کرمان- ایرنا- مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: با هماهنگی معاون باغبانی این وزارتخانه مقرر شد برنامه اصلاح و احیای پنج هزار هکتار از باغ‌های گردو شهرستان رابر که مورد هجوم آفت کرم خراط قرار گرفته اند، بزودی آغاز شود.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، حمید اورعی در قرارگاه امنیت غذایی در استان کرمان افزود: همچنین مقرر شد به صورت آزمایشی طرح سرشاخه کاری (طرحی علمی و کارشناسانه با رویکرد ارتقا کیفی و کمی تولید گردو) باغ های گردوی روستای قنات ملک از توابع شهرستان رابر نیز در کرمان آغاز و سپس به روستاها و شهرستان های دیگر تعمیم داده شود.

وی با تاکید بر اینکه تامین امنیت غذایی پایدار مردم و امنیت معیشتی کشاورزان ماموریت نخست این وزارتخانه است اظهار داشت: تامین امنیت غذایی با رویکرد جهادی مبتنی بر ظرفیت ها و داشته های ملی و استفاده از نیروهای جوان و خلاق ماموریت اول وزارت جهاد است که طبق برنامه تحول کشاورزی در حال اجراست.

وی تصریح کرد: همه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی شبانه‌روزی پایه کار تامین امنیت غذایی مردم ایستاده‌اند و با روحیه جهادی همچون دوران دفاع مقدس در این جنگ اقتصادی تلاش می‌کنند و با وجود همه موانع و محدودیت منابع و اعتبارات سعی در رفع مشکلات دارند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خودکفایی در محصولات استراتژیک اظهارداشت: برخی از مشکلات در حوزه امنیت غذایی ناشی از تنش‌های سیاسی امنیتی و اقتصادی دیگر کشورهاست و برای جلوگیری از تبعات داخلی آن برنامه استمرار و ارتقا ضریب خودکفایی در کالاهای اساسی و استراتژیک به عنوان برنامه اول و مهم مسئولان وزارتخانه در حال اجرا و عملیاتی شدن است.

وی خاطرنشان کرد: در این سفر سه روزه چالش‌های پیش‌روی کشاورزان را در استان کرمان بررسی کرده و از پنج شهرستان بازدید میدانی انجام دادیم که با هماهنگی مدیرکل حوزه وزارتی و معاونان وزارتخانه پیگیری مطالبات اتحادیه مرغداران پیگیری خسارت‌های ناشی از سیل اخیر و مشکلات صنایع تبدیلی و مبارزه با آفات گیاهی در دستور کار قرار گرفت.

وی اظهارداشت: لایروبی کانال های انتقال آب روستای قنات ملک و لوله‌گذاری سه کیلومتر از مسیر آب اراضی تحت پوشش این روستا از جمله موضوعاتی بود که با هماهنگی انجام شده با معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی آغاز و بزودی اجرا می شود.

استان کرمان رتبه اول سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید گردو در کشور را به خود اختصاص داده است.

عمده اقتصاد و تولید شهرستان های رابر و بافت گردو است و این محصول علاوه بر خاصیت غذایی، از ریشه و برگ این درخت به عنوان گیاه دارویی استفاده می‌شود.

شهرستان رابر در فاصله ۱۸۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان کرمان قرار دارد.