به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، اوایل اسفند مرتضی ادیبزاده مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به آمار بازدید علاقهمندان از موزهها و پیشبینی افزایش بازدید در ایام نوروز ۱۴۰۲ اعلام کرد: در نظر داریم برای نوروز ۱۴۰۲ نسبت به تأمین و آموزش راهنمایان افتخاری ویژه این ایام اقدام شود و ساعت کاری موزهها و مجموعههای پر مخاطب افزایش خواهد داشت».
همان زمان بسیاری از موزه های وزارت میراث فرهنگی از فارغالتحصیلان و دانشجویان رشتههای مرتبط با میراثفرهنگی، تاریخ و موزهداری و گردشگری برای همکاری داوطلبانه در ایام نوروز ۱۴۰۲ در قالب همیاران موزه و راهنمای موزه دعوت به همکاری کرد.
اکنون مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی اعلام کرده است: با توجه به فعالیت این مجموعه در ایام نوروز ۱۴۰۲ ؛ آن دسته از افرادی که تمایل دارند در این ایام به صورت افتخاری به عنوان راهنمای گردشگری با برج آزادی همکاری داشته باشند.
بیشتر بخوانید
برج آزادی شماره تماس ۲- ۰۲۱۶۶۰۶۴۱۲ را برای ثبت نام علاقهمندان واجد شرایط همکاری اعلام کرده است، این افراد میتوانند حداکثر تا تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱ آمادگی خود را اعلام کنند.
در پایان تعطیلات نوروز گواهینامه معتبر از طرف مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی اعطا خواهد شد.
تهران جزو ۱۰ مقصد اول گردشگری
نوروز سال ۱۴۰۱ پس از فروکش کردن ویروس کرونا، موج سفرهای داخلی شکل گرفت و تهران با ثبت یک رکورد جدید جزو ۱۰ مقصد اول سفر و مورد توجه گردشگران قرار گرفت و به تبع آن اماکن تاریخی و فرهنگی و موزههای پایتخت در مدت تعطیلات مملو از گردشگر و بازدیدکننده بود. پیشبینی میشود نوروز ۱۴۰۲ هم سفرهای داخلی رشد چشمگیری داشته باشد و تهران به عنوان یکی از اولویتهای انتخاب برای سفر و مقصد اصلی گردشگران قرار گیرد.
برج آزادی تهران یکی از نمادها و جاذبههای گردشگری پایتخت ایران است. بسیاری از گردشگران تهران به دلیل مجاورت این سازه بینظیر با فرودگاه بینالمللی مهرآباد، هنگام ورود با یکی از محبوبترین مکانها برای عکاسی آشنا میشوند. این برج با معماری زیبا و منحصربهفرد خود در قلب میدان آزادی شهر تهران در اصلیترین مبدأ ورودی و خروجی شهر قرارگرفته است که همهروزه مسافرتهای درونشهری و برونشهری بسیاری از طریق آن صورت میگیرد از همین رو آن را دروازه غربی شهر بهحساب میآوردند.
در سال ۱۳۴۵ خورشیدی طرح یک نماد معرف تمدن ایران بین معماران ایرانی به مسابقه گذاشته شد که نهایت طرح مهندس امانت فارغالتحصیل دانشگاه تهران برنده و برای ساخت انتخاب شد و توسط گروه مهندس محمد پورفتحی ساخته شد. عملیات احداث بنای برج آزادی در ۱۱ آبان ۱۳۴۸ خورشیدی آغاز و پس از ۲۸ ماه کار در ۲۴ دیماه ۱۳۵۰ بانام برج شهیاد به بهرهبرداری رسید.
در روز افتتاح این برج برای نخستین بار از منشور کوروش کبیر (نخستین نوشتار حقوق بشر جهان) نیز در این مکان پردهبرداری شد. امروزه این سازه زیبا بهعنوان یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری تهران به شمار میرود. این برج، در ۲۶ اسفندماه سال ۱۳۵۰ هجری شمسی، به پیشنهاد مدیرکل حفاظت آثار باستانی و بناهای تاریخی توسط وزیر فرهنگ و هنر وقت، در لیست آثار ملی ایران ثبت گردید
برج آزادی که در ایران نمونهای از نماد و نشانههای شهری شده است، دارای معماری شاخص تلفیقی از معماری دوران ساسانی، هخامنشی و معماری اسلامی میباشد بهگونهای که قوس اصلی درون برج مربوط به دوران ساسانی، خطوط موازی پایهها مربوط به سبک هخامنشی و قوس بالایی مربوط به معماری اسلامی است. حسین امانت شاخصههای معماری ایرانی نظیر بادگیر، چهارطاقی، باغ ایرانی، بازار ایرانی، روشن دان و کاشیکاریهای چشمنواز را در طراحی این سازه آورده است تا زیباییهای آن را دوچندان نماید و گردشگران با تماشای آن متوجه فرهنگ و تمدن ایرانی شوند.
مساحت زیربنای این میدان ۷۸ هزار مترمربع است و بنای آن بهصورت دروازهای به ارتفاع حدود ۴۵ متر ا از سطح زمینساخته شده است که پنجمتر آن داخل زمین استقراریافته است طاق آن از سطح زمین ۲۳ متر فاصله دارد و دارای هشت بخش مجزاست. عرض پایهی این بنا ۶۴ متر است در میدان ۶۵۰۰۰ مترمربع بهصورت زیبا باغچهبندی و گلکاری شده است. در ساخت برج از ۲۵ هزار قطعهسنگ مرمر جوشقان اصفهان و ۹۰۰ تن آهن استفادهشده است.
در این برج ۴ نما در نظر گرفتهشده که بهصورت دوبهدو با یکدیگر متقارن هستند؛ البته نماهای اصلی مربوط به سمت غربی و شرقی آن است که توجه بیشتری را به خود معطوف میکنند. برج آزادی از چهار طبقه تشکیلشده که دارای دو راهپله با ۲۸۶ پلکان و چهار آسانسور است. در ساخت درهای اصلی این اثر از سنگ گرانیت همدان استفادهشده است و سنگهای طبقه همکف و طبقات برج نیز از سنگهای معدن مروارید کردستان استخراجشدهاند. در محوطهی زیرین برج چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه نیز قرارگرفته است.
برج آزادی در تهران، میدان آزادی، از غرب به بزرگراه شهید لشگری، از شرق به خیابان آزادی، از جنوب به بزرگراه سعیدی و از شمال به بزرگراه جناح محدود است.