به گزارش بامداد جمعه ایرنا از تارنمای شبکه خبری تی آر تی، سانتیاگو کافیرو وزیر خارجه آرژانتین در دیدار با جیمز کلورلی همتای انگلیسی خود در جریان نشستی در هند، گفت که به دنبال مذاکرات جدیدی بر سر حاکمیت فالکلند است.
در اجلاس روز پنجشنبه سران گروه ۲۰ در هند، وزیر امور خارجه آرژانتین کلورلی را مطلع کرد که دولت او این پیمان را کنار میگذارد.
به گفته وزارت امور خارجه آرژانتین، کافیرو در دیدار با کلورلی در خلال این اجلاس گفت که پیشنهادی برای از سرگیری مذاکرات برای حاکمیت بر مساله فالکلند تدوین کرده است.
دولت آرژانتین همچنین از انگلیس دعوت کرد تا جلسهای برای حل و فصل این موضوع در سازمان ملل برگزار کند.
درخواست از سرگیری مذاکرات، آخرین اقدام این کشور در پی ادعای دیرینه آرژانتین بر جزایر تحت کنترل انگلیس است. این جزایر در اقیانوس اطلس جنوبی در حدود ۶۰۰ کیلومتری سرزمین اصلی آرژانتین و حدود ۱۲ هزار و ۹۸۵ کیلومتری از انگلستان واقع شدهاند.
کلورلی در توییتر خود در مورد پیشنهاد جدید کافیرو پاسخ داد: جزایر فالکلند انگلیسی هستند.
وی افزود: جزیره نشینان حق دارند برای آینده خود تصمیم بگیرند. آنها انتخاب کردهاند که یک قلمرو خودگردان برون مرزی انگلیس باقی بمانند.
جزایر تحت حاکمیت انگلیس که در اسپانیایی به نام مالویناس شناخته میشوند، در سال ۱۹۸۲ موجب یک جنگ کوتاه اما پرتلفات بین آرژانتین و انگلیس بودند. انگلیس پس از اعزام یک ناوگان دریایی، آرژانتینی ها را شکست داد.
در سال ۲۰۱۶، دو طرف توافق کردند که علیرغم اختلاف نظر در مورد حاکمیت، در مورد مسائلی مانند انرژی، کشتیرانی، ماهیگیری و شناسایی بقایای سربازان ناشناس آرژانتینی که در نبرد کشته شدند، همکاری کنند.
تصمیم جدید آرژانتین درست زمانی اعلام شد که دیوید راتلی وزیر انگلیس در امور قاره آمریکا، در حال بازدید از بوئنوس آیرس برای جلساتی بود که او آن را کارساز خواند.
راتلی در توییتر خود نوشت: آرژانتین تصمیم گرفته است از توافقی که به خانوادههای کسانی که در درگیریهای سال ۱۹۸۲ جان خود را از دست دادهاند، تسلی بخشد، کنارهگیری کند. وی این تصمیم بوئنوس آیرس را ناامیدکننده خواند.
وی افزود: آرژانتین، انگلیس و جزایز فالکلند همگی از این توافق منتفع میشدند.
هر دو کشور سال گذشته چهلمین سالگرد این درگیری را گرامی داشتند؛ نزاعی که جان ۶۴۹ سرباز آرژانتینی، ۲۵۵ نظامی انگلیسی و سه زن را که در جزیره زندگی میکردند، گرفت.
انگلیسیها مدعی هستند همه پرسی سال ۲۰۱۳ در این جزایر منجر به رای ۹۹.۸ درصد ساکنان به ماندن در سیطره انگلیس شد.