محمدمهدی کاظمی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره زمان تعطیلات دانشآموزان برای ایام نوروزی اظهار داشت: تعطیلات از ۲۹ اسفند تا ۱۳ فروردین است؛ بنابراین قبل و بعد از این زمان به آموزش تعلق دارد که امیدواریم آموزش هم کاملا به صورت حضوری اجرا شود.
وی افزود: برنامههایی برای تعطیلات دانشآموزان هم در دست تدوین است اما رویکرد در برنامهها دانشی نیست و بیشتر به سمت مهارتآموزی پیش میرود و بنا داریم برنامههایی را در قالب ایجاد موقعیت یادگیری مهارتی برای دانشآموزان با استفاده از ظرفیت شبکه شاد انجام دهیم.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش درباره برنامههای جبرانی دانشآموزان در تعطیلات مدارس به دلیل آلودگی هوا توضیح داد: این موضوع فراگیر نبود و به صورت موردی در یک منطقه یا در سطح استانها اتفاق افتاده بود بنابراین اعلام کردیم استانها از سوی شورای مدارس در این زمینه برنامهریزی کنند.
برگزاری کارگاههای جبرانی در بعد از ظهرها
وی درباره برنامههای جبرانی و کارگاهی برای هنرستانها اظهار داشت: عمده هنرستانها فعال بودند اما آنها هم باید نسبت به جبران یادگیری دانشآموزان برنامهریزی کنند.
کاظمی یادآورشد: کارگاههای جبرانی بیشتر در نوبت بعد از ظهر باید انجام شود زیرا برگزاری کارگاه سختتر است و در این مورد شورای مدرسه باید برنامهریزی کند که دانشآموزان متضرر نشوند.
به گزارش ایرنا، مدارس و مراکز آموزشی از روز ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ بعد از ۲ سال دوری دانش آموزان از کلاس درس دوباره با حضور فرزندان رنگ علم و نشاط را به خود دید.
مدارس پس از شیوع ویروس کرونا از اول اسفندماه سال ۹۸ به صورت فیزیکی تعطیل شدند و آموزش و یادگیری در قاب های کوچک تلفن همراه به دور از هیاهوی دانش آموزان با همکلاسی های خود تداوم یافت.
راه اندازی مدرسه تلویزیونی اولین اقدام آموزش و پرورش پس از شیوع ویروس کرونا برای تداوم آموزش و یادگیری بود اما با توجه به تعاملی نبودن این نوع آموزش و اندک بودن زمان تدریس نمی توانست پاسخگوی نیازهای دانش آموزان باشد.
بنابراین شبکه شاد در فروردین ماه سال ۹۹ به عنوان تنها پلتفرم رسمی آموزشی کشور به منظور فراهم کردن محیطی ایمن برای دانش آموزان راه اندازی و به مدرسه همراه دانش آموزان تبدیل شد.
در این مدت معلمان، دانش آموزان و والدین برای تداوم جریان یادگیری تمام تلاش خود را به کار گرفتند، معلمان برای ضبط ویدئوهایی برای تدریس و برگزاری کلاس های آنلاین منازل خود را به کلاس درس تبدیل کردند و والدین و دانش آموزان نیز برای فهم بیشتر مفاهیم دروس زمانی بیشتر را به علم آموزی می پرداختند.
اما با وجود تمام این زحمات، به اعتقاد کارشناسان و مسوولان آموزش و پرورش آموزش مجازی نتوانست جایگزین آموزش حضوری شود و صدمات بسیاری در حوزه های آموزشی، جسمی، عاطفی، اجتماعی و پرورشی به دانش آموزان وارد شده است.
همچنین با توجه به گران بودن و ناتوانی در خرید ابزار هوشمند مانند تلفن همراه و تبلت، دانش آموزان بسیاری از تحصیل بازماندند.
در نهایت یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در تعطیلات نوروز سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که زیرساختها برای حضور دانشآموزان در مدارس ایجاد شده و همه دانشآموزان باید در کلاسهای درس حاضر شوند.
آموزش حضوری دانش آموزان پس از یک دوره بیش از ۲ ساله تعطیلی اقدامی بود که میتوان از آن به بهار تعلیم و تربیت یاد کرد، چراکه آسیبهای آموزشی، سلامتی، جسمی، روانی در دوران تعطیلی مدارس از نظر مسوولان و کارشناسان انکارناپذیر بود.
مسوولان آموزش و پرورش در ایام تابستان برای جبران افت تحصیلی دانشآموزان طرح تثبیت و تعمیق یادگیری را اجرایی کردند تا براین اساس دانشآموزانی که دچار افت تحصیلی شده بودند، در این کلاسهای جبرانی شرکت کنند.
براساس گفتههای مسوولان آموزش و پرورش بیش از ۲ میلیون دانشآموز در این دورهها شرکت کردند که از این میان هم ۲۰۰ هزار دانشآموز در ۲۰۰ مدرسه شهر تهران در تابستان شرکت کردند. بنابراین انتظار میرفت که از مهر ماه شاهد حضور کامل و آموزش قویتری به صورت حضوری از دانشآموزان باشیم، اما حدودا با گذشت یک ماه از سال تحصیلی یعنی از ابتدای آبان ماه تعطیلیهای مداوم مدارس به دلیل آلودگی هوا آغاز شد که این موضوع هم دوباره آموزش را به فضای مجازی کشاند.
در نهایت روز ۲ بهمن وزیر آموزش و پرورش در گفت و گویی با بیان اینکه تعطیلی مدارس به دانشآموزان لطمه میزند، گفت: همه مدارس کشور از روز دوشنبه باز است.
وی اظهار داشت: معلمان آمادگی کامل برای جبران این کاستیها در دروس دانشآموزان را دارند. باید این کاستیها به واسطه تعطیلات جبران شود و نباید بیشتر شود.
نوری افزود: گرچه معلمان زحمت زیادی برای جبران این کاستیها انجام میدهند اما این مشکل دانشآموزان در یاددهی و یادگیری به طور کامل حل نمیشود و انتقال یادگیری به صورت موثر نیست.