تهران- ایرنا- وزارت اقتصاد اعلام کرد: آمارهای مختلف به مردم در خصوص کاهش نقدینگی، کاهش خلق پول، کنترل کسری بودجه و تامین غیرتورمی آن که توسط وزیر و تیم اقتصادی دولت ارائه می‌شود، حاصل اقدامات برای اصلاح مسیر است و اطمینان بخشی که دولت در جنگ اقتصادی مردم را بی دفاع رها نکرده عینک خوش بینی تعبیر می‌شود.

به گزارش ایرنا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب چهارم اسفندماه روزنامه جهان صنعت با تیتر «عینک خوش‌بینی وزیر اقتصاد» توضیح داد: خاموش کردن موتورهای تورم‌زا دستور کار دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کارش بوده و در این مسیر مهار نقدینگی و کنترل کسری بودجه را با جدیت دنبال کرده و حاصل به صفر رساندن استفاده از تنخواه بانک مرکزی و مهار نقدینگی ترمز بریده بود.

دولت هم از جهت انضباط بودجه‌ای و هم در کنترل نقدینگی کارنامه قابل قبولی دارد؛ در بعد سیاست‌های مالی و تراز بودجه، عملکرد ۱۱ ماهه بودجه ۱۴۰۱ نشان از عملکرد موفق دولت در تراز بودجه دارد؛ بر این اساس درآمدهای واریزی به خزانه ۶۰ درصد و هزینه ها ۵۲ درصد افزایش یافته است.

میزان استفاده از تنخواه بودجه بانک مرکزی در پایان بهمن ماه نیز مشابه ماه‌های قبل صفر بوده و در عین حال مانده بدهی دولت بابت استفاده از رسوب حساب شرکت های دولتی نزد بانک مرکزی هم با ۵ هزار و ۸۱۸ میلیارد تومان کاهش نسبت به دی ماه، به ۷ هزار و ۲۹۶ میلیارد تومان رسیده یافته است که با ادامه این روند قطعا میزان استفاده از رسوب حساب شرکت های دولتی نزد بانک مرکزی هم به صفر می‌رسد.

مانده بدهی دولت به بانک مرکزی بابت تنخواه گردان در پایان بهمن ماه سال گذشته ۴۶ هزار میلیارد تومان بود اما در بهمن ماه امسال دولت از بابت تنخواه گردان به بانک مرکزی بدهکار نیست. در همین حال در حوزه سیاست پولی و نقدینگی، با وجود افزایش بهای ارز و انتظارات تورمی در دی ماه، حجم نقدینگی تا حدودی زیادی کنترل شده است.

بر اساس آمار بانک مرکزی، رشد نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه امسال ۳۴.۱ درصد رشد داشته که ۷.۷ درصد کمتر از نرخ تورم بوده است. این مولفه در شهریور ماه ۱۴۰۰ نسبت به شهریور ۱۳۹۹ به عدد بی‌سابقه‌ی ۴۰.۵ درصد رسیده بود.

انکار این نتایج طبیعتا تیر خلاص به امید مردم آن هم در شرایطی است که اخلال در مسیر اصلاحی اقتصاد با برخی تحولات داخلی و خارجی و به ویژه جنگ ارزی به شدت جریان دارد. از مهر ماه امسال با ایجاد هراس و القای انتظارات تورمی، شاهد جنگ ارزی علیه مردم ایران بودیم که با واقعیت تجارت کشور و شاخص های اقتصادی تناسبی ندارد.

البته دولت بر مبنای مسئولیتی که در مدیریت بازار ارز دارد، تدابیری برای بازگشت ثبات این بازار و آرامش در متغیرهای اقتصادی دنبال کرده و تا رسیدن بازارها به آرامش این اقدامات ادامه دارد. قطعا تیم اقتصادی دولت همواره با ارائه آمارهای به روز و رسمی به صورت ماهانه و یا فصلی مردم را در جریان اقدامات خود و دولت قرار می دهند اما اطمینان بخشی به مردم که دولت در جنگ اقتصادی مردم را بی دفاع رها نکرده عینک خوش بینی تعبیر می‌شود.