به گزارش ایرنا، بازگرداندن شماری از واحدهای تولیدی راکد به چرخه تولید،اخذ مجوز پالایشگاه، سرمایه گذاری برای توسعه شهرک های صنعتی و پیگیری روند پیشرفت فیزیکی کارخانه پتروشیمی از جمله خدمات کارساز دولت سیزدهم به منظور بهبود شرایط زندگی شهروندان در این شهرستان طی یکسال و نیم گذشته بوده است.
بهبود امکانات رفاهی روستاها و راه های ارتباطی، افزایش زیرساخت های برق پایدار،کلنگ زنی و افتتاح۶۶ طرح عمرانی و اقتصادی و پیش بینی اعتبار در منابع مختلف برای تکمیل طرح های عمرانی از دیگر اقدام های تحول آفرین برای بهبود وضعیت زیرساخت های زندگی مردم گچساران است.
نگاهی به اقدام های انجام گرفته دولت سیزدهم در مناطق روستایی و شهری و حوزه های مختلف از صنعت گرفته تا زیرساخت های رفاهی مختلف اجرایی شده نشان دهنده نگاه عدالت محور دولت به همه بخش های این شهرستان نفت خیز است.
هر چند تا رسیدن وضعیت رفاهی و معیشتی مردم گچساران به ایده آل راهی بس طولانی در پیش است اما آهنگ پرشتاب خدمات رسانی در دولت سیزدهم مطلوب بوده و امید می رود با ادامه این تلاش ها روند توسعه در این شهرستان بهبود یابد .
۹۴ درصد پیشرفت پتروشیمی گچساران
از آنجا که پتروشیمی یکی از ارکان اصلی زنجیره تولید در صنعت نفت و موتور محرک توسعه اقتصادی و اجتماعی هر منطقه ای به شمار میآید و نقش بسزایی در تولید ناخالص ملی دارد مسئولان کارخانه پتروشیمی گچساران قصد دارند تا با افتتاح این واحد تولیدی در بهار سال ۱۴۰۲افزون بر کاهش خامفروشی به ایجاد ارزش افزوده، ثروتآفرینی و اشتغالزایی در این شهرستان کمک کنند.
صنایع پتروشیمی در واقع بخشی از صنایع شیمیایی است که فرآوردههای شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید میکند و این صنعت تأمین کننده اصلی مواد مصرفی مورد نیاز در بیشتر صنایع شیمیایی، برق و الکترونیک، نساجی، پزشکی، خودروسازی، لوازم خانگی، غذایی و غیره محسوب می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس آخرین برآوردها پیشرفت فیزیکی کارخانه پتروشیمی گچساران به ۹۴ درصد رسیده است.
سید علی احمدزاده اظهار کرد: ظرفیت اسمی تولید(سالیانه) این مجتمع یک میلیون تن اتیلن و ۱۸۴ هزار تن سیتری پلاس است.
وی ادامه داد: میزان کل سرمایه گذاری این مجتمع(ریالی و ارزی)، ۱۰ هزار و۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ریالی و ۵۹۴ میلیون یورو تسهیلات ارزی است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اشتغال کارخانه پتروشیمی گچساران ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در حین اجرای پروژه و میزان اشتغال در زمان بهره برداری ۵۰۰ نفر خواهد بود .
وی گفت: مجوز احداث پالایشگاه گچساران از وزارت نفت اخذ شده که با راه اندازی آن حدود پنج هزار فرصت جدید شغلی در این استان ایجاد خواهد شد.
احمدزاده با اشاره به اینکه آیین کلنگ زنی طرح پالایشگاه گچساران در سفر دوم رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد انجام می شود اظهار کرد: این پالایشگاه در گچساران با ۱۰۵ هزار بشکه نفت خوراک روزانه به بهره برداری خواهد رسید.
سرمایه گذاری یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی برای زیرساخت های ارتباطی
در شرایطی که کارشناسان اعتقاد دارند: افزایش زیرساخت های راه های ارتباطی نخستین گام برای توسعه هر منطقه ای است که افزون بر کاهش سوانح جاده های و خسارت های جانی و مالی ناشی از آن می تواند زمینه بازشدن پای سرمایه گذاران را فراهم کند تلاش دولت برای بازگشت واحدهای صنعتی و تولیدی راکد به چرخه فعالیت و تکمیل طرح های زیرساختی از جمله راهها گامی در خصوص ایجاد واحدهای تولید و بستری برای ایجاد فرصت های شغلی بشمار می رود.
بازگشت صنایع راکد به چرخه تولید
بازگرداندن واحدهای تولیدی راکد به چرخه تولید بهترین راهبرد برای ایجاد فرصت های شغلی با کمترین سرمایه گذاری است که مسئولان دولت سیزدهم تلاش کرده اند تا از این ظرفیت حداکثر بهره را ببرد.
