احمد نوری، روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: حوزه هنری پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب، خود را مُوظف به تولید آثار در زمینه دفاع مقدس و ادبیات پایداری و همچنین مُنبعث از زیست بوم فرهنگ و هنر اصفهان، تولید فیلمهای شهدای دفاع مقدس میداند.
وی اظهار داشت: این استان در دوران دفاع مقدس نزدیک به ۲۴ هزار شهید تقدیم کشور کرد که بسیاری از آنها شهدای شاخص، فرماندههان و سرداران بزرگ هستند.
رئیس حوزه هنری اصفهان تصریح کرد: با این وجود، هنوز بخوبی و در شان این شهدای گرانقدر به معرفی آنها در سطح استان، کشور و عرصه بینالملل پرداخته نشده است.
وی با انتقاد از کم کاری این نهاد در کنار تمام نهادهای مُتولی برای معرفی رشادت شهدای دوران دفاع مقدس گفت: بر این اساس، حوزه هنری از سال گذشته در زمینههای تصویری و مکتوب، بیش از ۲۰ کتاب در باره شهدا تولید کرده که در کنار آن، نماهنگ، فیلم مُستند و کوتاه نیز تهیه شده ست.
نوری خاطرنشان کرد: این نهاد درصدد است تا سال آینده حداقل ۲ تا ۳ مُستند در باره شهدای شاخص اصفعهان که روایتشان جذاب و قابل گفتوگو برای نسل امروز باشد، تهیه کند.
وی یادآور شد: هدف از تولید آثار مورد نظر این است که بگوییم این شخصیتها، دست یافتنی و معاصر هستند و میتوان شجاعت، دلاوری و اخلاق مدیریتی آنها در زمان جنگ را سرلوحه خود قرار داد.
تولید و اکران فیلم مُستند "آستین خالی"، روایتی کم نظیر از سردار حاج حسین خرازی
رئیس حوزه هنری اصفهان در ادامه به تولید فیلم موسوم به "آستین خالی" بعنوان مجموعهای مُستند از "حاج حسین خرازی" اشاره کرد که توسط فیلمسازان جوان، مومن، انقلابی، کاربلد و حرفهای استان تهیه و تولید شده و فردا (جمعه) همزمان با سالگرد شهادت شهید خرازی، در سینما ساحل اصفهان اکران میشود.
وی با بیان اینکه این ایده در راستای معرفی شهدای شاخص اصفهان توسط فیلمسازان جوان اصفهان بعنوان یک "مستند پُرتره" خوب ارائه شده است، گفت: حسین خرازی شهیدی است که خیلی کمتر در باره آن مُستند خوب و کامل تولید شده و بطور عموم مُستندات ساخته شده قبلی هم، گفت و گوهایی بوده که با سرداران و فرماندههان زمان جنگ صورت گرفته است.
نوری، رویکرد حوزه هنری در تولید این مستند را روایت دوستان نزدیک آن سردار شهید عنوان کرد که در پُست های بیسیمچی، راننده یا در بهداری و آشپزخانه لشکر در کنار حاج حسین بودند.
وی افزود: خاطرات و روایات آن افراد در تهیه و تولید این فیلم شنیده و به تصویر کشیده شده است و آنها کسانیاند که روایت های نابی از زندگی این شهید داشتند و خیلی از آنها نیز در ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر جلوی دوربین نیامده و جایی مصاحبه نکردهاند.
این مسوول فرهنگی، از جمله ویژگی های ان فیلم مستند را بیان عامیانه و رفاقتگونه راویان، وجود آرشیو فیلم و عکس قوی و کمنظیر و تهیه این مجموعه توسط نسلی عنوان کرد که نه جنگ دیده و نه اطلاعات کاملی از این شخصیتها رادمرد داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: در کنار نمایش این مستند در سینما ساحل با حضور عموم مردم و تعداد بسیاری از رزمندگان و سرداران، ویژه برنامه سالگرد شهید خرازی نیز با دعوت از سردار "حسین اشتری" فرمانده سایق فرماندهی انتظامی کشور برگزار می شود.
تولید ۳۱ فیلم کوتاه برای جشنواره "فیلم ۱۰۰"
رئیس حوزه هنری اصفهان همچنین با اشاره به جدی بودن عرصه فیلمسازی در اصفهان و وجود فیلمسازان جوان،حرفهای و باانگیزه در این استان گفت: بر این اساس در مدت ۳۰ روز، ۳۱ فیلم کوتاه برای حضور در جشنواره کشوری "فیلم ۱۰۰" که محصول حوزه هنری است، تولید شد.
وی افزود: جشنواره "فیلم ۱۰۰" جشنوارهای قدیمی است که آیین اختتامیه سیزدهمین دوره آن فردا(جمعه) در تهران برگزار میشود که البته در سالهای اخیر بدلایلی از جمله شرایط کرونایی کشور تعطیل شده بود.
به گفته وی، در این جشنواره فیلمسازان باید آثاری در قالب داستان، مُستند و انیمیشن در مدت یکصد ثانیه بسازند و با مهارت خاصی، پیام پایانی خود را به بینندگان انتقال دهند.
نوری با اشاره به وجود استعدادهای خاص در زمینه فیلم سازی در اصفهان گفت: اگر به این افراد عرصه داده شود میتوانند در آینده فیلمها و سریالهای با محتوایی تولید کنند.
وی افزود: پس از این فراخوان حدود ۱۳۰ طرح به دبیرخانه جشنواره در اصفهان ارسال شد که بیانگر عطش و استعداد بالا در بین فیلمسازان این خطه است.
این مسوول فرهنگی یادآور شد: حوزه هنری استان در مدت یک ماهی که فیلمسازان جوان در تلاش برای تولید فیلم های یکصد ثانیهای بودند اقدام به برگزاری کارگاه توانمندسازی و انتقال تجربه با تدریس "سیدمحمدرضا خردورزان" از اساتید حرفهای سینمای ایران به مدت سه روز حین تولید این فیلمها کرد.
وی، ایجاد فضابرای ارائه مشاوره به فیلم سازان با حضور مربیان و افراد باتجربه و همچنین دعوت از ۳۱ گرافیست برای تهیه پوستر این آثار در قالب یک کارگاه ۲ روزه را از تلاشهای حوزه هنری استان برای توانمندسازی و ارائه کارهای جذاب فیلم سازان به این جشنواره عنوان کرد.
نوری، همچنین با اشاره به راهاندازی باشگاه "فیلم مهر" توسط حوزه هنری در ماههای اخیر گفت: جوانان فیلمساز با حمایت حوزه هنری، در این باشگاه آموزشهای لازم را فرا میگیرند و در مسیر هنری خود حرفهایتر و توانمندتر میشوند.