مشهد-ایرنا- مدیر کل استاندارد خراسان رضوی گفت:از مشکلات تدوین استاندارد برای محصولات دانش بنیان طولانی بودن مدت زمان تدوین است که حدود ۱.۵ سال به طول می‌انجامد.

سید محمد سجادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که نشستهای مربوط به کارگروه تدوین استاندارد محصولات دانش بنیان به صورت مرتب در حال برگزاری است افزود: محصولات دانش بنیان، جدید هستند و باید استاندارد جدید برای آنها تدوین شود لذا در این کارگروه ها تلاش می شود با کمک صاحبان شرکتهای دانش بنیان زمینه تدوین استاندارد برای محصولات جدید فراهم شود.

وی اضافه کرد: زمانی که استاندارد برای یک محصول دانش بنیان تدوین شد، پس از تجاری شدن، انطباقش با شاخص های استاندارد کنترل می شود و در این راستا نشستهای متعددی با شرکتهای دانش بنیان در خصوص فعالیتهایشان گذاشته شده است تا پس از ساخته شدن کالای دانش بنیان بتوان استاندارد آن را نیز تعیین کرد.

مدیر کل استاندارد خراسان رضوی گفت: استانداردها در سطح ملی تدوین می شوند و یکی از دلایل طولانی شدن فرآیند تدوین نیز به ملی بودن این بخش باز می گردد، فعالیتهای استانی برای تدوین استاندارد در حد نیازسنجی و پیشنهادهای اولیه است که به سازمان ملی استاندارد منعکس می شود تا مراحل تدوین آن در مرکز سپری و به کل کشور ابلاغ شود.

سجادی افزود: یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سال جاری، اهمیت دادن به شرکتهای دانش بنیان و محصولات آنهاست زیرا از سطح دانش و فناوری بالاتری برخوردار بوده و می توانند به پیشرفت علمی کشور کمک کنند و در این راستا اداره کل استاندارد خراسان رضوی نیز برای دانش بنیان ها اهمیت ویژه ای قائل شده است و با تشکیل کارگروه، زمینه استانداردسازی محصولات دانش بنیانی که در سطح انبوه، تولید و صادر شوند را فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: اداره کل استاندارد خراسان رضوی در تدوین استانداردها، به روزرسانی آنها و اعطای نشانه ای که بتواند به اعتباربخشی محصولات دانش بنیان کمک کند، توجه ویژه دارد.

مدیر کل استاندارد خراسان رضوی گفت: این اداره کل با برخورداری از حدود ۲ هزار پروانه استاندارد معتبر برای واحدهای تولیدی فعال مختلف و همکاری با ۲ هزار و ۳۰۰ نفر مدیر کنترل کیفیت شاغل در این واحدها بر کیفیت کالاها و خدمات نظارت دارد.