به گزارش خبرنگار ایرنا، این جشنواره با حضور کار آفرینانی از سراسر کشور با برپایی نمایشگاه های صنایع دستی، پوشاک، غذاهای محلی، سوغات، هدایا و نظایر آن برپا شده است.
در این جشنواره که به مناسبت اعیاد شعبانیه، عید نوروز و ماه مبارک رمضان به مدت ۲۰ شب در جزیره قشم سرزمین عجایب هفتگانه خلیج فارس در حال برگزاری است، چهره های شاخص و تاثیرگذار هر یک از اقوام معرفی و تقدیر شده و هر قومی این فرصت را می یابد که فرهنگ خود را به معرض نمایش بگذارد و قوم خود را به لحاظ مختصات فرهنگی، تاریخی و نظایر آن را معرفی کند.
ایجاد فضای شادی و نشاط در جامعه همزمان با مناسبت های مذهبی و ملی یادشده، باز شناساندن ویژگی های اقوام مختلف ایرانی به جوانان و نوجوانان و تقویت هویت ملی از دیگر اهداف سومین جشنواره وحدت اقوام ایرانی و سومین نمایشگاه «ایران عزیز» در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس به میزبانی جزیره قشم است.
این جشنواره با ۱۵۰ غرفه، ضمن ایجاد شادی و نشاط در میان جامعه، زمینه ای برای آشنایی مردم هر منطقه با فرهنگ و آداب و رسوم اقوام مختلف ایران زمین همچون اقوام لُر، کُرد، آذری، بلوچ، ترکمن، گیلکی، مازنی، عرب، بختیاری، قشقایی و خطه جنوب کشور است.
اجرای موسیقی های بومی، مولودی خوانی، اهدا جوایز، اجرای سرود های ملی - مذهبی، دعوت از مجریان و میهمانان سراسر کشور و همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی، راه اندازی غرفه های نمایشی برای ارایه محصولات و هنرهایی مانند خطاطی، نقاشی، طراحی و نظایر آن از برنامه های دیگر طراحی شده در این جشنواره است.
علاقه مندان برای بهره بردن از برنامه های جشنواره وحدت اقوام ایرانی و سومین نمایشگاه «ایران عزیز» می توانند به کمپ آفتاب ۲ شهر قشم واقع در ساحل جنوبی این جزیره در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس مراجعه کنند.
در آیین افتتاح این جشنواره وحدت اقوام ایرانی، افشار فتح الهی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، محمد محمدحسینی فرماندار قشم، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه قشم، حجت الاسلام محمدسعید آخوندی معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم و شماری از جامعه محلی و مدیران اداری و تامین شهرستان مرزی قشم حضور داشتند.
مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانه های بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمع های تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتی های زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورزش های مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتی ها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.
این جزیره زیبا با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.