برنز که روز دوشنبه به قت محلی به صورت ویدئویی در یک برنامه اتاق بازرگانی آمریکا سخن می گفت، افزود که واشنگتن باید چین را برای ایفای نقش فعال تر در سازمان جهانی بهداشت تحت فشار بگذارد.
سفیر آمریکا در چین گفت: البته چین باید در مورد آنچه سه سال پیش در ووهان و بحران کرونا اتفاق افتاد صادقانه تر باشد.
اظهارات برنز درحالی بیان می شود که وال استریت ژورنال روز یکشنبه در گزارشی به نقل از وزارت انرژی آمریکا ادعا کرد که این بیماری همه گیر احتمالاً از نشت آزمایشگاهی در چین نشات گرفته است. اما پکن این ارزیابی ها را رد می کند.
شبکه سی ان ان گزارش داد، بر اساس یک گزارش اطلاعات طبقه بندی شده جدید، وزارت انرژی ایالات متحده ارزیابی کرده است که همه گیری کووید-۱۹ به احتمال زیاد از نشت آزمایشگاهی در چین ناشی شده است.
به گزارش ایرنا، سی ان ان یکشنبه شب افزود، دو منبع آمریکایی خبر دادند، وزارت انرژی این کشور در گزارش اطلاعاتی خود ارزیابی کرده است که "اطمینان پایین" دارد که ویروس کرونا به طور تصادفی از یک آزمایشگاه در ووهان خارج شده است.
آژانسهای اطلاعاتی میتوانند با اطمینان کم، متوسط یا بالا ارزیابیها را انجام دهند. ارزیابی اطمینان پایین عموماً به این معنی است که اطلاعات به دست آمده به اندازه کافی قابل اعتماد نیستند یا اینکه اطلاعات کافی برای نتیجهگیری قوی تر در دسترس نیست.
چند سال است که سازمانهای اطلاعاتی مختلف در مورد منشاء کرونا اختلاف نظر دارند. در سال ۲۰۲۱، گزارشی منتشر شد که نشان میداد چهار آژانس اطلاعاتی با اطمینان کم ارزیابی کردهاند که ویروس احتمالاً به طور طبیعی از حیوانات به انسان منتقل شده است، در حالی که یکی با اطمینان متوسط ارزیابی کرد که کرونا نتیجه یک بیماری همه گیر است.
اولین بار وال استریت ژورنال در مورد ارزیابی جدید وزارت انرژی آمریکا گزارش داد. یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا به این نشریه گفت که به روز رسانی ارزیابی اطلاعاتی، مطالعه بیشتر دانشگاهی و با مشورت کارشناسان خارج از دولت انجام شده است.
سخنگوی وزارت انرژی آمریکا در بیانیهای به سیانان گفت: «وزارت انرژی همچنان به حمایت از کار دقیق و عینی متخصصان اطلاعاتی در تحقیق درباره منشأ COVID-۱۹، همانطور که رئیسجمهور دستور داده است، ادامه میدهد.»