شیراز- ایرنا- نماینده مردم کازرون و کوه‌چنار در مجلس شورای اسلامی گفت: با اختصاص کد به گمرک منطقه ویژه اقتصادی کازرون، به صورت رسمی امکان صادرات و واردات به نام این گمرک فراهم شد.

فریدون عباسی دوانی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در کازرون افزود: از شنبه سیزدهم اسفندماه ۱۴۰۱، گمرک کازرون به طوررسمی کددار شد و سرمایه گذاران می‌توانند واردات و صادرات خود را با کد ۴۵۳۰۴ ازطریق گمرک کازرون به تمام نقاط جهان انجام دهند.

وی در ادامه با اشاره به امنیت، زیرساخت‌های آب و برق مورد نیازسرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی کازرون از سرمایه‌گذاران دعوت کرد که این شهرستان را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.
پیش از این، تیرماه ۱۴۰۱ اعلام شده بود که نخستین محموله محصولات تولیدی کازرون به ظرفیت ۷۵ تُن از گمرک نوپای این شهرستان به مقصد کشور قطر بارگیری شد که به دلیل نبود کد رسمی گمرک کازرون، ارسال مرسولات تاکنون با کد گمرک شیراز انجام می‌شد.

آخرین رخداد خبری مرتبط با منطقه ویژه اقتصادی کازرون، آغازساخت کارخانه الکترود گرافیتی درزمینی به مساحت ۴۰ هکتار در این منطقه بود که آیین ویژه آن شنبه سیزدهم اسفندماه ۱۴۰۱ برگزار شد.
فرماندارویژه کازرون در حاشیه آیین آغاز عملیات احداث این کارخانه درغرب فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با احداث این کارخانه وایجاد زیرساخت‌های تامین آب، برق وگاز موردنیاز و در آینده نزدیک انتقال بخشی از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرستان کازرون به منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان وبه تبع آن استقرار سایر کارخانجات وواحدهای تولیدی دراین منطقه وهمچنبن افزایش فعالیت گمرک این منطقه دراینده شاهد رونق منطقه ویژه اقتصادی خواهیم بود.
محمدعلی بخرد اصافه کرد: کارخانه الکترود گرافیتی درزمینی به مساحت ۴۰ هکتار وبا سرمایه‌گذاری ۱۰ هزارمیلیارد تومانی بخش خصوصی ساخته خواهد شد.
جلال تقی پور سرمایه گذار این کارخانه به خبرنگارایرنا گفت ظرفیت تولید الکترود گرافیتی این کارخانه پس ازشروع به کار۳۰ هزارتن درسال است که قابل افزایش تا ۴۵ هزارتن درسال است
وی اضافه کرد: انواع الکترود گرافیتی موردمصرف درصنایع ذوب فولاد به قطرهای ۴۰۰ تا ۷۰۰ میلیمتری وطولهای ۱۸۰۰تا ۲۷۰۰ میلیمتر در این کارخانه تولید خواهد شد.
جلالی افزود: دوره راه اندازی کامل این کارخانه ۴۰ ماه ومدت تقریبی ساخت و راه اندازی بخش تراشکاری پروژه ۱۵ ماه است.
وی همچنین اضافه کرد: با راه اندازی این کارخانه برای ۴۵۰ نفر به صورت مستقیم و۲ هزارنفر غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
جلالی افزود: میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت این کارخانه ۱۰ هزارمیلیارد تومان پیش بینی شده است که ۵۰ درصد آن از سرمایه‌گذاری سهامداران و ۵۰ درصد دیگر نیز ازصندوق توسعه ووامهای بانکی تامین خواهدشد.
شهرستان کازرون در ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز واقع است.