علی صلاحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از مشکلات و نگرانی ها در این شهرستان موضوع سیلابهای بهاری و فصلی است، موضوعی که همه ساله تکرار می شود.
وی ادامه داد: مهار سیلابهای مخرب کلات در توان این شهرستان یا استان خراسان رضوی نیست و این موضوع نیاز به اعتبارات ملی دارد.
فرماندار کلات گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی و شیبهای تند زمین در منطقه، خسارت دیگری که سیلابها و بارشها به کلات تحمیل می کند، مساله فرسایش خاک است.
صلاحی میزان فرسایش خاک در کلات را بسیار بالا دانست و افزود: ۵۵ درصد سطح این شهرستان در معرض فرسایش بسیار زیاد خاک قرار دارد.
وی اضافه کرد: کنترل سیلاب با ساخت دیوارهای ساحلی، مخازن ذخیره سازی آب و سد به ویژه در مسیر ژرف رود نیازمند اعتبارات ملی است.
فرماندار کلات گفت: یکی از اولویتهای مهارسیلابها "ژرف رود" است که از مسیر طولانی روستای حمام قلعه و سپس جلیل آباد شروع شده و پس از گذر از شهر کلات وارد ترکمنستان می شود.
صلاحی افزود: گاهی دبی آب و در حقیقت سیلابها در این رودخانه به حدود ۲۵۰ متر مکعب در ثانیه می رسد که علاوه بر ایجاد خسارتهای سالانه، موجب فرسایش جدی خاک کشاورزی منطقه می شود.
وی ادامه داد: مسیرهای آبریز در لایین، ایده لیگ، چرم و سینی نیز نیازمند زیرساختهای کنترل سیلاب است که تامین منابع آن در توان آب منطقه ای استان نیست.
شهرستان مرزی و ۳۷ هزار نفری کلات در ۱۵۸ کیلومتری شمال شرق مشهد دارای چهار شهر کلات، حسنآباد لایین، چنار و زاوین است.
حدود ۱۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان کلات شهرنشین و بقیه به دامداری و کشاورزی مشغول هستند.