به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد خراسانی زاده عصر سه شنبه در آئین نکوداشت دکتر عبدالحسین زرین کوب که در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: استاد زرین کوب در سال ۷۳ در یک نشریه مقاله ای در مورد عشق مردم آن طرف رود ارس به ایران نوشت که مسئولان بابت این مقاله از استاد تقدیر کردند.
خراسانی زاده گفت:استاد زرین کوب جایگاه خاص خود را در ادبیات، عرفان پروهی و تاریخ داشت و یک فتح باب مهم در این عرصه رقم زد.
وی افزود:با اهتمامی که در دانشگاه تهران و انجمن مفاخر وجود داشت، این مراسم برپا شد و دوستان زحمت کشیدند تا یاد استاد زنده بماند؛ در روزگاری که دیگران داشته های فرهنگی ما را ناجوانمردانه به نام خود ثبت می کنند، ما اثر نقاشی ۶ متری و تمبر استاد را برای همیشه ثبت می کنیم.
مدیرکل ارشاد استان تهران یادآور شد: آمادگی داریم آئین نکوداشت مفاخر علمی و هنری را در دانشگاه های مختلف برگزار و از آنها یاد کنیم.
خراسانی زاده خاطرنشان کرد: امروز دشمن سعی بر ناامید کردن مردم دارد اما از یاد نبریم مردم کدام سرزمین توانست مغول را را زمین گیر کند؛ ماحصل حمله مغول، صادرات فرهنگ ما به غرب آسیا و هند شد و فرهنگ ما هر روز در حال رشد و تعالی است.
دکتر عبدالحسین زرین کوب در سال ۱۳۰۱ هجری شمسی در بروجرد دیده به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خویش به پایان برد.
وی در سال های ۱۳۴۷ تا سال ۱۳۴۹ در آمریکا به عنوان استاد میهمان در دانشگاه های کالیفرنیا و پرنیستون به تدریس علوم انسانی دانشگاه تهران انتقال یافت و در دو گروه تاریخ و ادبیات مشغول به کار شد.
سرانجام این ادیب و مورخ در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ خورشیدی، چشم از جهان فروبست و در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران آرمید و همسرش نیز در ۱۳۹۱ خورشیدی در جوار او به خاک سپرده شد.