به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، بهرام عین اللهی روز سه شنبه در اجلاس دو روزه مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت ایران اظهارداشت: ۷۰ درصد خدمات درمانی تامین اجتماعی را وزارت بهداشت پوشش میدهد و ۳۰ درصد خدمات را نیز این سازمان به طور مستقیم به بیمه شدگان ارائه می دهد.
وی تصریح کرد: تولیت سلامت به صورت کامل در اختیار وزارت بهداشت نیست؛ به همین خاطر دچار مشکل هستیم.
عین اللهی با بیان اینکه برای اجرای طرح پزشک خانواده، ۴۶ هزار میلیارد تومان بودجه پیشنهاد دادهایم، افزود: امیدواریم این میزان بودجه در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد تا سال آینده اجرایی شود.
نوری تاکید کرد: اکنون یکهزار تخت بیمارستانی به مراکز درمانی افزوده شده و برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها در حال اجراست و در شهرهای بزرگ از سال آینده با تخصیص بودجه عملیاتی می شود.
موفقترین طرح در سال جاری، دارویار است
وی با اشاره به اینکه موفقترین طرح در سال جاری، دارویار است، گفت: در این طرح، مابهالتفاوت ارز ترجیحی و نیمایی را بیمهها پرداخت میکنند و برای سال آینده به شرط تامین به موقع اعتبار، برای سازمانهای بیمهگر، مشکلی در اجرای دارویار نخواهیم داشت.
وزیر بهداشت به ضرورت راهاندازی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج اشاره کرد و افزود: برخی از بیماران خاص و صعب العلاج هزینههای کمرشکن دارند و ممکن است خانواده داراییهای خود را برای درمان بیمار بفروشد؛ راه اندازی این صندوق کمک بزرگی به کاهش هزینه این بیماران کرده و از بار مالی آنها میکاهد.
به گفته عین اللهی، اکنون یکهزار سامانه الکترونیک در وزارت بهداشت وجود دارد که بهره وری لازم را ندارند و از طرحها و برنامهها سامانه مجزایی دارند در حالی که این سامانهها باید پیوستگی داشته باشند و اطلاعات یکپارچه باشد.
زمانی که طرح تحول سلامت اجرا شد، هزینهکرد منابع بیحساب و کتاب انجام شد و باید نسبت به مدیریت منابع و انجام پژوهش بر اساس دادههای دقیق و سیستمی، اقدام کنیم.
وی یادآور شد: در زمان شروع کار دولت سیزدهم، میزان نسخه نویسی الکترونیک ۱۰ درصد بود و اکنون به ۹۸ درصد افزایش یافته است و اطلاعات موجود در سامانههای الکترونیک میتواند به نظارت بر ارائه خدمات پزشکان نیز کمک کند.
عین اللهی، نظام سلامت را یکی از ارکان موفقیت در کشور دانست و گفت: همه درمانهای پیچیده دنیا در کشور انجام میشود و در همه رشتهها نیروی کارآمد داریم و از کشورهای مختلف برای درمان به ایران میآیند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: ارتقای سیستمها و حوزههای نرم افزاری و سخت افزاری در وزارت بهداشت ضروری است. بیمهها در حوزه سلامت نقش بسیار مهمی دارند؛ پس باید رو به جلو حرکت کنیم. یکی از مهمترین نقشهای بیمه در زمینه نظارت است که در حیطه نسخ و قراردادهای الکترونیک میتوان به آن ورود کرد.