سید یدالله افضلی،مسئول بسیج مهندسین صنعت،معدن، تجارت و سپاه ناحیه گچساران گفت: از سال گذشته تاکنون در راستای کمک به چرخه تولید داخلی و خودکفایی ۳۰ واحد تولیدی، صنعتی در این شهرستان توسط کانون بسیج مهندسان پایش و عارضه یابی شده که از این تعداد ۱۱ واحد دوباره وارد چرخه تولید شده است.
فرماندار گچساران تاکید کرد: کارخانه قطعات ماشین سازی این شهرستان پس از تعطیلی چندساله با ۱۱۸ نفر فرصت شغلی از مهمترین واحدهای تولیدی است که در گچساران به چرخه تولید بازگشته است.
دیهیم خوب تصریح کرد: در دولت سیزدهم هشت قرارداد واگذاری زمین برای اجرای طرح های اقتصادی در شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی ناصرآباد انجام با بخش خصوصی امضا شده است.
فرماندار گچساران عنوان کرد: در طول ۱۸ ماهه گذشته تاکنون ۵۱میلیاردو ۹۳۰ میلیون ریال برای توسعه زیرساخت های شهرک های صنعتی این شهرستان به منظور توسعه شبکه برق ،گاز، آب، روشنایی، تکمیل خط انتقال آب، خرید و نصب ترانسفورماتور، زیر سازی و آسفالت هزینه شده است.
فرماندار گچساران گفت: امسال همچنین۳۰ میلیاردو ۴۹۸ میلیون ریال در شهرک های صنعتی و ۱۰ میلیارد ریال برای ایجاد زیر ساخت های طرح های دانش بنیان در شهرک های صنعتی این شهرستان مصوب شده است.
فرماندار گچساران با اشاره به اینکه بیش از یکهزارو ۵۵۰ میلیارد ریال در دولت سیزدهم برای توسعه محورهای مواصلاتی این شهرستان سرمایه گذاری شده افزود: این میزان اعتبار برای طرح های کنار گذر، جاده گچساران- باباکلان و گچساران به گناوه هزینه شد.
دهیم خوب اضافه کرد: طرح عمرانی جاده کمربندی این شهرستان در سال گذشته راکد بوده که با پیگیری های نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی فعال و بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال برای این طرح در نظر گرفته شد.
وی تصریح کرد: همچنین برای طرح جاده گچساران - گناوه قطعه سوم که در سال گذشته غیر فعال بوده امسال بیش از ۵۲۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است.
دیهیم خوب گفت: در دولت سیزدهم بهسازی و آسفالت جاده نیمدور – اسپر موگ، بهسازی جاده نیمدور ، اسپر، موگ،بهسازی جاده پشه کان ، بهسازی و آسفالت راه های روستایی سر آب ننیز ، اجرای شبکه روشنایی پل پاسگاه عبدالهی و تقاطع غیر همسطح خیرآباد ، ارتقا روشنایی باشت،گچساران- لکه گیری هندسی در سطح استان (جاده کمربندی گچساران) ، لکه گیری و رو کش آسفالت پل بریم باشت- خیرآباد- گچساران و لکه گیری و روکش آسفالت محور گچساران- بی بی حکیمه انجام گرفت.
توسعه روستاها
در حالی که کارشناسان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که روستاها به عنوان مراکز اصلی تولید قلب تپنده توسعه اقتصادی استان محسوب می شوند تلاش های گسترده ای برای احیای کارکردهای اقتصادی و اجتماعی این مناطق در گچساران انجام شده که چشم انداز روشنی برای بهبود وضعیت زندگی مردم این مناطق ترسیم کرده است.
این صاحب نظران اعتقاد دارند که کاهش مساله مهم تمرکز در کلان شهرها که آلودگی هوا، حاشیه نشینی، مشاغل کاذب و آسیب های اجتماعی از پیامدهای تجربه شده آن در سال های اخیر بوده نیازمند توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی ساکنان مناطق روستایی و پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهر است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم بیش از ۲۴۲ طرح عمران روستایی در مناطق مختلف گچساران اجرا شده افزود: یکهزارو ۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح ها در دولت سیزدهم هزینه شد.
روح الله عمادی بیان کرد: این طرح ها در زمینه بازسازی و بهسازی، ساخت پل، سنگفرش، جدول گذاری، بیس ریزی و آسفالت و بهسازی و بازسازی مسکن در روستا و بافت فرسوده دوگنبدان هزینه شده است.
عمادی تصریح کرد: ساخت چهار پارک. ۱۴۴ هزار متر زیر سازی و بیس، ۱۴۴ متر مربع آسفالت، ۱۱ هزارو ۱۰۵ متر سنگ فرش، ۶۴۵ متر طول دیوار حائل، یکهزارو ۹۵۲ متر جوی و کانال هدایت سیلاب، ۲۰ هزار متر مکعب خاکبرداری، ۲ هزار متر مربع ساماندهی فضا و ساخت پنج دهنه پل از دیگر اقدامات انجام شده دولت سیزدهم در گچساران است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: همچنین امسال معابر ۲۰ روستای این شهرستان با اعتباری بیش از ۴۳۲ میلیارد ریال از محل قیر رایگان آسفالت شد.
