به گزارش ایرنا، آنها یکدل و متحد در پایین و بالای شهر هر کجا که باشد با عشقی مثال زدنی درِ بطریها را جمع آوری کرده، میفروشند و مبلغ حاصل از فروش را صرف خرید ویلچر برای معلولان نیازمند شهر و دیارشان میکنند.
«ایده جمع آوری درِ بطری به چند سال قبل و زمانی بر میگردد که یک خانم گردشگر ایرانی با این موضوع در کشور ترکیه آشنا شد او پس از بازگشت به ایران نخستین پویش مردمی جمع آوری درِ بطری را در شهر تبریز راه اندازی کرد و خوشبختانه با گذشت زمان این ایده مورد استقبال حامیان محیط زیست و حتی خیرین قرار گرفت»
موسس گروه جهادی فعالان محیط زیست ارومیه و فعال محیط زیست است و در این خصوص میگوید: درهای بطری رها شده روی زمین شاید به کار کسی نیاید ولی اگر جمع شود به کار معلولان میآید.
لودریک یوحنا افزود: درِهای بطری تجزیهپذیر نیستند و برای قرنها در طبیعت باقی میمانند به همین خاطر میتوان با جمعآوری این درِها و فروختن آن به کارگاههای بازیافت، هم به حفظ محیط زیست کمک کرد و هم با پول به دست آمده برای نیازمندان معلول، ویلچر خرید این مثل یک تیر و دو نشان میماند و در نهایت کار با ارزشی است.
وی یادآور شد: درِهای بطری جنس خالص و مرغوبی دارند و فضای کمی اشغال میکنند. مثلا ۳۰۰ کیلوگرم درِ بطری فقط یک فضای دو در یک را اشغال میکند و حمل این درِها برای پویش خیلی راحت است.
به گفته وی، این درِها پس از قرار گرفتن در چرخه بازیافت، برای ساخت لوازم اداری و تجاری استفاده میشوند البته جنس درِ بطری با جنس خود بطری متفاوت است هرکدام نقطه ذوب متفاوتی دارند و اگر در دستگاهی با یک دمای ذوب قرار بگیرند، برای دستگاه مشکل فنی رخ میدهد.
این فعال محیط زیست ادامه داد: درهای بطری اندازه کوچکی دارد ولی اثرات تخریبی زیادی برای محیط زیست ایجاد میکند.
یوحنا اظهار کرد: پویش جمعآوری درِهای یا دشده موضوع غریبی برای مردم نیست آنچه ما در ابتدا انجام دادیم تشکیل یک گروه تلگرامی بود و از طریق اطلاعرسانی توانستیم نگاه بسیاری از مردم را به پویش جلب کنیم و با همکاری و همراهی بسیاری از علاقهمندان، مخازنی که مخصوص درهای بطری بود را در مکانهایی مثل دانشگاه، مدارس، تالارهای پذیرایی و باشگاههای ورزشی نصب کردیم.
وی ادامه داد: هر کدام از این مخازن ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ درِ بطری را دارد و هر زمان که پُر شود، مسوول آن مکان جهت تخلیه با اعضا تماس میگیرد.
پویش برای اولینبار از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه شروع شد و با کمکهای مادی و معنوی سازمان مدیریت پسماند شهرداری و شورای اسلامی شهر ارومیه توانستیم مخازن جمعآوری درِهای بطری را تهیه کنیم بدون شک این پویش ادامهدار خواهد بود.
یوحنا گفت: با پول حاصل از فروش سری اول پویش، اولین ویلچرها را خریداری کرده و به معلولان زلزله زده خوی، خانه سالمندان حضرت یوسف(ع) و مدرسه استثنایی عرصه تلاش اهدا کردیم.
وی یادآور شد: حمایت و حفاظت از محیط زیست در شرایط فعلی که با مشکلات عدیده محیط زیستی مواجه هستیم، موضوعی اجتنابناپذیر است و بسیاری از کشورها طی چند دهه گذشته اقداماتی در این خصوص انجام دادهاند ولی یا کافی نبوده و یا اثرگذاری لازم را نداشته است بنابراین با درک این موضوع و آگاهی از ناکافی بودن اقدامات انجام گرفته از سوی دولتها، پویشهای مردمی رفته رفته شکل گرفتند و در گوشه و کنار دنیا دست به کار شدند.
نماینده گروه جهادی فعالان محیط زیست ارومیه تاکید کرد: شهروندان ارومیهای هم میتوانند در این پویش مشارکت کنند و درِهای بطری پلاستیکی جمعآوری شده خود را به نزدیکترین محل معرفی شده تحویل دهند.
یوحنا افزود: مردم جهت آگاهی از نشانی آشیانهها، همکاری با پویش اخیر و عضویت در گروه تلگرامی این پویش میتوانند با شماره ۰۹۳۵۴۲۶۵۴۰۴ تماس بگیرند.
مبلغ حاصل از فروش درِ بطریها صرف امور مربوط به حفاظت از محیط زیست، کمک به نیازمندان و موسسات خیریه خواهد شد.