اعظم اسماعیلی که به همراه همسرش از هفت سال پیش اقدام به تاسیس نخستین گروه تخصصی طراحی و اجرای کارگاههای هنری برای انواع سوزندوزیها کرده، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: با راهاندازی گروه، خیلی از بانوان که سرپرست خانواده هستند و به سختی کسب درآمد میکردند این کسب و درآمد برای آنها آسانتر شده است.
وی فرسودگی جسمی هنرمندان در حین انجام کار را یکی از علتهای پیشرفت نکردن هنرهای سنتی و نابودی آنها عنوان کرد و گفت: این کارگاه تمام بار اضافی را از هنرمند کاسته و
مسیری که در یک ماه باید می پیمودند تا هنری را عرضه کنند به یک هفته رسیده است.
اسماعیلی اظهار داشت: ابزارها، نیاز اصلی برخی هنرهاست و برای برخی هم نیازی جانبی است. در همه جای ایران اعم از شهرها و روستاها انواع سوزندوزیها را داریم که میتواند از این مزیت بهرهمند شوند اما هنوز هم کافی نیست و در خیلی از جاهای ایران شناختی از این امکان ندارند.
وی گفت: مواد اصلی کار ما چوب است که از کشورهای خارجی وارد میشوند که به خاطر افزایش قیمت دلار تامین آن سختتر شده و برخی از کشورها اجازه ورود آن به ایران را هم نمیدهند.
به گفته اسماعیلی، برای سوزندوزی، ابزار باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا هنرمند را در حین کار اذیت نکند.
وی تاکید کرد: اگر دولت حمایت کند این صنعت آنقدر جای پیشرفت و گسترش دارد که میتواند علاوه بر اشتغالزایی از خروج ارز به خارج از کشور هم جلوگیری کند.پ
اسماعیلی گفت: اگر این صنعت گروه بازاریابی حرفهای داشته باشد که نیازها در مناطق مختلف جهان را شناسایی و بسته به آن با هنرمندان در ارتباط باشد و کارگروهی تشکیل دهند که همه هنرمندان عضو شده و از این طریق با هم در ارتباط باشند، این اقدامها میتواند برای ارزآوری به کشور کمک کند، این هنر جهانی شود و هنرمندان بتوانند از هنر خود بهره ببرند.
وی خواستار حمایت دولت شد و افزود: چون کار ما خدمت رسانی به هنرمندان است و امیدوارم این اتفاق خیلی زود بیفتد.