به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، رسانههای محلی سهشنبه گزارش دادند که دولت بلژیک در حال بررسی اسکان پناهجویان در کمپهای شناور است، زیرا این کشور با توجه به شمار زیاد پناهجویان برای اسکان آنها با کمبود جا مواجه شده است.
روزنامه بلژیکی «هت لاتس نیوز» گزارش داد که «نیکول دو مور» مسئول امور پناهندگی و مهاجرت این کشور با مقامات بندری تماس گرفته تا از آنها بپرسد که آیا میتوانند فضایی برای ایجاد کمپهای شناور برای اسکان پناهجویان به عنوان جایگزینی برای کمپهای اسکان سنتی فراهم کنند.
وی به بنادر آنتورپ، بروژ، اوستنده و گنت بلژیک نوشت: «کشور با کمبود شدید کمپهای اسکان پناهجویان مواجه است.»
وی پیشنهاد ایجاد کمپهای شناور اسکان پناهندگان شبیه تأسیسات موجود در بندر گنت به نام «پونتون رنو» را داد.
پونتون رنو در سال ۲۰۱۶ به عنوان یک کمپ شناور خصوصی راهاندازی و به فداسیل (آژانس پناهندگی بلژیک) اجاره داده شد. فداسیل در سال ۲۰۲۰ به طور رسمی این کمپ شناور را در اختیار گرفت.
بلژیک سالهاست که برای پذیرش پناهجویان مطابق با قوانین اتحادیه اروپا و بینالمللی تلاش میکند.
طبق این قوانین، تمام کسانی که درخواست پناهندگی دارند باید تا زمانی که درخواست آنها بررسی شود، مسکن و غذا دریافت کنند اما در عمل، به دلیل کمبود جا، درخواست بسیاری از آنها بدون بررسی شدن توسط فداسیل رد میشود.
به گزارش ایرنا، بحران جدید پناهجویان در شرایطی که هزاران پناهجو در بروکسل در بی خانمانی بسر میبرند، نگرانی جدیدی را درباره تکرار بحران پناهندگان در سال ۲۰۱۵ ایجاد کرده است.
آمار سازمان مهاجرت اتحادیه اروپا نشان میدهد، تعداد تقاضاهای پناهندگی در سراسر اروپا در حال افزایش است. تا ماه آگوست تعداد تقاضاها در اتحادیه اروپا به علاوه نروژ، سوییس، ایسلند و لیختنشتاین ۵۸ درصد نسبت به دوران مشابه در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و به ۵۷۸ هزار ۸۷۵ نفر رسیده است.
فقط در آلمان، پناهجویان اروپایی به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده که اندکی کمتر از سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ همزمان با بحران مهاجرت سوریهایها است.
در آلمان، شهرها برای ایجاد سرپناه و تبدیل سالنهای ورزشی و خوابگاهها به محل اسکان پناهجویان تلاش میکنند. به گفته هلموت ددی، رئیس انجمن شهرها و شهرهای آلمان، افزایش تعداد پناهجویان در ماه جاری زنگ خطر را به صدا درآورده و ظرفیت جذب در بسیاری از شهرها به پایان رسیده است.
در ایتالیا، جورجیا ملونی نخستوزیر راستگرای جدید این کشور، به کشتی حامل ۲۳۱ مهاجر که در یک بندر ایتالیایی نجات یافتهبودند اجازه ورود به کشور نداد. وی مهاجرت غیرقانونی کنترل نشده از آفریقا و آسیا را به عنوان تهدیدی برای کشورش به تصویر کشیده است.
یک سخنگوی دولت بلژیک نیز میگوید کشورش با «شرایط استثنایی» از جمله کمبود پرسنل برای کارکنان مراکز اسکان متقاضیان پناهندگی، فقدان محل اقامت مناسب و بی میلی مقامهای محلی برای باز کردن مراکز خود به روی پناهجویان، با توجه به نیاز به اسکان ۶۰ هزار پناهجوی اوکراینی مواجه است.
سازمان مدافع حقوق پناهجویان در بلژیک تخمین زده که دستکم ۴ هزار پناهجو در این کشور در انتظار سرپناه هستند.
دولت بلژیک به دلیل ارائه نکردن محل اسکان به پناهجویان با دو حکم از سوی دادگاه حقوق بشر اروپا مواجه است.