۰ میلیون تومان کمک بلاعوض در مناطق شهری و روستایی به واحدهای احداثی پرداخت میشود.