ارومیه - ایرنا - رییس دادگستری خوی گفت: ضعف‌ها و کاستی‌های خدمات رسانی به زلزله‌زدگان این شهرستان مورد رصد و پیگیری قضایی قرار می‌گیرد.  

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام عباسعلی امامی روز دوشنبه با اشاره به عملکرد دستگاه قضایی در رخداد زلزله ۵.۹ ریشتری این شهرستان افزود: در حادثه زلزله اخیر تمامی همکاران مستقر در حوزه قضایی برای خدمت رسانی پایدار به صورت شبانه روزی در کنار مردم بوده و برای کاهش آلام همشهریان از هیچ تلاشی دریغ نکردند.

وی اظهار کرد: بنا بر تاکید و عنایت ویژه رییس کل دادگستری استان، بازدیدهای مکرر از مناطق زلزله‌زده داشته و از نزدیک در روند خدمات رسانی نظارت کردیم ضمن اینکه کمک‌های همکاران قضایی استان و سایر حوزه‌های قضایی کشور میان مردم زلزله زده توزیع شده است.

رییس دادگستری خوی با اشاره به امنیت روانی شهروندان ادامه داد: موضوع امنیت روانی و جلوگیری از تضییع حق شهروندان دو عامل مورد تاکید در روزهای حادثه بود که با تلاش شبانه روزی دستگاه قضایی این امر محقق شد.

حجت‌الاسلام امامی به صدور احکام جایگزین حبس در دستگاه قضایی اشاره کرد و یادآور شد: در جهت حل مشکلات شهروندان شهرستان، همکاران قضایی در استان و سایر نقاط کشور، احکام جایگزین حبس خود را برای کمک به زلزله زدگان در دستور کار قرار دادند که اقلام تهیه شده از طریق مراجع ذیربط برای استفاده عموم شهروندان ارسال و توزیع می‌شود.

وی اضافه کرد : واحد بسیج سازندگی قوه قضائیه مستقر در تهران نیز با اهتمامی ویژه و تدارک گروه‌های جهادی از بین همکاران متخصص برای ایام تعطیلات نوروزی در شهرستان خوی مستقر و نسبت به خدمات رسانی اقدام خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتری ساعت ۲۱ و ۴۴ دقیقه شنبه هشتم بهمن شهرستان خوی را لرزاند، روند رسیدگی به ساکنان مناطق آسیب دیده از زلزله به صورت جدی بعد از گذشت بیش از سه هفته همچنان ادامه دارد.
براساس اعلام مسوولان، در زلزله اخیر شهرستان خوی، ۲ هزار و ۱۲۰ واحد مسکونی بطور کامل تخریب و ۱۱ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی دچار خسارت از ۲۰ تا ۸۰ درصد شد همچنین ۸۴ مدرسه نیز آسیب دید که از این تعداد ۲۴ مدرسه باید تخریب و بازسازی شود.

با تدابیر ویژه و پیگیری‌های استاندار آذربایجان‌غربی مصوبه هیات دولت به منظور جبران خسارت ناشی از زلزله در کمترین زمان به تصویب رسید و براساس این مصوبه برای مناطق شهری ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی با نرخ سود ۵ درصد و مناطق روستایی ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی با نرخ سود ۴ درصد تعیین شده است.

همچنین ۶۰ میلیون تومان کمک بلاعوض در مناطق شهری و روستایی به واحدهای احداثی پرداخت می‌شود.