اهواز-ایرنا- دبیر علمی ششمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی از ارسال ۲۵۱ مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۱۸ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و ۱۳۳ مقاله به علت تطابق نداشتن با محور همایش و تکراری بودن موضوعات، مورد پذیرش قرار نگرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا دکتر محمد الباجی دوشنبه در نشست خبری ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی در دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: ۶۹ نفر از محققان و اساتید دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه آبیاری و زهکشی در داوری مقالات ارسالی مشارکت داشتند.

به گفته وی ۳۰ مقاله برتر همایش در ۳ مجله علمی مجله مهندس علوم آب و آبیاری دانشگاه شهید چمران اهواز، فصلنامه مدیریت و کاربردهای آب‌های نامتعارف و مجله پژوهش‌های نوین در مهندسی آب به چاپ می‌رسد.

دبیر علمی ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی همچنین از برگزاری این همایش در سطح بی‌المللی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و بیان داشت، با رایزنی‌های انجام شده هفتمین همایش با محور آبیاری و زهکشی در اراضی خشک و نیمه خشک با مشارکت کشورهای همسایه برگزار خواهد شد.

الباجی تاکید کرد: با توجه به خشکسالی‌های چند سال اخیر و کمبود آب آبیاری، بهره‌برداری پایدار از شبکه‌های آبیاری و زهکشی با تاکید بر ارتقای بهره‌وری مصرف آب، مهمترین محور همایش است.

عبور از بحران آب با ارتقاء دانش آبیاری

دبیر اجرایی ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی هم افزایش دانش فنی در حوزه آبیاری و زهکشی را دستاورد این همایش‌ها برشمرد و تاکید کرد: مقالات و تحقیقات کاربردی ارائه شده از سوی شرکت‌ها، دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دکتر جعفر آل‌کثیر افزود: اساتید و پژوهش‌گران موضوع‌ها و مقاله‌های ارائه شده در کارگاه‌های تخصّصی را به دانشجویان منتقل می‌کنند و قطعا، خروجی این همایش‌ها برای جامعه علمی کشور نیز مفید است.

وی طرح تحقیقاتی آبیاری زیرسطحی قطره‌ای مزارع نیشکر را نمونه‌ای از مقاله‌ها و طرح‌های کاربردی عنوان کرد که می‌تواند مورد الگوبرداری از سوی سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه کشاورزی قرار گیرد.

سامانه آبیاری زیرسطحی به عنوان طرحی دانش‌بنیان به منظور مدیریت هر چه بیشتر منابع آبی، به صورت پایلوت در کشت و صنعت‌های نیشکری در دست اجراست تا پس از پشت سر گذاشتن آزمایش‌های اولیه در سطحی وسیع به کار گرفته شود.

دبیر اجرایی ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مراحل اجرایی این همایش گفت: شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر همایش، تعامل و همکاری گسترده‌ای با دانشگاه شهید چمران اهواز دارد.

آل‌کثیر همچنین گفت: از اساتید، محققان و پژوهش‌گران حوزه آبیاری و زهکشی دعوت شده است تا با ارائه راهکارهای مناسب به منظور افزایش بهره‌وری مصرف آب کشاورزی، توسعه پایدار و در نتیجه امنیت غذایی کشور محقق شود.

تبادل اطلاعات محققان در ششمین همایش ملی آبیاری و زهکشی

دبیر کنفرانس ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی نیز در این نشست خبری اطلاع محققان و پژوهش‌گران از تحقیقات مراکز مختلف و تبادل اطلاعات را یکی از مهمترین اهداف این همایش عنوان کرد.

دکتر منا گلابی افزود: این همایش محفلی برای تبادل اطلاعات در حوزه آبیاری و زهکشی است و با آشنایی از اقدامات انجام شده از موازی کاری در تحقیقات و دوباره‌کاری‌ها جلوگیری می‌شود.

