به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، اختراع موزه ای ایران با همکاری محمودرضا گرجی، مرجان حاجی رحیمی و سالار بصیری با هدف هوشمندسازی موزهها و افزایش عمر اشیای موزه ای چه اشیای ویترین ها و چه اشیای مخازن شکل گرفت تا در طول زمان کمتر آسیب ببینند و تا جای ممکن از عوامل محیطی مخرب دور باشند.
محمودرضا گرجی سرپرست گروه مخترعان ایران درباره این اختراع موزهای گفت: این اختراع حاصل بیش از یکسال تلاش و مطالعه در حوزه هوشمندسازی موزههاست که حدود یکسال پیش با هزینه شخصی در موزه آرداک مانوکیان (ارامنه) تهران اجرا شد و تنها اختراع مرتبط با موزه و میراث فرهنگی بود که در این مسابقات شرکت داشت و با استقبال هیات داوران روبرو شد.
وی گفت: وقتی برای نخستین بار در سوئیس این اختراع مدال طلا گرفت از سوی چند کشور حاشیه خلیج فارس دعوت به همکاری شدیم که به دلیل ادای دین به میراث کشورمان، پیشنهادات آنها را رد کردیم و طرح را با هزینه شخصی در تهران اجرا کردیم اما در ۱۴ ماه گذشته که این اختراع در موزه ارامنه در حال کار است، هیچ موزه ایرانی تقاضای همکاری با ما را نداشت و به همین دلیل امسال در مسابقات کویت پیشنهادات مطرح شده از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را جدیتر گرفته و در حال بررسی و رایزنی با آنها برای همکاری هستیم.
بیشتر بخوانید
اختراع موزهای برای نخستین بار تیرماه سال ۱۴۰۰ در مسابقات مخترعان ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان که در ژنو سوئیس به صورت مجازی برگزار شد، شهریور سال گذشته در ششمین نمایشگاه اختراعات ترکیه که در شهر استانبول برگزار شد و آذرماه امسال در نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی مخترعان کره جنوبی در سئول، مدال طلا را از آن خود کرد.
همچنین خرداد ماه امسال نیز توانست گواهینامه استاندارد نوآوری را از سوی فدراسیون جهانی مخترعان که مقر آن در شهر ژنو سوئیس است، به دست آورد، این بدان معناست که این اختراع از همه جهات نه تنها تأیید شده بلکه استاندارد است.
سیزدهمین جشنواره بین المللی اختراعات خاورمیانه (IIFME) از ۱۲ تا ۱۵ فوریه با همکاری فدراسیون جهانی مخترعان و سازمان نادی العلمی در کویت برگزار شد و بیش از ۱۶۰ شرکت کننده از ۴۰ کشور جهان حضور داشتند.