به گزارش ایرنا، قدرت الله محمدی عصر سه شنبه در همایش ایمن سازی ساختمان های پر خطر شهر تهران گفت : ما در سازمان آتش نشانی تهران از نیروهای غیر شیفت کمک خواهیم گرفت تا با حدود چهار هزار نیروی عملیاتی در این شب آماده خدمت رسانی به شهروندان باشیم.
وی ضمن عرض تسلیت و ابراز اندوه و ناراحتی در شهادت آتش نشان فداکار " رضا دارابی" بی توجهی به ایمنی را منشا همه حوادث و آتش سوزی ها خواند و بر رفع هر چه سریع تر ناایمنی در اماکن و ساختمان های پر خطر تاکید کرد.
محمدی با اشاره به رشادت و ایثار شهید رضا دارابی در مهار آتش سوزی ساختمان ۱۵۳ خیابان بهار تصریح کرد: ما اکنون اندوهگین از دست دادن شهید دارابی به دلیل ثروت اندوزی برخی از سودجویان هستیم، ما محکومیم که به فکر خودمان باشیم.
وی افزود: اگر این حادثه در سال ۱۳۶۰ رخ می داد نهایتاً در حدود ۲ ساعت مهار و خاموش می شد. در آن زمان این حجم از تولیدات و لوازم در شهر وجود نداشت. ما وارث بخشی از مسائل در گذشته هستیم.
محمدی با اشاره به افزایش تردد شهروندان به بازار در ایام پایانی سال خاطر نشان کرد: روزانه حدود یک میلیون نفر برای کسب روزی و خرید به محدوده بازار تهران رفت و آمد دارند و این در حالی است که در شب عید این میزان به ۴ یا ۵ میلیون نفر می رسید و این موضوع جای نگرانی دارد.
وی بیان کرد: در دهه ۸۰ اگر یک ساختمان مسکونی آتش می گرفت ۵۰ میلیون تومان خسارت بر می داشت ولی در حال حاضر حدود یک میلیارد تومان خسارت در بر دارد.
همچنین، کامران عبدولی معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش نشانی تهران افزود: سازمان آتش نشانی تهران براساس وظیفه ذاتی خود چند سالی است که موضوع ایمنی ساختمان ها را به صورت جدی پیگیری می کند و ساختمانهای ناایمن را شناسایی کرده که تاکنون ۳۳ هزار ساختمان شناسایی و دستورالعمل های ایمنی را دریافت کرده است.
وی تاکید کرد: ساختمان هایی که ضوابط ایمنی و آتش نشانی را اجرا کرده و ناایمنی ها را برطرف کرده اند از لیست ساختمان های پرخطر خارج می شوند و در غیر اینصورت دستور قضایی برای پلمب یا قطع انشعابات و... و. اتخاذ خواهد شد.
عبدلی افزود: پس از ساختمان های بحرانی به ساختمان های پر خطر می رسیم که تعداد آنها بیش از ۱۱ هزار ساختمان است و شهرداری و آتش نشانی باید به همکاری یکدیگر به صورت میدانی عمل کند و شهرداران نواحی به صورت ناحیه به ناحیه باید کمیته ایمنی تشکیل دهند و ساختمان های ناایمن و پر خطر را شناسایی و خود به آنها رسیدگی کنند و با توجه به اینکه شهرداری قدرت اجرایی دارد باید در صورت عدم توجه مالکان پرونده قضایی برای آنها صادر شود.
معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش نشانی تهران خاطرنشان کرد: آمار بسیاری از آتش سوزی ها را فضاهای بیرونی شامل فضای سبز، معابر و سطل های مکانیزه به خود اختصاص داده است که انتظار می رود با تاکید کمیته ایمنی شورای شهر، شهرداران نواحی اقدامات لازم را برای ساماندهی، جمع آوری زباله ها، پاکسازی معابر و فضای سبز در دستور کار خود قرار دهند.
وی افزود: انتظار می رود با همکاری شهرداران مناطق و نواحی با سازمان آتش نشانی ناایمنی های موجود در پارک ها و فضای سبز، نبود منابع آبی در جنگل ها و مراتع برای استفاده آتش نشانی هنگام بروز آتش سوزی، وجود پرتگاه ها و چاه ها رفع شود.
عبدولی با اشاره به اهمیت پیگیری موضوعات ناایمنی خاطر نشان کرد: در نواحی شهرداری وظایف پیمانکاران باید به وضوح ابلاغ شود و واحد HSE(ایمنی، بهداشت و محیط زیست) فعال شود و موضوع عدم دپوی زباله در سطح شهر، تعیین تکلیف فضاهای متروکه که محل تجمع متکدیان است و هزینه های زیادی را هنگام بروز آتش سوزی برای آتش نشانی تهران به همراه دارد در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم شیب حوادث را کاهش دهیم.
وی به عملکرد قابل قبول شهرداری منطقه ۱۳ در کمیته ایمنی خود اشاره کرد و افزود: لازم است نواحی شهرداری به آموزش شهروندی، پلاک ایمنی و ارزیابی عملکرد و تشکیل کمیته ایمنی توجه داشته باشند تا با همکاری یکدیگر شاهد کاهش آمار حوادث و آتش سوزی ها باشیم.
حمید رضا صارمی،معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز در همایش شهرداران نواحی شهرداری و سازمان آتش نشانی تهران بر توجه به مقوله ایمنی و بروز رسانی زیرساخت های شهری همزمان با رشد جمعیت تاکید کرد.