وی با اشاره به سابقه برگزاری همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی، این همایش را در حوزه علمی و تولید دانش مهم ارزیابی کرد و گفت: همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی جایگاهی ارزشمند در سطح کشور دارد و برای اولین بار در سال ۱۳۸۵ در دانشگاه شهید چمران اهواز به دبیری دکتر کشکولی برگزار شد.

دبیر کنفرانس ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی به بیان آماری از مقالات ارائه شده در پنج همایش پیشین اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار سایت "سیویلیکا" چهار هزار و ۴۳۲ نویسنده در پنج دوره پیشین همایش در تدوین مقالات مشارکت داشتند که مقالات آن‌ها بیش از ۷۱۷ مرتبه مورد استناد قرار گرفته است.

سیویلیکا یا مرجع دانش، اولین و بزرگترین پایگاه اطلاع‌رسانی و نمایه‌سازی مقالات است. این پایگاه علمی بیش از ۴۰۹ هزار عنوان مقاله علمی و پژوهشی را در اختیار پژوهشگران قرار داده است.

گلابی به روند اجرایی تشکیل دبیرخانه همایش پرداخت و افزود، دبیرخانه ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی از تیرماه امسال آغاز به کار کرد و پس از اخذ مجوزهای لازم، برای برگزاری شایسته همایش، نشست‌های مختلف هم‌اندیشی با دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌ها برگزار کرده است.

وی از حامیان همایش از جمله شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی و جمعیت علمی فناوری نیشکر ایران قدردانی کرد و گفت: در کنار برگزارکنندگان اصلی، شرکت‌ها و سازمان‌های دیگر نیز از برگزاری همایش حمایت کرده‌اند.

دبیر کنفرانس ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی در ادامه به جزییات برگزاری سه روزه همایش نیز پرداخت و افتتاح نمایشگاه جانبی با حضور سازمان‌ها و شرکت‌ها، کارگاه‌های تخصّصی، ارائه مقالات، بازدید علمی دانشجویان و تقدیر از برگزارکنندگان در مراسم اختتامیه را از جمله بخش‌های این همایش برشمرد.

گسترش ارتباط دانشجویان با صنعت مهندسی آب

دبیر جمعیت علمی فن‌آوری نیشکر ایران در این نشست خبری گفت: جمعیت علمی فن‌آوری بازوی علمی صنعت نیشکر است و در این همایش همگام با شرکت توسعه نیشکر فعالیت می‌کند.

یعقوب پیرپور به غرفه‌های نمایشگاهی این همایش اشاره کرد و افزود، به منظور برقراری ارتباط بیشتر دانشجویان با صنعت مهندسی آب کشور، نمایشگاه جانبی در سرسرای دانشکده علوم برگزار می‌شود.

وی افزود: در این نمایشگاه، شرکت توسعه نیشکر، سازمان آب و برق خوزستان، کشت و صنعت کارون، جمعیت علمی فن‌آوری نیشکر، شرکت توسعه خدمات مهندسی آب و خاک پارس، شرکت مهندسی مشاوره سازآب پردازان، شرکت پژواک صنعت و... حضور دارند.

به گفته دبیر جمعیت علمی فن‌آوری نیشکر ایران، غرفه پذیرش و دبیرخانه نیز برای صدور گواهی‌نامه‌ها پیش‌بینی شده و همچنین برای اولین‌بار به منظور بازتاب خبری مناسب همایش در رسانه‌های استانی و کشوری، اتاق خبر نیز ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی با محورهای مطالعات و طراحی شبکه‌های آبیاری و زهکشی، اثرات محیط‌زیستی شبکه‌های آبیاری و زهکشی، ارتقاء بهره‌وری مصرف آب در شبکه‌های آبیاری و زهکشی، مدیریت و بهره‌برداری از شبکه‌های آبیاری و زهکشی و مباحث نوین در شبکه‌های آبیاری و زهکشی، ۹ تا ۱۱ اسفندماه در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌شود.

برچسب‌ها