تلاش برای تامین برق پایدار
مدیر اداره برق شهرستان گچساران گفت: نصب ۲۵ دستگاه ترانسفورماتور، ۱۳۸ اصله پایه فشار متوسط، ۴۳۲ اصله پایه فشار ضعیف، ایجاد ۲۴ هزارو ۶۷ شبکه فشار ضعیف کابل خود نگهدار، پنج
مهدی چرامی تصریح کرد:هزارو ۴۶۸ متر شبکه فشار متوسط و نصب ۴۳۰ عدد چراغ از اقدامات شرکت برق گچساران در یکسال گذشته است.
وی ابراز کرد: برای ضعف ولتاژ در این شهرستان ۱۷ دستگاه ترانس با ارزش بیش از ۹۰ میلیارد ریال در مناطق مختلف این شهرستان نصب شد.
کلنگ زنی و افتتاح
فرماندار گچساران گفت: دهه فجر امسال ۶۶ طرح عمرانی و اقتصادی در این شهرستان با اعتبار بیش از ۲ هزار و ۹۹۰ میلیارد ریال در زمینه های برق، زیر ساخت روستایی، عمرانی شهری ، آموزشی، مسکن، آب و . سایر بخش کلنگ زنی و افتتاح شده است.
وی بیان کرد: از این تعداد ۵۰ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار بیش از یکهزار و ۲۲۳ میلیارد ریال تکمیل و به بهره برداری رسید و همچنین در دهه فجر امسال عملیات اجرایی ۱۶ طرح عمرانی با اعتباری با بیش یکهزار و ۷۶۷ میلیارد ریال آغاز شد.
وی تصریح کرد: در دهه فجر امسال چهار طرح اقتصادی با اعتباری بیش از ۹۴۰ میلیارد ریال در این شهرستان کلنگ زنی و افتتاح شد.
دیهیم خوب بیان کرد: طرح اجرای آسفالت گرم محرم امامزاده جعفر _ جهاد آباد به طول پنج کیلومتر و اعتبار ۳۰ میلیارد ریال، طرح احداث کانال حد فاصل مدرسه فراشبندی تا پل محلاتی در ۲ فاز با اعتبار ۱۱۰ میلیارد ریال به طول ۷۵۰ متر، طرح احداث گلخانه هیدروپونیک در سطح ۱۰ هکتار با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریال به نمایندگی از طرح های دهه فجر امسال گچساران کلنگ زنی شد.
وی اظهار کرد: طرح احداث پارک مسکن مهر به مساحت ۱۲ هزار متر مربع با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال، تکمیل بلوار شهید تاجگردون حد فاصل کوچه یازده شمالی کارکنان تا فلکه نرگسی به طول یکهزارو ۷۰۰ متر با اعتبار ۱۷۰ میلیارد ریال، طرح احداث روستای شمس عرب به مساحت ۹۰۰ متر مربع با اعتبار هفت میلیارد ریال، طرح ایستگاه گازرسانی به پتروشیمی تامین ۲۰۰ متر مکعب در ساعت گاز مورد نیاز پتروشیمی با اعتبار ٣٠٠ میلیارد ریال از مهمترین طرح های افتتاحی گچساران در دهه فجر در این شهرستان است.
پیش بینی اعتبار
پیش بینی اعتبار نخستین گام گره گشا برای انجام برنامه های عمرانی و اقتصادی در هر منطقه ای محسوب می شود به همین علت دولت در تلاش است تا با اختصاص اعتبار با استفاده از منابع مالی مختلف روند توسعه گچساران را تداوم بخشند.
فرماندار گچساران گفت: ۶ هزارو ۴۲۰ میلیارد ریال در سال مالی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ از محل های مختلف منابع مالی بویژه استانی،مسئولیت های اجتماعی نفت و حق آلایندگی به توسعه شهرستان اختصاص یافته است.
دهیم خوب افزود: از این میزان اعتبارات بیش از پنج هزارو ۳۳۰ میلیارد ریال از محل استانی و ملی به برای اجرای ۲۳۰ طرح عمرانی اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه در بوجه مالی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تکمیل طرح های بالای ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی در اولویت قرار گرفت گفت: امسال اعتبارات مناسبی از محل های مختلف به طرح های این شهرستان اختصاص یافته و انتظار می رود دستگاه های اجرایی در اسرع وقت نسبت به جذب این میزان اعتبارات اقدام کنند.
دهیم خوب اظهار کرد: ۲۸۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی به شهرداری دوگنبدان، دهیاری ها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری این شهرستان امسال اختصاص یافت.
وی ادامه داد: این میزان اعتبار از عوارض آلایندگی سال ۹۳ بوده که بعداز هشت سال به این شهرستان تخصیص داده شد.
فرماندار گچساران گفت: همچنین امسال ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار مسئولیت اجتماعی نفت برای توسعه عمران بخش های مختلف این شهرستان بویژه آموزشی و روستایی اختصاص داده شد.
شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.