تهران- ایرنا- همسر شهید «محمدعلی رجایی» رئیس جمهور اسبق ایران گفت: باید نسبت به هر چیزی نظیر مسائل اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی متناسب با شرایط و زمان حال موضع گیری کرد و فضای جامعه را در نظر بگیریم که پذیرای چه نوع حرفی است؛ آیا پاسخگوی نیازهای روحی و روانی جوانان است.

عاتقه صدیقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: اکنون از طریق رسانه ها مسائل اخلاقی و معنوی زیاد مطرح می‌شود مثلا می گویند دعا کنید تا مستجاب شود اما به قول عارفی چون برخی افراد لقمه حرام خورده اند، دعاهایشان مستجاب نمی شود اما جوانان با این حرف ها قانع نمی شوند این مسئله را باید در بعد اجتماعی، جامعه شناسی و روانشناسی و اثراتی که روی نفس انسان می گذارد، عنوان کرد به عنوان مثال در این زمینه باید گفت: اگر انسان از صمیم قلب دعا کند کمترین اثر آن تاثیر بر روی نفس است.

افرادی که مسائل اخلاقی را عنوان می کنند، خود به آن عمل نمی‌کنند

وی افزود: بارها در مورد ابعاد معنوی و اخلاقی روشنگری شده اما افرادی که این مسائل را عنوان می کنند، خود به آن عمل نمی کنند. چه اتفاقاقی افتاده است که همه در این زمینه صحبت می کنند اما کسی عمل نمی کند.

صدیقی ادامه داد: دو نسل قبل گوش های خود را گرفته اند که به حرف کسی گوش ندهند اما اگر نسل جوان به مسائل بپردازند شاید گوش شنوایی باشد.

وی توضیح داد: باید مسائل برای جوانان به شیوه های جدید مطرح شود، خواندن و تعریف کردن با یافتن و رسیدن متفاوت است ما باید به معنی مطالب برسیم و آن نیازمند اندیشیدن است.

همسر شهید رجایی تاکید کرد: مسائل نباید از هدف عالی که همان سیاسی و اجتماعی است به دور باشد وقتی سیاست از دیانت جدا شود چیزی از آن باقی نمی ماند و گرفتاری ما همین موضوع است و این مسئله ریشه در خودمحوری دارد.

صدیقی افزود: همه به دنبال خواسته‌های خود هستند درحالیکه باید با گفت وگو و تحقیق به حقیقت دست یافت. باید نسبت به هر چیزی نظیر مسائل اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی متناسب با شرایط و زمان موضع گیری کرد و فضای جامعه را در نظر بگیریم که پذیرای چه نوع حرفی است و نیازهاتی روحی و روانی جوانان چیست.

ما باید ما شویم

صدیقی تصریح کرد: مردم اگر خودسازی نکنند حاکمان برای آنها کاری نمی‌کنند، اگر اخلاق اصلاح نشود گرفتاری ها از بین نمی رود. ما باید ما شویم.