«عزتالله آمری» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۸۰۰ چاه آب کشاورزی استان باید طبق برنامه تدوین شده در استان مرکزی به کنتور برقی مجهز شوند که تاکنون ۵۰ درصد آن محقق شده است.
وی با بیان اینکه، این اقدام در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی مصرف آب بر روی چاههای کشاورزی است، ادامه داد: کنتورهای هوشمند، میزان برداشت آب از هر چاه را مطابق پروانه بهرهبرداری و حجم برداشت سالانه تنظیم میکند و ضمن جلوگیری از اضافه برداشت، میزان آب استحصال شده چاهها نیز اندازهگیری میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی گفت: افت سطح آب سفرههای زیرزمینی استان به دلیل استمرار خشکسالی در سالهای اخیر ادامه دارد و نصب کنتورهای هوشمند به عنوان راهبرد جدی در مدیریت منابع آب دنبال میشود.
آمری، مدیریت مصرف، برداشت مجاز، تغییر اقلیم و بارش نزولات جوی را از راهکارهای مهم در رفع مشکل پدیده کمآبی در استان مرکزی عنوان کرد.
وی بیان کرد: قانون تسریع در برقی کردن چاههای کشاورزی بر رعایت زمان مقرر در بهرهبرداری از چاههای کشاورزی تاکید کرده است.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی از شرکتهای زیر مجموعه وزارت نیرو است که وظیفه مدیریت، مطالعه، توسعه، حفاظت و بهرهبرداری بهینه از منابع آب و ایجاد و توسعه، بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات و سازههای آبی را برعهده دارد.