به گزارش خبرنگار ایرنا، صالح محمدی شامگاه چهارشنبه در نشست حفاظت و مدیریت منابع استان گیلان افزود: همچنین پنج تن بذر کیان در مناطق پرتنش آبی در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد که البته کشاورزان هنوز با ین بذر به دلیل اینکه تازه به ارقام اصلاح شده پیوسته، آشنا نیستند.
وی ویژگی این بذر را عدم نیاز به آبیاری در ۳۰ روز پایانی فصل کشاورزی عنوان کرد.
وی استفاده از کود پتاس، فسفات و ازته را از دیگر راهکارهای برای مقابله با خشکسالی عنوان و اظهار کرد: ۳۲ هزار و ۳۴۱ تن از انواع این کودها برای استان در حال تدارک است؛ ضمن اینکه قرار است کاهش قیمت کود پتاسه را ظرف روزهای آینده داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از یکپارچه سازی و تسطیح ۵۰۰ هکتار اراضی قبل از فصل زراعی خبر داد و گفت: این میزان در پنج شهرستان آماده تحویل به کشاورزان است.
وی همچنین با بیان اینکه هم اینک یکصد میلیون متر مکعب آب در شالیزارهای استان موجود است از کشاورزان خواست از زدن شخم عمیق در زمین های خود پرهیز کنند و فقط با احتیاط شخم و شیارهای سطحی را انجام دهند.
وی تاکید کرد: رطوبت خاک باید حفظ شود تا به تنش نرسیم و بتوانیم با کمترین تنش سال زراعی را پشت سر بگذرانیم.
اراضی خارج از شبکه سفید رود هر چه سریعتر نشاء را آغاز کنند
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان نیز اظهار داشت: از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار استان، آب کشاورزی ۱۷۱ هزار هکتار از سد سفید رود و ۶۶ هزار هکتار به صورت سنتی تامین می شود.
وحید خرمی افزود: از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب نیاز آبی استان حدود سه میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف می شود.
وی با اشاره به اینکه امروز ذخیره سد سفیدرود حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است، گفت: این میزان به صورت نرمال در این مقطع زمانی باید ۷۵۰ میلیون متر مکعب باشد.
بارش ها در گیلان ۲۵ درصد کاهش یافت
مدیرکل هواشناسی گیلان نیز گفت: استان گیلان با ۴۵۶ میلیمتر بارش نسبت به بلند مدت ۲۵ درصد کاهش را نشان می دهد و حوضه آبریز سفیدرود نیز با ۱۱۴ میلیمتر نسبت به بلند مدت بیانگر ۳۸ درصد کاهش است.
محمد دادرس افزود: بیشترین کاهش ماهیانه نیز تا دهم اسفند؛ طی آبان ماه با کاهش ۴۵ درصدی نسبت به بلند مدت اتفاق افتاده است.
وی پیش بینی کرد که بارندگی برای پانزده روز آینده، در استان اندک اما طی فروردین ماه نرمال باشد.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.