به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدی بخش روز چهارشنبه در حاشیه قرارگاه تاکتیکی پدافند پرتوی شهرستان ری برای مانور سقوط هواپیمای حامل مواد پرتوی در جمع خبرنگاران افزود: برگزاری این مانور از برنامه های مصوب سازمان هواپیمایی کشور و از الزاماتی است که سازمان هواپیمایی کشوری بین المللی (ICAO) برای همه کشورها تعیین می کند.
وی یادآورشد: برگزاری چنین رزمایش و مانوری امسال از جمله برنامه های سازمان هواپیمایی کشور بود که بر همین اساس رزمایش ترکیبی و تخصصی را بر مبنای الزامات ایکائو و چک لیست ها مبتنی بر برنامه ریزی های بسیار دقیق بخشی و فرا بخشی با هماهنگی با نهادهای امنیت، نظامی و انتظامی و بخش انرژی اتمی امداد و نجات و فرودگاه امام و مرکز کنترل فضایی کشور و دیگر دستگاه های کشوری اجرا شد.
محمدی بخش اظهارداشت: این رزمایش به دلیل ترکیبی بودن دارای ابعاد پیچیده ای از نظر سانحه هوایی، حمل مواد خطرناک و رسیدگی به هر کدام بر اساس چارچوب های مختص به خود و پیمان های بین المللی تعیین شده بود که نقاط ضعف و قوت شناسایی شد و بر اساس آن چک لیست ها را اصلاح می کنیم و بهبود می بخشیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشور گفت: اینگونه مانورها بر اساس آن شرح وظایف هر کدام از دستگاه ها و عملکرد به موقع و براساس دستورالعمل های اصلی و تعیین فرمانده میدان انجام می گیرد که امروز شاهد یک هماهنگی قوی و برنامه ریزی دقیق بودیم و به اهداف از پیش تعیین شده دست یافتیم.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین نقطه قوت، هماهنگی دستگاه ها و انتشار اطلاعات از مجاری قانونی، سرعت عمل و همچنین دستورات اجرایی است که در حین کار انجام شد و در بخش آلودگی حضور تیم های عملیاتی و موثر از طرف دستگاه های مختلف، بیان توانمندی ها و تجمیع این توانمندی ها در یک صحنه از دیگر نقاط قوت مهم بود.
محمدی بخش ادامه داد: همه مسئولان در همه بخش ها در حوزه های گوناگون با یک چک لیست مرتب و دقیق و شرح وظایف حضور پیدا کردند و کاری که امروز انجام شد، برای همه مجموعه ها یک درس میدانی و عملیاتی و یک تجربه بسیار مفید بود.
به گزارش ایرنا، رزمایش پدافند پرتوی همراه با سقوط هواپیمای فرضی صبح چهارشنبه (۱۰ اسفند ۱۴۰۱) با مشارکت نهادهای کشوری و با محوریت فرمانداری شهرستان ری و باهدف مواجهه با سانحه هوایی و نحوه برخورد دستگاه های امدادی و خدماتی با چنین حوادثی در بخش فشافویه شهرستان ری برگزار شد.