تهران- ایرنا- پایان دادن فوری به جنگ اوکراین، چنان که مطالبه افکار عمومی و سازمان ملل است، برای آمریکا مورد توجه نبوده و واشنگتن حاضر است چشم خود را بر فاجعه‌ای ملی همچون قطار از ریل خارج شده اوهایو ببندد، تا قطار منافع و اهداف جنگ طلبانه در کی یف از ریل خارج نشود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، سوم فوریه (۱۴ بهمن) یک قطار در شهر فلسطین شرقی در ایالت اوهایو آمریکا از ریل خارج شد و این حادثه باعث نشت مواد سمی، به خطر افتادن ساکنان و حیات وحش این منطقه و در یک کلام، وقوع یک فاجعه زیست‌محیطی احتمالی شد.

این حادثه در ظاهر ساده با ابعاد زیست‌محیطی، در روزهای اخیر به درگیری‌های سیاسی در آمریکا دامن زده است.

به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا درحالی سفر به شهر فلسطین شرقی اوهایو را به تعویق انداخت که از هفته گذشته فرصت داشت تا به اوکراین سفر کند.

بایدن دموکرات درحالی مقصد کی‌یف و پس از آن، لهستان را بر یک سفر داخلی به اوهایو ترجیح داد که به جای او، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق با همراهی جی‌دی ونس سناتور جمهوری‌خواه از اوهایو و سایر اعضای این حزب راهی فلسطین شرقی شدند و این فرصت را برای انتقاد از شیوه مدیریت بحران توسط دولت فعلی غنیمت شمردند.

ساکنان محلی و مدافعان محیط زیست‌، ناامیدی خود را از پاسخ به این حادثه ابراز کردند و عدم شفافیت در مورد آنچه روی داده است را مدعی شدند اما واقعیت این است که دستور کار این روزهای جو بایدن از مرزهای آمریکای شمالی فراتر رفت و اقامت در اوکراین را در اولویت قرار داد.

بایدن در دیدار با ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی خود اعلام کرد که ۵۰۰ میلیون دلار دیگر به عنوان بخشی از کمک ادعایی بسته‌ای شامل تجهیزات، مهمات توپخانه و ... اهدا خواهد کرد. تحریم‌های بیشتر علیه افراد و شرکت‌های مرتبط با مسکو توسط دولت بایدن، وعده دیگری بود که در نهایت، جمعه گذشته انجام شد.

سفر بایدن در شرایطی انجام شد که شماری از منتقدان، صدای خود را بلند کردند و نه تنها میزان حمایت واشنگتن از اوکراین را زیر سوال بردند، بلکه اعلام کردند که رئیس دولت از مشکلات داخلی همچون بحران مهاجرت و امنیت ملی غافل شده تا به اوکراین رفته و نگرانی ادعایی خود در قبال اوکراینی‌ها را ابراز کند.

اقامت رئیس‌جمهوری آمریکا در سرزمین‌های دیگر، درست زمانی که کشورش با شرایط فاجعه‌بار دست و پنجه نرم می‌کرد، از نظر ترنت کوناوی شهردار فلسطین شرقی، «بزرگ‌ترین سیلی به صورت به این معنا بود که او (بایدن) در حال حاضر به ما اهمیتی نمی‌دهد».

وی افزود: بنابراین می‌توانید به همه آژانس‌هایی که می‌خواهید بفرستید، اما من متوجه شدم که شما در اوکراین میلیون‌ها دلار به مردم آنجا اهدا می‌کنید، نه ما، و من عصبانی هستم.

جنگ اوکراین از مرز یکسالگی عبور کرد و برخی از کاخ سفید می‌خواهند مسیر روشنی برای پایان جنگ ارائه دهد؛ برخی ابتکارها مبنی بر صلح‌سازی از سوی برخی کشورها مطرح شده اما طرح چین با استقبال بیشتری مواجه شده است؛ هزاران نفر در شهرهای اروپایی در ساعت‌های گذشته به خیابان‌ها آمدند و فریاد «جنگ را متوقف کنید» سر دادند؛ حتی با وجود استقبال سازمان ملل از طرح صلح چین، آمریکا و متحدان اروپایی ساز مخالف زدند و برآیند همه این کنش و واکنش‌ها نشان می‌دهد که تحقق صلح در اوکراین، در راستای منافع آمریکا نیست.

بنابراین، تن دادن به صلح پیشنهادی چین برای آمریکا، خانمان‌براندازتر از آوار ساختمان‌ها و زندگی‌هایی است که بر سر اوکراینی‌ها فرو می‌ریزد.