به گزارش ایرنا بهنام کرمی روز چهارشنبه در همایش ملی مدیریت شبکههای آبیاری و زهکشی که در دانشگاه شهیدچمران اهواز در جریان است بیانکرد: اقتصاد ما بر پایه محیط زیست است که با در اولویت قراردادن این اصل توسط دستگاههای اجرایی و صنایع شاهد ایجاد فصل مشترکی بین جامعه و محیط زیست خواهیم بود.
وی افزود: کارگروه محیط زیست در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با عضویت متخصصان شاغل در واحدهای هشت گانه این شرکت تشکیل شده و از جایگاه پراهمیتی برخوردار است که بهطور مرتب مسائل این حوزه را رصد میکنند.
کاشت بیش از چهار میلیون اصله نهال در مجموعه های توسعه نیشکر خوزستان
مدیر تحقیقات محیط زیست موسسه تحقیقات نیشکر در بخش دیگری از سخنان خود بیانکرد: صنایع نیشکر برای تولید پایدار، مدیون تالاب شادگان است و قطعا تمام اقدامات لازم برای حفاظت از این زیستگاه طبیعی را در دستور کار دارد.
وی افزود: بیش از چهار میلیون اصله نهال در مجموعه توسعه نیشکر و واحدهای هشتگانه کاشته شده که در کنار مزارع موجود، سطح سبز قابل توجهی در استان خوزستان تشکیل شده است.
هیچ گونه آفت کشی در مزارع شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی انجام نمیشود
مدیر تحقیقات محیط زیست موسسه تحقیقات نیشکر گفت: رودخانه کارون حدود پنج میلیون نفر جمعیت شهری و روستایی را تحت پوشش قرار میدهد و عامل حیات خوزستان است لذا مسائل محیط زیستی آن برای صنعت نیشکر از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: باتوجه به اینکه در مزارع شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هیچگونه آفت کشی و قارچ کشی انجام نمیشود؛ بیش از ۲۱ میلیون زنبور در سطح مزارع واحدهای تولیدی رها سازی شده که کمک ویژه ای به حوزه کشاورزی محسوب میشود.
تولید روزانه بیش از هشت هزار مترمکعب فاضلاب صنعتی در واحدهای نیشکر خوزستان
کرمی گفت: تمام مجموعههای کشت و صنعت نیشکر در استان، دارای شبکه جمع آوری فاضلاب صنعتی و تصفیه خانههای صنعتی هستند به گونهای که در طول روز حدود هفت هزار و ۱۴۰ مترمکعب پساب تصفیه شده و هشت هزار و ۴۰۰ مترمکعب فاضلاب صنعتی ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه تعمیرات و نگهداری شبکههای آبیاری و زهکشی واحدها کاملا بروز است افزود: علاوه بر پایش آنلاین و برخط از سوی محیط زیست، آزمایشگاههای مورد تایید محیط زیست بدون اطلاع قبلی از واحدهای نیشکر نمونه برداری میکنند که خوشبختانه تمام شاخصهای مدنظر این سازمان در شرکتهای کشت و صنعت نیشکر رعایت شده است.
تولید سالانه ۳۳ میلیون لیتر الکل در خوزستان
مدیر تحقیقات محیط زیست موسسه تحقیقات نیشکر در ادامه به فعالیت کارخانه الکلسازی اشارهکرد و افزود: این کارخانه سالانه ۳۳ میلیون لیتر الکل و ۱۰ هزار تن خمیرمایه تولید میکند که منجر به بازیابی هفت هزار و ۵۰۰ تن دیاکسید کربن میشود.
وی افزود: فعالیت الکل سازی در اپیدمی کرونا، یک ساعت هم توقف نداشت و فرایند تولید با تمام ظرفیت در این شرکت انجام شد.
کرمی تولید زغال، بسته بندی پوشال، تولید کمپوست، دستگاه تصفیه روغن، مجوز کارخانه اوسانس را از جمله اقدامات شرکت کشت و صنعت نیشکر عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای شرکت توسه نیشکر، کاهش ۱۵۰ درصدی مصرف روغن در بازه ۶ ماهه است.
وی افزود: در حال حاضر ۳۰ درصد برداشت سبز در شرکتهای توسعه نیشکر انجام میشود که برای افزایش این میزان به راندمان های جدیدی نیاز داریم.
مدیر تحقیقات محیط زیست موسسه تحقیقات نیشکر گفت: ما آلودگی بصری داریم اما این آلودگی در حد ایجاد بیماری در بین افراد نیست.
گفتنی است هشت واحد توسعه نیشکر در استان خوزستان مشغول فعالیت بوده که بیش از ۴۰ درصد شکر کشور را تامین میکنند.