به گزارش ایرنا، محمدمهدی فداکار روز چهارشنبه در همایش ارتباط واحدهای کوچک و بزرگ استان کرمان افزود: شرکت های بزرگ استان اکنون به تک درختی در کویر تبدیل شده اند، به عنوان مثال شرکت مس ۵۰ سال است که در رفسنجان قرار گرفته و هیچ چیزی در اطراف آن شکل نگرفته است.
وی با بیان اینکه باید زنجیره تولید را تا بازار فروش در استان کرمان ایجاد کنیم اظهار داشت: شرکت گل گهر و گهر زمین مقداری توسعه بیشتری نسبت به شرکت مس داشتند و تمامی این شرکت ها باید بیشتر پای کار توسعه استان بیایند.
فداکار تصریح کرد: تک درخت(اشاره به واحدهای بزرگ استان کرمان) باید به جنگلی انبوه از واحدهای کوچک و متوسط تبدیل شود و در این زمینه شرکت های کوچک شکل گیرند.
به گفته وی پویایی اقتصاد به اتصال زنجیره ها و اقتصاد شبکه ای است که هرچقدر این شبکه گسترده تر باشد، اقتصاد کشور آسیب پذیری کمتری دارد.
فداکار افزود: براساس برآوردها در حوزه فولاد ۳۰۰ مورد صنایع جنبی می تواند در استان کرمان شکل گیرد اما ما حتی یک مورد از تولیدات نسوزهای صنعت فولاد را در کرمان تولید نمی کنیم؛ چرا واحدهای بزرگ در این حوزه کمک نمی کنند؟ چرا در حالی که معادن غنی زغال سنگ داریم، آن را وارد می کنید؟
وی یادآور شد: برخی واحدهای صنعتی در دیگر استان ها ۴۰۰ میلیون دلار زغال سنگ وارد می کنند اما ما زغال در استان کرمان داریم و روی آن سرمایه گذاری نمی شود.
استاندار کرمان با اشاره به ظرفیت های صندوق پژوهش فناوری گفت: شرکت های دانش بنیان نیز در این راستا باید پای کار بیایند.
وی ابراز داشت: بخشی از حساب های شرکت های معدنی در استان است و برخی شرکت ها مثل میدکو که این حساب ها را نیاوردند، شرایط خاص دارند و مابقی شرکت ها امیدواریم از انتقال حساب ها حمایت کنند، ضمن آنکه ضرورتی ندارد پول شما در بانک هایی باشد که به مردم کمکی نمیکنند.
فداکار گفت: شرکت ها در حوزه آب کمک خوبی کردند اما نیاز آنان از خارج از استان تامین می شود.
وی ادامه داد: بنگاه های اقتصادی استان کرمان همچنین در تولید برق و انرژی خورشیدی کمک کردند زیرا زیان قطع برق رسانی به آنان بیش از هزینه تولید آن است؛ تولید انرژی خورشیدی را براحتی می توانیم باتوجه به مزیت های نسبی در استان پیش ببریم.
پهنه بیشتری به استان اختصاص یابد
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: ایمیدرو و زمین شناسی خود اکتشافات می کنند، پهنه ها به مزایده گذاشته می شود و باید حتما پهنه بیشتری به شرکت های استان کرمان اختصاص یابد تا کار آنان تقویت شود.
وی با بیان اینکه بحث محیط زیست معادن نیز پیگیری می شود گفت: با توجه به هدف گذاری تولید چهاربرابری شرکت ملی مس، ظرفیت سازی لازم باید از هم اکنون برای تامین نیازهای این شرکت در دیار کریمان فراهم شود.
فداکار با بیان اینکه شرکت ها به جای پرداخت وام باید برای تامین و تولید مسکن کارمندان کمک کنند تصریح کرد: شرکت های بزرگ نیروی انسانی شرکت های کوچک را می بلعند، این کار اشکالی ندارد اما حداقل قطعه های مورد نیاز خود را از آنها تهیه کنند.
استاندار کرمان ابراز داشت: شرکت های محلی باید تقویت شوند، دلیلی ندارد که برخی واحدهای کوچک و متوسط ظرفیت خالی داشته باشند؛ عده ای از صاحبان این شرکت ها خانه خود را فروخته اند و به تولید روی آورده اند لذا شرکت های بزرگ استان باید به آنان کمک کنند، کاری کنید که خیر شما در استان جاری باشد.
به گزارش ایرنا همچنین در این آیین تفاهم نامه همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان و شرکت فولاد زرند ایرانیان برای همکاری در تامین قطعات مورد نیاز این شرکت منعقد شد.