صارمی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آتش نشان شهید رضا دارابی و تقدیر و تشکر از سازمان آتش نشانی تهران در برگزاری این رویداد تصریح کرد: بررسی دوره ای ایمنی بسیار اهمیت دارد به طور مثال: در یک بیمارستان، یک پرستار چندین مرتبه در هنگام بستری یک بیمار، علائم آن را چک می کند، ولی آیا آمار و اطلاعات در شهر پردازش می شود؟ ما در حوادث مربوط به بالابرها هفته ای یک بار حادثه مرگبار داریم. باید برای همه مکان هایی که بالابر دارند دستور العمل ایمنی صادر و ابلاغ شود.
وی افزود: ما باید بپذیریم که زیر ساخت های شهری همزمان با رشد جمعیت شهر پیشرفت نکرده است و هیچ جای دنیا تغییر جمعیتی شهرهای ما را نداشته است.
صارمی با اشاره به تراکم جمعیت در شهرها خاطرنشان کرد: جمعیت بسیار زیادی در شهر تهران زندگی می کنند ولی آیا ما با این افزایش جمعیت توانسته ایم این عقب ماندگی در حوزه های مهم شهرنشینی را جبران کنیم؟
وی اضافه کرد: ساختمان ها باید گارانتی داشته باشند و همه ما باید در مجامع تلاش کنیم تا این مهم حل شود، و استاندارد مصالح توسط سازندگان در ساختمان ها اخذ شود و ایمنی در دستور کار قرار گیرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران درباره توجه به اصول ایمنی تاکید کرد: فرهنگ ایمنی مقوله بسیار مهمی است به طور مثال خودروهایی را که در سطح شهر تردد می کنند بررسی میدانی کنیم و ببینیم چه تعدادی از آنها مجهز به خاموش کننده هستند؟ یا کار با خاموش کننده را فرا گرفته اند؟ ما باید به همکاری هم، ایمنی را به عنوان یک فرهنگ نهادینه کنیم.
وی گفت: بسیاری از اماکن دچار تغییر کاربری شده اند که این مسئله ایمنی را به شدت تهدید می کند باید از رسانه ها به عنوان یک ابزار استفاده کنیم و آنها را برای ابراز مسائل به خدمت بگیریم نه اینکه آنها را تهدید بدانیم.
همچنین معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در این همایش، شهادت آتش نشان فداکار رضا دارابی را به جامعه آتش نشانی و شهرداری تهران تسلیت گفت و افزود: این شهید والامقام به شغل خود بسیار علاقمند بود و عاشقانه به نجات جان انسان ها پرداخت و در نهایت به مقام شامخ شهادت نائل آمد و جاودانه شد.
حسین نظری افزود: آتش سوزی ساختمان بهار از حدود ساعت ۱۰ صبح آغاز شد و آتش نشانان در حالت عادی از اطراف و قسمت های پایین محل آتش سوزی شروع به مهار می کنند ولی در این حادثه مجبور به مهار از قسمت بالای ساختمان به سمت پایین شدند و من در اینجا دست تک تک آتش نشانان را می بوسم که چنان عاشقانه کار عملیات را پیش بردند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در شهر تهران تلاش های زیادی برای ایمنی و آتش نشانی صورت گرفته است اما واقعا هنوز نیاز داریم که با قدرت بیشتر به ایمن سازی ادامه دهیم.
وی افزود: اغلب آتش سوزی ها که در ساختمان های شهر روی می دهد، در مدت ۱ تا ۲ ساعت مهار می شوند، اما مهار آتش سوزی ساختمان بهار ۱۵۳، بسیار طول کشید زیرا محل حادثه مملو از صندلی های ماساژ و باتری های لیتیومی بود که بر روی هم دپو شده و کانون آن در طبقات منفی بود.
نظری بیان کرد: بر اثر شدت حرارت، ستون های ساختمان از فرم اصلی خارج شده و در طبقات منفی این ساختمان، هنوز هم کالاهای سالم قرار دارند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران تصریح کرد: نکته دیگر این است که همزمان با آتش سوزی در ساختمان بهار ۱۵۳، حدود ۱۶ فروشگاه و مغازه در خیابان ۱۵ خرداد دچار آتش سوزی شدند که خوشبختانه با تلاش و از جان گذشتگی آتش نشانان به سرعت مهار شد و تاکید دارم که ما برای ایمن سازی شهر تهران به همکاری همه نهادها و مردم نیاز داریم و امیدواریم با کمک یکدیگر، شاهد شهری ایمن با حداقل حادثه باشیم.
وی گفت: در حادثه آتش سوزی ساختمان ۱۵۳ بهار، سه مرتبه شهردار تهران در محل حادثه حضور یافت و در یکی از این بازدیدها با آتش نشان شهید" قریب رضا دارابی" گپ و گفت کرد و شهید بزرگوار هم به شهردار تهران ابراز محبت کرد و با شور و اشتیاق به دل آتش زد.
نظری تصریح کرد: بهتر است این جلسات هر سه ماه یکبار برگزار شود و امیدوارم در جلسات بعدی با توان و هماهنگی بیشتر حضور یابیم و از راهکارهای شهرداران مناطق و شهرداران نواحی نیز استفاده کنییم.
وی افزود: این موضوع بسیار مهم است که ما باید در محل حوادث، هماهنگی بیشتری داشته باشیم و با سناریو جلو برویم و امیدوارم با قدرت به این مسیر ادامه دهیم.